Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 08 31

Jonas Valančiūnas apie slovėnų silpnybę: „Reiks pašnekėti su teisėjais“

„Esame pasiruošę“, – kalbėdamas spaudos konferencijoje drąsiai pareiškė Jonas Valančiūnas. Lietuvos rinktinės kapitonas laukia pirmojo iššūkio Europos krepšinio čempionate – ketvirtadienį lietuviai stos į kovą su titulą ginančiais slovėnais.

Jau penktame Europos čempionate žaisiantis Jonas Valančiūnas pirmą kartą į jį atvažiavo kaip nacionalinės komandos kapitonas.

30-metis vidurio puolėjas su Kaziu Maksvyčiu keliolika minučių pavėlavo į oficialią spaudos konferenciją, o vėliau juokėsi dėl to kalbėdamas apie kapitono pareigas.

„Sekasi gerai, bet reikia nebevėluoti. Reikia rodyti gerą pavyzdį“, – sakė JV.

Po 13,6 taško pasiruošimo cikle rinkęs ir rezultatyviausiai tarp lietuvių žaidęs Jonas pirmųjų „EuroBasket 2022“ rungtynių išvakarėse kalbėjo apie nuo praėjusių metų likusias emocijas ir pamokas bei juokavo apie pokalbį su teisėjais.

– Kaip jaučiatės pasiruošę prieš pirmąsias rungtynes?

– Turėjome nemažai rungtynių, gerų treniruočių, pasiruošėme, kaip galėjome. Susižaidę esame neblogai, tai dabar viskas priklausys nuo jauduliuko ir rungtynių.

– Ar likę emocijų po praėjusių metų olimpinės atrankos finalo prieš Slovėniją?

– Emocijas reikia susikurti iš naujo. Tai buvo seniai. Aišku, kiekvienas pralaimėjimas yra kartus, niekas nenori pralaimėti, bet kartais taip jau atsitinka. Dabar yra naujas čempionatas, visi tikimės geriausio ir einame pasiruošę kovoti iš naujo.

– Ko galite pasimokyti iš praėjusių metų pralaimėjimo prieš Slovėniją?

– Žiūrėjome įrašus ir šiandien, ir vakar, pasižiūrėjome nemažai aspektų iš praėjusių rungtynių su jais. Likę nemažai tų pačių žaidėjų. Turime paimti, ką darėme gerai, ką blogai, kur turime pasitaisyti. Manau, kad tikrai geras buvo pasitikrinimas.

Turime paimti, ką darėme gerai, ką blogai, kur turime pasitaisyti.

– Slovėnijos komanda panaši, bet turi ir dar vieną žvaigždę Goraną Dragičių. Ką jis duoda komandai?

– Žaidėjas, kuris tikrai duoda stabilumo. Žaidžia su galva, gali vesti komandą pirmyn. Turi patirties, tai manau, kad tikrai didelis jų ginklas.

– Slovėnai labai aktyviai reaguoja į teisėjų švilpukus. Galbūt tai kažkaip galima išnaudoti?

– Reiks su teisėjais pašnekėti (juokiasi). Aišku, jei tai būtų nestabili komanda, pradėtų nervintis, būtų didelis pliusas mums. Bet jie daug matę ir daug ką patyrę, tai nebus taip lengva.

– Prieš Luką Dončičių ne kartą teko žaisti NBA, ar kažkokių akcentų pasiimate iš to, kaip modeliuojate žaidimą su komanda žaisdami prieš jį NBA, ar čia visiškai kitokia aplinka?

– Yra kitokie žmonės komandoje, kiekvienas žaidėjas yra kažkuo stiprus individualiai arba turi kažkokių silpnybių. Kaip komanda, mes negalime daryti to, ką darome klubiniame krepšinyje.

VIDEO: „Iki paskutinio“: pirmieji įspūdžiai iš Kelno ir Lukos (ne)sustabdymo planas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas