Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 20

K.Maksvyčio ambicija Permėje – suburti žvaigždžių komandą

Kazys Maksvytis pradeda antrąjį sezoną Permės „Parma“ ekipoje ir neslepia, jog po sėkmingų pirmųjų metų tiek klubo, tiek paties stratego lūkesčiai yra stipriai ūgtelėję.
Kazys Maksvytis ir Gintaras Kadžiulis
Kazys Maksvytis ir Gintaras Kadžiulis / VTB-League.com nuotr.

Duodamas interviu Rusijos dienraščiui „Izvestija“, Lietuvos treneris neslėpė, jog Parmos klubo vadovai turi ambiciją artimiausiu metu sukurti žvaigždžių komandą ir sugrįžti į Europos turnyrus.

„Noriu, kad turėtume žvaigždžių komandą, o ne pavienes žvaigždes. Turime gerą sudėtį, daug talento ir tikiu, jog ateinantį sezoną pasieksime puikius rezultatus“, – vylėsi strategas.

Trenerio nuomone, sėkmingų rezultatų leidžia tikėtis solidi praėjusio sezono antra pusė.

„Tuo metu suradome ryšį ir harmoniją tarp trenerių bei žaidėjų, o netrukus tai atsispindėjo ir rezultatuose. Pagrindinė užduotis vasarą buvo išlaikyti kuo daugiau turimų žaidėjų ir tai pavyko“, – džiaugėsi strategas.

K.Maksvytis atskleidė, kad klubui priklausantys rusai jau pradėjo treniruotis praėjusią savaitę. Artimiausiomis dienomis strategas turėtų sulaukti ir savo asistento – vizos dokumentus susitvarkęs Gintaras Kadžiulis netrukus sugrįš į Permę.

„Dėl esamos situacijos visą pasirengimo ciklą būsime Permėje ir jau esame suplanavę mačus su Sankt Peterburgo „Zenit“, Kazanės UNIKS ir Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ klubais“, – pasakojo strategas.

VTB-League.com nuotr./Kazys Maksvytis
VTB-League.com nuotr./Kazys Maksvytis

Jis taip pat neslėpė nusivylimo, kad „Parma“ klubui nebuvo suteikta vieta FIBA Čempionų lygoje.

„Apmaudu. Manau, jog jei viskas spręstųsi aikštėje, būtume tą vietą iškovoję. Mūsų tikslas yra sugrįžti į Europą ir artimiausiu metu stengsimės įrodyti, kad „Parma“ yra rimta ir progresyvi organizacija, galinti kovoti dėl aukščiausių vietų“, – teigė K.Maksvytis.

Priminsime, kad Jungtinės lygos sezonas buvo nutrauktas anksčiau laiko, o tuo metu „Parma“ 5-6 pozicijas dalijosi su „Zenit“ krepšininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas