Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 08 18

Jono Kazlausko galvos skausmas – griūvantys rinktinės pasiruošimo planai

Jonas Kazlauskas mėgsta konkretumą, nuoseklumą ir discipliną, todėl pastarosios dienos Lietuvos rinktinės profesoriui turėtų būti labai sudėtingos. Pasiruošimą Europos čempionatui gerokai išderino Jono Valančiūno išvyka į Torontą ir kito vidurio puolėjo Artūro Gudaičio liga. Kai rinktinė jau turi šlifuoti žaidimą su rimčiausiais varžovais pasirengimo cikle, nacionalinėje komandoje atsivėrė spragos.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

J.Valančiūnas daugiau nei dvi savaites dėl individualių pratybų „Toronto Raptors“ stovykloje vėlavo į rinktinės pasiruošimo pradžią.

Ne kartą dėl to ant NBA dantį griežęs J.Kazlauskas kantriai laukė pernykštės rinktinės lyderio, tačiau sužaidęs vos vienerias rungtynes J.Valančiūnas vėl negali būti įtrauktas į stratego planus.

Išvyka į Torontą reiškia, kad J.Valančiūnas praleis priešpaskutinį svarbiausią turnyrą – „Huawei Cup“. Kada tiksliai 23 metų 213 cm ūgio „centras“ grįš į komandą, nežino net pats J.Kazlauskas.

„Stengiamės viską sutvarkyti kaip galima greičiau. Bet ne viskas mūsų rankose“, – sakė J.Kazlauskas.

VIDEO: Lietuvos ir Turkijos rungtynių akimirkos

J.Valančiūno išvyka į Torontą kainuos brangiai. Skrydžiai, dienos Toronte, aklimatizacija, praleistos Lietuvos rinktinės rungtynės, treniruotės...

Sustyguoti rinktinės žaidimą su J.Valančiūnu J.Kazlauskas paskutinę galimybę turės rugpjūčio 27-29 d. „Akropolio“ turnyre Atėnuose.

J.Valančiūnas geriausiu atveju iš viso bus sužaidęs 4 kontrolines rungtynes iš 10.

Dabar idealią galimybę pasireikšti turėtų dėl vietos rinktinėje vis dar kovojantis Artūras Gudaitis, tačiau 23 metų 210 cm ūgio krepšininką pakirto gerklės virusas, prieš tai į lovą paguldęs ir Antaną Kavaliauską.

A.Gudaitis net nesėdėjo ant atsarginių suolo per pirmąsias „Huawei Cup“ turnyro rungtynes su Turkija. J.Kazlauskas nedetalizavo, tačiau labai tikėtina, kad A.Gudaitis gali praleisti daugiau rungtynių.

Lietuviai pasiruošimo cikle skina pergales, tačiau kažin, ar tai guodžia J.Kazlauską.

„Labai gaila, nes tai griauna mūsų pasiruošimą. Bet realybė tokia“, – atsiduso J.Kazlauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas