Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 08 06

Jonas Kazlauskas: „Po turnyro Kaune liks 14 žaidėjų“

Lietuvos krepšinio rinktinė tęsia pasirengimą Europos krepšinio čempionatui Kaune. Šeštadienį Lietuvos komanda žais su Suomija, o trečiadienį – su Austrija. Rugpjūčio 17-19 dienomis vyks bene rimčiausias išbandymas pasirengime „Eurobasket 2015” – keturių komandų „Huawei Cup“ turnyras Kaune. Jis bus labai svarbus ir dėl to, kad po šių varžybų rinktinės kandidatų skaičius sumažės iki 14-os.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tai ketvirtadienį atskleidė nacionalinės komandos vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas, pagaliau sulaukęs paskutiniojo kandidato – Jono Valančiūno. Pagrindiniu rinktinės „centru“ turėsiantis būti J.Valančiūnas iki šiol plušėjo „Toronto Raptors“ klube, kur šlifavo individualius žaidimo elementus.

„Kol kas negaliu pasakyti, ar kitose rungtynėse Jonas jau žais, nesu dar iki galo nusprendęs. Greičiausiai šeštadienį dar ne, abejoju, bet po to jau tikrai reikės jį išleisti žaisti“, – sakė J.Kazlauskas.

Treneris teigė kol kas negalintis įvertinti J.Valančiūno fizinės būklės ir pasirengimo, mat kol kas treniruotės buvo daugiau individualios, o „centras“ ir dalyvavo tik vienoje.

„Žinoma, kad keletą treniruočių turėsime skirti kartojimui. Pastaruosius dvejus metus jis buvo su mumis, o didelė dalis dalykų kartosis, tikiuosi nebus jų labai primiršęs. Manau, kad greitai viską priminsim ir toliau viskas eis numatyta tėkme.

Jis tikrai nėra nepasirengęs, tačiau kokia jo forma, paaiškės per kelias treniruotes ir rungtynes. Šiandieną buvo vieno plano treniruotė, labiau individuali. Jam didžiausias priekaištas buvo dėl gynybos žaidžiant du prieš du. Kai turėsime treniruotę 5 prieš 5, matysime, kaip šioje vietoje jis pasikeitė“, – pasakojo J.Kazlauskas.

 Artimiausios Lietuvos rinktinės kontrolinės rungtynės:

Rugpjūčio 8 d. (Alytus) Lietuva – Suomija
Rugpjūčio 12 d. (Kėdainiai) Lietuva – Austrija

„Huawei Cup“ (Kaunas):
Rugpjūčio 17 d. Lietuva – Turkija
Rugpjūčio 18 d. Lietuva – Makedonija
Rugpjūčio 19 d. Lietuva – Kroatija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas