Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 28

Jonas Valančiūnas paaiškino, kodėl jo nematysime Lietuvos rinktinėje

„Tai kodėl nežaisit rinktinėje, Jonai?“ – žurnalisto vaidmenį prieš Jono Valančiūno paauglių dienos namų atidarymo renginį linksmai perėmė Steponas Babrauskas. Išgirdęs Jono Valančiūno atsakymą, „Toronto Raptors“ centro bičiulis linktelėjo galva: „Viskas įrašyta“. Dainius Adomaitis pirmadienį pristatęs rinktinės sudėtį pasaulio čempionato atrankos langui nenorėjo kalbėti už centrą ir pasiaiškinimą perdavė jam pačiam. Jonas išsamiai viską paaiškino.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Oficiali versija – „Toronto Raptors“, – paklaustas žurnalistų, neslėpė J.Valančiūnas.

Rugsėjo 15-ąją prisistatyti į Kanadą paprašytas krepšininkas turi planą, kurį jis vykdys naujajam „Raptors“ treneriui Nickui Nurse'ui.

„Naujas treneris, nauja sistema, galbūt nauji lyderiai. Neteko vieno lyderio (DeMaro DeRozano), atėjo kitas lyderis (Kawhi Leonardas). Norisi prieš oficialią treniruočių stovyklą apsišlifuoti, vienas kitą geriau pažinti ir toje stovykloje konkrečiau dirbti“, – išsamiau savo atsakymą paaiškino J.Valančiūnas.

„Raptors“ treniruočių stovykla Toronte oficialiai prasideda rugsėjo 25-ąją. Pirmąsias NBA reguliariojo sezono rungtynes Jonas žais spalio 17-ąją su „Cleveland Cavaliers“.

Iki tol N.Nurse'as paprašė JV įdėmiau prižiūrėti savo fizinę formą, kad atsinaujinusioje Toronto komandoje būtų geros kondicijos.

„Kad neįkristum kaip meškinas į tą vagoną ir sėdėtum ramus“, – juokavo vidurio puolėjas.

26-erių aukštaūgis dar nepraleido nė vieno oficialaus turnyro ir nuo 15-os vilkėjo Lietuvos rinktinių marškinėlius.

Bet keičiantis FIBA sistemai, J.Valančiūnas priverstas stebėti nacionalinės komandos kovas per televizorių. Jis dalyvavo viename pasaulio čempionato atrankos etape iš keturių.

„Apie tą karą (tarp Eurolygos ir FIBA) jau yra daug kalbų. Jei būtų mano valia, tų keturių langų nebūtų. Būtų normali rinktinė, nuo kurios aš ir pradėjau. Vasara–pasiruošimas–čempionatas: aš taip įpratęs, – tikino J.Valančiūnas. – Vasarą dabar turėjau pirmą langą. Atvažiuoji savaitei, ką pasiruoši, ko nepasiruoši, ir žaidi. Jei būtų mano valia, taip tikrai nebūtų. Būtų normali rinktinė. Bet kartais negali nieko pakeisti.

Kita vasara jau bus normali. Jeigu pateksime į pasaulio čempionatą, kuo aš tikrai tikiu, bus normali rinktinė ir bus normali vasara.“

VIDEO: J.Valančiūnas papasakojo, kodėl nežais rinktinėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai