Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 08 19

Jonas Kazlauskas: „Šios rungtynės man pasėjo daug abejonių“

Po itin skaudžiai pasibaigusio Lietuvos krepšinio rinktinės mačo su Kroatija treneris Jonas Kazlauskas sakė, kad po pralaimėjimo 59:72 jis yra pilnas abejonių. Nors prieš paskutinį kontrolinį turnyrą Graikijoje treneris yra numatęs atsisakyti dar vieno krepšininko, tačiau susitikimas su Kroatiją tik pasunkino užduotį išrinkti tą, su kuriuo reikia atsisveikinti.

„Rungtynės buvo tos, kur varžovai visose pozicijose didelėje dalyje situacijų buvo geresni už mus. Atrodo, kad buvome visiškai nepasirengę rungtynėms, kamuolys krito iš rankų, niekas nesisekė“, – spaudos konferenciją pradėjo J.Kazlauskas.

– Ar komandai labai stigo Jono Valančiūno?

– Mes dar norėjome sunkiai atidirbti iki šios dienos. Buvo šešta diena be poilsio, kai turėjome po dvi treniruotes per dieną ir paskui tris rungtynes iš eilės. Nesitikėjome, kad išvažiuos J.Valančiūnas ir įsisuks virusas, dėl kurio iškrito ir A.Gudaitis. Dėl to pasidarė labai maža rotacija. Vakar turėjome sunkias rungtynes, matėme, kaip šiandien makedonams pritrūko jėgų, taip ir mums nuo pat pradžių jų trūko. Ypač sunkiai buvo po krepšiu.

– Kaip tokiose rungtynėse stengiatės įkvėpti krepšininkus?

– Sunku įkvėpti. Sakau Pauliui daryk, jis man sako, kad nebeturi jėgų. Dieną prieš atlikome medicininius tyrimus ir nuovargį daugiausia rodė Javtoko ir Lekavičiaus kūnas.  Nesitikėjau, kad kiti žaidėjai bus tokie pavargę.

– Mačas parodė, kad rinktinei reikia žmogaus, galinčio būti tikru lyderiu. Kuris turėtų juo būti?

– Mes vis laukiame Manto, tikimės. Sunku lyderį surasti. Vis dar laukiame ir grįžtančio Valančiūno, tikimės, kad jis gali tapti tokiu lyderiu.

– Ar į turnyrą Graikijoje važiuos visi dabar rinktinėje esantys žaidėjai?

– Dabar mums dar reikia visų 15, bet vienas žaidėjas atkris prieš pat Graikiją ir ten važiuos 14-a. Negaliu dabar pasakyti, kuris atkris, nes jis tada išvažiuos namo. Paskutinės rungtynės man sukėlė daug abejonių dabar.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas