Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 01

K.Kemzūra – apie pralaimėjimą „Rytui“, „Wolves“ naujoką ir klubų priešpriešą

Kęstutis Kemzūra pirmą kartą pajuto, ką reiškia naujasis Vilniaus derbis. Jo treniruojami „Wolves“ krepšininkai išgąsdino Vilniaus „Ryto“ sirgalius rungtynių pradžioje, bet galiausiai pergalę paveržė „Ryto“ komanda.
Kęstutis Kemzūra
LKL dvikova: „Rytas“ – „Wolves“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kęstutis Kemzūra buvo vienas iš trijų buvusių Vilniaus „Ryto“ trenerių pirmadienio vakarą „Jeep“ arenoje.

Dariui Maskoliūnui ir Tomui Pačėsui įsitaisius tarp žiūrovų, K.Kemzūra pirmą kartą prieš „Rytą“ grūmėsi kaip „Wolves“ treneris.

Kovo mėnesį 53 metų strategas pakeitė Rimą Kurtinaitį komandoje, kuri šį sezoną žaidžia namų mačus Alytuje, o kitą sezoną įsikurs Vilniuje.

Po rungtynių-sūpuoklių „Rytas“ iškovojo pergalę 102:98 ir įtvirtino antrąją vietą LKL čempionate, o „Wolves“ dar turės apginti trečiąją poziciją.

„Mes žaidėme tik dalį rungtynių taip, kaip norėtume, – pirmąją dalį. Jie perėmė iniciatyvą, o labiausiai akis bado jų puolime atkovotas net 21 kamuolys“, – po mačo kalbėjo K.Kemzūra, treniravęs „Rytą“ dar 2004 metais.

Pateikiame K.Kemzūros mintis iš spaudos konferencijos:

Apie 23 taškus pelniusio M.Fosterio nesustabdymą:

„Jis – geras žaidėjas. Iš pradžių Arnas Beručka neblogai gynėsi prieš jį, bet neišvengėme mažų klaidelių. Tai leidome į stipriąją pusę, tai po užtvaros ne taip išlindome. Mačo skirtumas ir susideda iš mažų dalelių. Daug ko nepadarėme. Gynyba visiškai esu nepatenkintas. Nieko nesustabdėme. Pradžioje buvo lyg ir gerai, bet paskui – ne. Tie mūsų žaidėjai, kurie kilo nuo suolo, turėjo geriau įsijungti, ypač gynyboje.“

Apie paramos lyderiams trūkumą:

„A.Caveris ir J.Tayloras darė savo darbą. Iš pradžių jie pataikė viską, paskui mes nepataikėme, nors varžovai pataikė panašius metimus. Trečią kėlinį pradėjome labai vangiai. Neprasižengėme, kai reikėjo. J.Tayloras buvo aktyvus puolime, bet Gytis Radzevičius nusiėmė penkis kamuolius puolime – Jeffery žino, kad tai ir jo atsakomybė.“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ - „Wolves“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ - „Wolves“

Apie naujoką Jerai Grantą ir kiek trūko vidurio puolėjo:

„Ne tik centrai lemia. „Rytas“ meta daug tritaškių, kamuoliai atšoka toli, tad dėl kamuolių svarbu kovoti ne tik vidurio puolėjams. „Rytas“ laimėjo kelis kamuolius 50 prieš 50, kas indikuoja, kad kovingumas tuo metu buvo jų pusėje.

Tikimės, kad J.Grantas padės tiek gynyboje, tiek puolime, bet kova dėl kamuolių nėra vien didelių žaidėjų darbas. „Rytas“ atkovojo 21 kamuolį, nors vidurkis tik 12.

J.Grantą įliesime į žaidimą pamažu, jis sako, kad yra geros sportinės formos, bet nebus taip, kad įšoks ir žais iškart 20 minučių.“

Apie skanduotę „Sostinėje vilkas tik vienas ir klubų priešpriešą:

„Aš negirdėjau, nesiklausiau skanduočių. Turiu kito darbelio, stengiuosi telktis į rungtynes.

Sporte konkurencija normalu, seniai seniai buvo „Žalgiris“ ir „Atletas“. Svarbu, kad priešprieša neišaugtų į necivilizuotus veiksmus. Mūsų klubo ambicijos didelės, daug noro. Nepagalvokite, kad nepriimu atsakomybės dėl šio pralaimėjimo, ši komanda yra auganti, kai „Rytas“ jau turi tradicijas.

Mūsų vadovybė sako tiesiai šviesiai: „Norime būti didelis klubas“. Matysime.“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ - „Wolves“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ - „Wolves“

Apie pirmą įspūdį „Wolves klube:

„Kol kas – labai geras įspūdis. Tikrai viskas profesionaliai, malonu dirbti. Reikia įgyvendinti norus, laimėti daugiau rungtynių ir pasiekti užsibrėžtus tikslus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas