Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 08

K.Maksvytis įvertino Europos čempionato atrankos burtus: „Gera grupė“

Lietuvos krepšinio rinktinė sužinojo savo barjerus kelyje į 2025 m. Europos čempionatą. Jais tapo Lenkijos, Estijos ir Šiaurės Makedonijos rinktinės. „Gera grupė“, – apibendrino rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis, išskyręs netolimų kelionių faktorių.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Miunchene ištraukti burtai lėmė, kad Lietuvai norint patekti į žemyno pirmenybes H grupėje reikės aplenkti arba Estiją, arba Šiaurės Makedoniją.

Lenkija yra viena iš 2025 m. turnyro šeimininkių, tad jau turi bilietą į pirmenybes, tačiau vis tiek dalyvaus atrankos varžybose ir žais prieš lietuvius.

„Turbūt priklausys kokią sudėtį surinks tos komandos. Bet manau, kad grupė gera, – komentavo burtus K.Maksvytis. – Pirmiausia, gerai, kad netolimos kelionės, gerai bus ir dėl mūsų sirgalių, kurie labai mus palaiko tiek namie, tiek išvykose. Grupė nebloga, tik reikia surinkti savo geriausius žaidėjus ir laimėti šitą grupę.“

Lietuviai turi skirtingas patirtis prieš būsimus varžovus. Oficialiose akistatose su estais lietuviai nėra patyrę pralaimėjimų – laimėjo visus aštuonis sykius. Su lenkais esame žaidę 11 sykių ir laimėję devynis, o su Šiaurės Makedonija mūsų šalies rinktinė oficialiuose mačuose susidūrė dusyk, bet patyrė vieną skaudžiausių pralaimėjimų istorijoje, kai 2011 m. Europos čempionato ketvirtfinalyje nusileido 65:67.

Nė viena iš šių komandų nepateko į šių metų pasaulio krepšinio čempionatą, bet Lenkija ir Estija pernai žaidė žemyno pirmenybėse, kuriose lenkai dar ir kaip reikiant patriukšmavo – ketvirtfinalyje eliminavo slovėnus ir užėmė ketvirtą vietą turnyre.

FIBA nuotr./Mateuszas Ponitka
FIBA nuotr./Mateuszas Ponitka

„Pastaruoju metu Lenkijos rinktinė demonstruoja geriausią krepšinį, jos ir čempionatas stipriausias iš šių šalių lygų. Turbūt Lenkiją įvardinčiau kaip vieną iš stipresnių. Estija su savo jaunimo programa, su jaunais žaidėjais, kurie žaidžia Ispanijoje ir kitur, taip pat bus geras varžovas. Manau, kad bus pakankamai įdomi grupė, bet mūsų tikslas bus laimėti šią grupę“, – pareiškė K.Maksvytis.

2025-ųjų Europos čempionato atranka bus sužaista trijų langų metu: 2024 metų vasario 19-27 d., 2024-ųjų lapkričio 18-26 d. ir 2025-ųjų vasario 17-25 d.

Turnyras po dvejų metų vyks Latvijoje, Lenkijoje, Suomijoje ir Kipre.

VIDEO: Vyrų rinktinės vyr. trenerio K.Maksvyčio mintys apie 2025-ųjų metų „EuroBasket“ atrankos burtus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas