Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 28

Jonas Valančiūnas prieš pirmąjį mačą linkėjo stiprybės Ukrainai

Jonas Valančiūnas visa jėga prisidėjo prie Lietuvos rinktinės. Dėl NBA taisyklių „New Orleans Pelicans“ vidurio puolėjas negalėjo žaisti kontaktinio krepšinio iki liepos 28 dienos, bet dabar jis jau gali tai daryti, o kaip tik ateina ir kontrolinių rungtynių metas.

Lietuvos rinktinė pasirodys rungtynėse pirmą kartą šią vasarą, kai šeštadienį stos į kontrolinę akistatą Panevėžyje su Ukrainos krepšininkais.

Pasaulio čempionatui besirengianti Lietuvos komanda dabar visiškai gali pasitelkti ir savo lyderį Joną Valančiūną.

Pastaruosius tris čempionatus rezultatyviausiu mūsų šalies rinktinės žaidėju buvęs 32 metų vidurio puolėjas dėl NBA taisyklių turėjo treniruotis Palangoje ir Kaune greta kitų krepšininkų ir neturėjo teisės žaisti kontaktinį krepšinį.

„Treniravausi kartu, gal šiek tiek be kontakto, kad nebūtų nereikalingų dalykų, bet treniravausi“, – sakė J.Valančiūnas.

VIDEO: Jono Valančiūno komentaras prieš rungtynes su Ukraina

Rinktinės kapitonas teigė, kad laukia kontrolinių rungtynių, kurių iš viso Kazio Maksvyčio treniruojama komanda sužais aštuonerias.

„Nuotaikos geros, pasirengimo ciklas, dirbame, ruošiamės. Pirmasis išbandymas, bus įdomu pasižiūrėti kur esame, ko trūksta, kur dar reikia daugiau padirbėti, – sakė J.Valančiūnas. – Kiekvienos rungtynės mums yra reikalingos, nes esame jauna komanda. Pirmosios rungtynės tarsi apšilimas, bet visos rungtynės yra svarbios. Nesakau, kad būtinai turi laimėti, bet svarbu patikrinti, pažiūrėti kas pavyksta, o kas ne. Tad labai reikalingas kiekvienas testas.“

Suprasti akimirksniu

  • Lietuvos rinktinės kontrolinės rungtynės:
  • Liepos 29 d. Panevėžys. Lietuva – Ukraina
  • Rugpjūčio 1 d. Kaunas. Lietuva – Sakartvelas
  • Rugpjūčio 4 d. Tamperė. Suomija – Lietuva
  • Rugpjūčio 9 d. Orleanas. Prancūzija – Lietuva
  • Rugpjūčio 11 d. Vilnius. Lietuva – Prancūzija
  • Rugpjūčio 14 d. Klaipėda. Lietuva – Suomija
  • Rugpjūčio 19 d. Naujasis Taipėjus. Lietuva – Puerto Rikas
  • Rugpjūčio 22 d. Naujasis Taipėjus. Lietuva – Latvija

Pirmoji repeticija bus prieš Ukrainą. Nuo praėjusių metų vasario 24 dienos visa Ukraina kenčia nuo rusų atakų, bet šios šalies sportininkai bando tęsti savo veiklą ir per sportą skleisti pasauliui žinią apie jų šalyje okupantų iš Rusijos vykdomą agresiją.

„Stiprybės, – Ukrainos krepšininkams linkėjo J.Valančiūnas. – Tikrai nėra lengva. Sporto psichologija ir šiaip nėra lengva, bet kai namuose vyksta tokie dalykai sunku susikaupti, atsiduoti šimtu procentų. Stiprybės jiems. Situacija nėra paprasta.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Jonas Valančiūnas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Jonas Valančiūnas

Lietuvos rinktinė pastarąją savaitę sulaukė papildymo. Deividas Sirvydis, Dovydas Giedraitis ir Matas Jogėla prisidėjo iš rezervinės rinktinės, kuri sužaidė trejas kontrolines rungtynes su Jordanija ir visas jas laimėjo.

„Stipriai dirba, vyrai tikri talentingi. Kontrolinėse rungtynėse jie pasiekė neprastą rezultatą, jie pridės mums nemažai, – apie papildymą sakė J.Valančiūnas. – Visa rezervinė komanda paliko gerą įspūdį, gerai sustovėjo rungtynėse (su Jordanija).“

Kartu su trimis žaidėjais į pagrindinę rinktinę pervažiavo ir rezervinės rinktinės treneris Darius Songaila, laikinai papildęs Kazio Maksvyčio trenerių štabą. Yra sutarta, kad „San Antonio Spurs“ trenerių štabe dirbantis D.Songaila dirbs talkins iki pasaulio čempionato.

„Jis turi nemažą patirtį kaip žaidėjas, begalę metų žaidė rinktinėje, žino visą virtuvę, atlieka darbą su aukštaūgiais. Manau, kad tai geras sprendimas“, – apie D.Songailą sakė J.Valančiūnas.

VIDEO: Kazio Maksvyčio komentaras prieš rungtynes su Ukraina

Pasaulio čempionatas Lietuvos rinktinei prasidės Filipinuose rugpjūčio 25 dieną.

Net septyni svarbūs žaidėjai dėl įvairių priežasčių neatvyko į nacionalinę komandą šiais metais, bet J.Valančiūnas siūlė atkreipti dėmesį ir į teigiamą pusę.

„Stipriausia mūsų pusė, kad visi esame alkani, – sakė rinktinės kapitonas. – Esame visi alkani pergalių, daug jaunimo, daug naujų veidų, visi nori parodyti, ką gali.“

Suprasti akimirksniu

  • Lietuvos rinktinės kandidatai: Rokas Jokubaitis, Vaidas Kariniauskas, Dovydas Giedraitis, Tomas Dimša, Ignas Brazdeikis, Margiris Normantas, Mindaugas Kuzminskas, Deividas Sirvydis, Matas Jogėla, Tadas Sedekerskis, Eigirdas Žukauskas, Eimantas Bendžius, Donatas Tarolis, Jonas Valančiūnas, Donatas Motiejūnas, Ąžuolas Tubelis, Gabrielius Maldūnas.
  • Rinktinėje šiemet atsisakė žaisti: Domantas Sabonis, Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas, Lukas Lekavičius, Rokas Giedraitis. Arnas Butkevičius, Gytis Radzevičius praleis čempionatą dėl traumų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas