Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 27

K.Maksvyčio naujieną komentavęs J.Zdovcas: „Pirmą kartą esu tokioje situacijoje“

1:2. Jure Zdovco treniruojamas Kauno „Žalgiris“ antrą kartą šiame sezone nusileido Vilniaus „Rytui“ ir pralaimėjo sostinės klubui reguliariojo sezono seriją Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), o slovėnui spaudos konferencijoje teko atsakyti ir į klausimą apie kitą sezoną jo vietą užimsiantį Kazį Maksvytį.
Vilniaus "Rytas" - Kauno "Žalgiris"
Jure Zdovcas / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Pirmajame kėlinyje „Avia Solutions Group“ arenoje raudoni ir žali sirgaliai pademonstravo vienybę.

„Ryto“ aistruoliams iniciavus prieš karinę invaziją į Ukrainą pradėjusios Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną nukreiptą skanduotę, netrukus prie jų prisijungė ir „Žalgirio“ sirgaliai.

„Putin ch**lo!“ – kelias minutes aidėjo Vilniaus arena.

Bet jeigu žaliai balti sirgaliai suspėjo pagal „B tribūnos“ užduotą ritmą, tai žalgiriečiai ant parketo liko už skrajojusių vilniečių nugarų.

Prieš rungtynes netekę savo reaktyvinio varikliuko Luko Lekavičiaus, šalies čempionai įkrito į gilią duobę pirmajame kėlinyje, kai dar pirmavo 15:9.

Ilgam „Ryto“ gynybos sukaustyti žalgiriečiai klimpo atakose, o gynyboje nespėjo paskui į greitas atakas skuodusius Arną Butkevičių ir Speedy Smithą. Įpusėjus rungtynėms „Žalgiris“ jau turėjo dviženklį deficitą – 31:42.

„Žalgiriui“ problemų renkant taškus nebekilo po ilgosios pertraukos, kai per trečiąjį kėlinį jų žaliai balti sumetė 26-is, tačiau „Ryto“ susikrauto pranašumo ištirpdyti svečiams nesisekė.

O kai „Žalgiris“ jau buvo pajutęs kraujo kvapą ketvirtajame kėlinyje, kuomet skirtumas aptirpo iki 3 taškų (59:62), „Rytas“ pajungė aukštesnę pavarą ir susikrovė pergalingą persvarą.

Galingi Jarvio Williamso epizodai, pelnant 6 taškus iš eilės, leido vilniečiams susigrąžinti dviženklį atotrūkį, kurį užsivedę šeimininkai išlaikė – ir net padidino – iki pat rungtynių pabaigos.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Vilniaus "Rytas" - Kauno "Žalgiris"
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Vilniaus "Rytas" - Kauno "Žalgiris"

„Sveikinimai „Rytui“ su pergale. Jie buvo geresnė komanda, labiau norėjo laimėti, – po nesėkmės 74:87 sakė J.Zdovcas. – Tikėjausi sunkių rungtynių, tą sakiau ir prieš rungtynes. Jie buvo labiau atsipalaidavę nei praėjusiose rungtynėse, kurias žaidėme čia. Nors praėjusį kartą turėjome daugiau problemų dėl traumų, bet šį kartą mums trūko energijos, o tai ir buvo pagrindinė priežastis, kodėl šiandien pralaimėjome. Savanaudiškai žaidėme ir puolime, ir gynyboje.

Buvo sunku priprasti ir prie teisėjų nustatyto fiziškumo lygio. Jie metė 30 baudų metimų, mes metėme tik 13. Bet tai mūsų kaltė. Tai geras įspėjimas prieš atkrintamąsias.“

Negana to, kad patirtas pralaimėjimas amžinam priešininkui, „Žalgiris“ dar labiau išretėjo.

Ketvirtajame kėlinyje verždamasis link krepšio skaudžiai keliais su Arnu Butkevičiumi susidūrė iki tol naudingiausiai „Žalgiryje“ žaidęs Edgaras Ulanovas, palikęs aikštę tik padedamas komandos draugų ir daugiau į ją nebesugrįžęs.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Vilniaus "Rytas" – Kauno "Žalgiris"
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Vilniaus "Rytas" – Kauno "Žalgiris"

Prieš pat mačą „Žalgiris“ neteko ir vienintelio likusio atakų organizatoriaus Luko Lekavičiaus, kuris apsirgo. Ar jie galės žaisti ateinančiose rungtynėse Eurolygoje?

„Tikiuosi. Jam nieko rimto nenutiko, tik gripas, – apie L.Lekavičių sakė J.Zdovcas. – Tikiuosi, kad viskas gerai ir Ulanovui, jis susitrenkė keliais su varžovu. Žiūrėsime rytoj. Tai žaidėjai, kurie mums yra labai svarbūs.“

Luko netektis lėmė, kad kauniečių sudėtyje liko tik du gynėjai – Janis Strelniekas ir Tai Websteris, kadangi traumą vis dar gydosi Mantas Kalnietis. Kartu sudėjus latvis ir zelandas surinko 17 taškų, bet atliko tik 3 rezultatyvius perdavimus, padarė dvi klaidas ir prasižengė aštuonis kartus, surinkdami vos po 3 naudingumo balus.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Vilniaus "Rytas" - Kauno "Žalgiris"
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Vilniaus "Rytas" - Kauno "Žalgiris"

Pačiam įžaidėjo pozicijoje rungtyniavusiam slovėnui J.Zdovcui dabar skauda matant problemas svarbiausioje pozicijoje krepšinio komandoje.

„Man tikrai tai sudėtinga, nes aš pats buvau įžaidėjas. Matau daug dalykų, kaip jie turėtų būti daromi, bet... Vis dar tikiu, kad Janis turi patirties ir kokybės, bet jis nėra geros formos. Visi tai mato, tai jokia paslaptis. Jam tai taip pat nepatinka, galite matyti tai iš jo kūno kalbos. Nėra lengva, nors ir nenoriu ieškoti pasiteisinimų.

Netekome dviejų įžaidėjų. Galima sakyti, kad vienas iš jų labiau įžaidėjas, kitas labiau taškų rinkėjas. Bet, žinoma, įžaidėjo pozicija yra svarbiausia komandoje“, – tikino slovėnas.

Man tikrai tai sudėtinga, nes aš pats buvau įžaidėjas.

Kaip įžangoje minėjo J.Zdovcas, žalgiriečiai metė daugiau nei perpus mažiau baudų metimų už varžovus, be to, antroje rungtynių pusėje užsidirbo dvi technines pražangas. Pirmąją gavo pats J.Zdovcas, o antroji skirta „Žalgirio“ atsarginių suolui, kai ypač emocingai į teisėjo sprendimą reagavo komandos vadovas Paulius Motiejūnas.

Vis dėlto „Žalgirio“ vairininkas nebuvo linkęs komentuoti teisėjų darbo ir kreipė kalbą link varžovų fiziškumo.

„Nelabai norėčiau apie tai kalbėti su žiniasklaida. Ypač kai pralaimėjome daugiau nei 10 taškų, rungtynės nebuvo taškas į tašką. Kaip jau sakiau, turėjome prisitaikyti prie kontakto lygio, kurį nustatė arbitrai. „Rytas“ žino, kaip žaisti kietai, žino, kaip pasinaudoti savo dydžiu. Dabar jie dar turi [Jarvį] Williamsą. Bandėme tam pasiruošti, bet mūsų varžovai buvo didesni, žaidė fiziškiau. Jokia paslaptis, kad neturime fiziškai stiprių kūnų“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Vilniaus "Rytas" - Kauno "Žalgiris"
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Vilniaus "Rytas" - Kauno "Žalgiris"

Jis Vilniuje nepanaudojo buvusio „Ryto“ žaidėjo Mareko Blaževičiaus. Kodėl?

„Marekas ir Regimantas gerai žaidė, kai pastarąjį kartą čia žaidėme. Bet nusprendėme, kad žaisime su Joshu ir Joffrey, be to, panaudojome aikštėje vienu metu Cavanguh ir Jankūną, nes tai veikė praėjusiose rungtynėse prieš ASVEL. Bet galiausiai pralaimėjome rungtynes, nors turime gerų žaidėjų ant suolo“, – sakė slovėnas.

„Nenoriu pasakoti žaidimo plano. Žinoma, ruošėmės ir dirbome prieš šias rungtynes. Kai kurie dalykai veikė, kai kurie – ne. Bet kad ir ką suplanuosi, jei neturėsi energijos, tai neveiks“, – pridūrė J.Zdovcas.

Jokia paslaptis, kad neturime fiziškai stiprių kūnų.

Jį pasiekė ir savaitės viduryje žiniasklaidą supurčiusios naujienos apie „Žalgirio“ jau pasiektą susitarimą su Kaziu Maksvyčiu, kuris treniruos Kauno klubą nuo kito sezono.

Jaunojo žurnalisto Aisčio apie tai paklaustas slovėnas pripažino, kad laukė šio klausimo.

„Kai mačiau, kad Ulanovas prieš tai šnekėjo, laukiau šio klausimo (juokiasi). Bet nieko tokio. Klausykite, sunku atsakyti į šį klausimą, pirmą kartą esu tokioje situacijoje. Jei jūs būtumėte manimi, kaip jaustumėtės? Ką padarysi – tai mūsų darbas“, – atsiduso treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas