Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 08

Jonui Mačiuliui atlikta operacija, pirmieji žodžiai – optimistiniai

Lietuvos krepšinio rinktinės ilgametis puolėjas Jonas Mačiulis pirmadienio rytą keliavo ant operacinio stalo ir buvo panardintas į narkozę per kairės rankos operaciją Kauno klinikose.
Jonas Mačiulis pirmadienį buvo operuotas Kaune.
Jonas Mačiulis / Instagram nuotr.

J.Mačiulis pirmadienį pateko į patikimo specialisto rankas.

Lietuvos sveikatos mokslų profesorius, Kauno klinikų ortopedas traumatologas Rimtautas Gudas, per svarbiausius turnyrus dirbantis Lietuvos krepšinio rinktinėje, atliko kairės rankos operaciją.

„Operacija praėjo gerai, viskas gražiai pavyko, galvosime, ką daryti toliau“, – trumpai komentavo R.Gudas, atsiprašęs, jog skuba į kitą operaciją.

Pats J.Mačiulis pasidalino nuotrauka „Instagram“ paskyroje ir pajuokavo: „Operacija baigta... Prasidės lengvoji dalis – reabilitacija.“

Krepšininkui ant operacinio stalo teko gultis dėl nelemto epizodo kovo 27 dieną per FIBA Čempionų lygos ketvirtfinalio rungtynes Vokietijoje, kur Lietuvos krepšininko atstovaujama Atėnų AEK žaidė su Bambergo „Brose“.

FIBA nuotr./Jonas Mačiulis
FIBA nuotr./Jonas Mačiulis

Tai buvo kova dėl kamuolio ir žaidėjų griūtis ant parketo. „Kai nukritau ant grindų, atsirėmiau ranka. Ant alkūnės gulėjau atsirėmęs 90 laipsnių kampu, kai ant tricepso užgriuvo kitas žaidėjas. Mano alkūnė išniro“, – pasakojo J.Mačiulis.

Per tyrimus praėjusią savaitę paaiškėjo, kad lūžęs kaulas nebuvo pati didžiausia bėda. Plyšo ir dvi sausgyslės, kurių gydymas ir reabilitacija po operacijos truks ilgai – nuo trijų iki šešių mėnesių.

Tokiu būdu yra grėsmė, kad J.Mačiulis nespės pagyti iki pasaulio krepšinio čempionato, kuriam Dainiaus Adomaičio treniruojama Lietuvos rinktinė pradės ruoštis liepos 22 dieną ir kuris Kinijoje startuos rugpjūčio 31 dieną.

34 metų J.Mačiulis yra labiausiai patyręs rinktinės žaidėjas, atstovaujantis nacionalinei komandai nuo 2007 metų Europos pirmenybių. Vienintelis svarbus turnyras, kurį Jonas praleido, – 2011 metų Europos čempionatas Lietuvoje, kai jis gydėsi kryžminio kelio raiščio traumą.

J.Mačiulis yra padėjęs nacionalinei komandai laimėti tris Europos pirmenybių medalius – 2013 ir 2015 metais sidabrą, 2007 metais – bronzą, o taip pat 2010 metų pasaulio čempionato bronzą.

Šį sezoną Graikijos lygoje J.Mačiulis buvo antras pagal naudingumą Atėnų AEK žaidėjas – jis pelnė po 11,5 taško, pataikęs 44 proc. tritaškių, bei atkovojo po 4,6 kamuolio.

FIBA nuotr./Jonas Mačiulis
FIBA nuotr./Jonas Mačiulis

FIBA Čempionų lygoje AEK lietuvio svarbiausiai rodikliai buvo 8,8 taško ir 4,9 kamuolio – be J.Mačiulio likęs Graikijos klubas nepraėjo turnyro ketvirtfinalio, nusileidęs „Brose“ krepšininkams.

Šį sezoną J.Mačiulis svariai prisidėjo, kad Lietuvos rinktinė iškovotų bilietą į pasaulio čempionatą – atrankos varžybose jis pelnė po 7,8 taško ir atkovojo po 5,3 kamuolio.

Ray Vysniauskas/Lietuvos ir Italijos rinktinių rungtynių akimirka. Jonas Mačiulis
Ray Vysniauskas/Lietuvos ir Italijos rinktinių rungtynių akimirka. Jonas Mačiulis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento