Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 29

„Juventus“ vadovas apie COVID-19 protrūkį komandoje: „Šiuo atveju mums nuskilo“

Ramų Utenos miestelį ketvirtadienį sudrebino netikėta žinia. Iki tol minimalius COVID-19 viruso atvejus skaičiavę uteniškiai išsižiojo sužinoję, jog paslaptingas koronavirusas išguldė beveik visą miestą reprezentuojančią „Juventus“ komandą. Klubo vadovas Eimantas Skersis 15min papasakojo apie iš giedro dangaus nukritusią problemą bei įžvelgė ir teigiamą šių nelauktų aplinkybių pusę.

Ketvirtadienio rytą Lietuvos portalai mirgėjo nuo naujų koronaviruso rekordų šalyje, kurie per pastarąją parą siekė net 950 atvejų.

Nors skelbiama, kad Utenos apskrityse yra vos penki nauji susirgimai, tačiau į „Juventus“ klubą įsisukęs COVID-19 paguldė net 11 klubo žmonių.

„Mums ši situacija yra mįslinga, – 15min sakė „Juventus“ klubo vadovas Eimantas Skersis. – Utenoje mes jautėmės gana ramūs. Mieste viruso atvejų buvo minimaliai, po vieną ar du per dieną. Visų priemonių ir LKL reikalavimų laikėmės. Rungtynių anšlago nebuvo, žiūrovų pastaruoju metu irgi nelabai rinkosi. Ši situacija mums kaip perkūnas iš giedro dangaus. Tokio varianto tikrai nesitikėjome.“

Pirmieji du žaidėjai simptomus ėmė jausti pirmadienį, o antradienį, po rytinės treniruotės su fizinio rengimo specialistu, prastai pasijautė ir būrys kitų krepšininkų.

Trečiadienį „Juventus“ nariams buvo atlikti testai, parodę 11 sergančių žmonių. Skelbiama, kad teigiamo COVID-19 testo atsakymo sulaukė devyni žaidėjai, klubo žurnalistas bei E.Skersis.

Įdomu tai, kad Utenoje neužsikrėtė nė vienas trenerio štabo narys bei kineziterapeutė, kasdien turinti artimą kontaktą su žaidėjais.

Kai Lietuvoje koronaviruso skaičiai kyla taip sparčiai, atsekti pirminį šaltinį yra beveik neįmanoma užduotis.

„Yra galimybė, kad virusą pasigavome prieš Marijampolės komandą. Bet čia sunku pasakyti, sunku spėlioti“, – 15min teigė E.Skersis.

15min žiniomis, Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ ekipoje, prieš kurią spalio 20-ąją dieną išvykoje kovėsi „Juventus“, šiuo metu yra penki teigiami COVID-19 atvejai.

Didesni nuostoliai skaičiuojami lemiamų sezonų rungtynių laukiančioje Marijampolės futbolo ekipoje. Kaip ketvirtadienio rytą rašė 15min žurnalistas Mantas Krasnickas, „Sūduvoje“ užfiksuota net 20 teigiamų COVID-19 testo atsakymų.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vytautas Šulskis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vytautas Šulskis

Kiek mįslingai atrodo „Juventus“ žaidėjo Vytauto Šulskio situacija.

Prieš 17 dienų artimoje puolėjo aplinkoje buvo užfiksuotas COVID-19 atvejis, tačiau jau po šešių dienų jis Klaipėdoje žaidė prieš „Neptūną“.

Tuomet sekė mačai Kaune prieš „Žalgirį“ ir namuose prieš Marijampolės „Sūduva-Matingą“ bei Panevėžio „Lietkabelį“.

„Vytautas iškart izoliavosi. Po keturių dienų atlikome jam testą, atsakymas buvo neigiamas, tuomet paklausėme LKL, ką daryti toliau. Sakė treniruotis ir žaisti. Dabar mažiausiai sukame galvą, iš kur tai atėjo. Norime, kad visi būtų sveiki, atsigautų. Tai šiuo metu yra svarbiausia“, – mintimis dalijosi E.Skersis.

utenosjuventus.lt/Eimantas Skersis
utenosjuventus.lt/Eimantas Skersis

Utenos klube – skirtingos krepšininkų savijautų situacijos. Yra žmonių, nejaučiančių nieko, yra ir tokių, kurių temperatūra siekia 39 laipsnius. Visi skundžiasi gripo ar peršalimo simptomais – gerklės ir galvos skausmu, silpnumu ir kaulų laužymu.

Pirmieji du žaidėjai pirmadienį pajautė simptomus, o trečiadienį šie negalavimai praėjo.

E.Skersis mato pliusą, jog vienu metu iškrito didžiulis būrys žaidėjų bei tikisi, jog jie visi įgaus imunitetą.

„Nesinori eigoje netekti vis po vieno ar dviejų žaidėjų. Tikiuosi, kad imunitetas susiformuos ir pajusime teigiamą šios situacijos pusę. Negražu sakyti, bet matome ir teigiamą pusę. Aš negaliu sakyti, kad labai gerai, jog visi užsikrėtėme. Norėčiau, kad to nebūtų buvę. Bet jei jau reikėtų rinktis gerumą iš blogumo, tai mums šiuo atžvilgiu nuskilo.

Sunku pasakyti dėl imuniteto. Bet kiek teko domėtis, kažkoks imunitetas atsiranda, kad ir ne ilgam, dviem ar trims mėnesiams. Iš tos pusės yra geriau, kad iškrenta visa komanda vienu metu. Vienintelis mūsų noras, kad nebūtų komplikacijų“, – sakė E.Skersis.

Nežinau kaip, kur ir kada, bet pasigavau virusą. Blogiausia, kad pasigavo ir visa šeima. Savijauta tokia nekažką, bet...

Posted by Eimantas Skersis on Thursday, 29 October 2020

Lietuvos krepšinio lyga antradienį darė valdybos posėdį ir redagavo prieš sezoną sudarytą reglamentą. Tačiau, pasak E.Skersio, naujieji nutarimai dar nelabai suderinti su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru.

Dar nėra aiškus „Juventus“ sugrįžimo laikas, nes LKL ir NVSC teikiamos rekomendacijos yra skirtingos. Baudų nenorintis gauti klubas žada aiškintis situaciją.

Sugrįžimas į aikštelę gali užtrukti iki dviejų savaičių. Pasveikusiems uteniškiams teks gauti du neigiamus COVID-19 testus, jog sulauktų žalios NVSC šviesos.

„Mus dabar tikrina kiekvieną dieną, policija atvažiuoja ir žiūri, ar esame namuose. Nesinori pakišti žaidėjų, reikės aiškintis. Bet situacija yra kvailoka. Paskambini vieniems – sako vienaip, tada skambini kitiems – jie sako, kad taip būti negali. Manau, kad reikėtų pirmiausia susiderinti jiems tarpusavyje“, – sakė „Juventus“ direktorius.

E.Skersis situacijoje įžvelgė ir daugiau spragų. Virusą pasigavę „Juventus“ žaidėjai yra saviizoliacijoje, tačiau kai kurie jų neturi termometro ir medikamentų.

Bet šias pamokas Utenos klubas viliasi išmokti.

„Dėl žmonių karantino, kurių testai buvo neigiami, situacija dabar kiek kvailoka. Tai nelabai suprantama. Tarkime, amerikiečiai neturi čia pažįstamų, dar turime trenerių iš kitų miestų. Jie nebuvo pasiruošę virusui – neturi termometro, medikamentų. Kas jiems gali tai nuvežti, ką daryti? Maistą užsisakyti gali, bet ką daryti su vaistais? Juk visas klubas iškrito. Reikėtų kažką sugalvoti, jog gal NVSC kiekviename mieste turėtų po žmogų, kuris pasirūpintų sergančiais, atvežtų reikiamų dalykų bei paliktų juos prie durų“, – svarstė E.Skersis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas