Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 27

K.Maksvytis kalbėjo apie raudonas vėliavas, M.Brazys – apie Ą.Tubelio potencialą

Prieš dvi savaites Klaipėdos „Neptūną“ (5-6) papildęs 21-erių Ąžuolas Tubelis buvo rezultatyviausias ir naudingiausias nugalėtojų žaidėjas, o svečiai pirmadienio vakarą skėlė antausį Kauno „Žalgiriui“ (9-2).

Klaipėdiečiai įveikė Lietuvos čempionus 88:76.

„Nuviliančios rungtynės. Savo aikštelėje, prie savo sirgalių... Tas pasyvumas komandos. To nesinori matyti“, – atsiduso K.Maksvytis.

„Jeigu prieš tai vienas kolega minėjo duobelę, tai dabar galime kalbėti apie duobę“, – pridūrė „Žalgirio“ vairininkas, kreipdamasis į žurnalistus.

„Sunku paaiškinti... Praleidome 31 tašką (pirmajame kėlinyje), nepadarę visų pražangų. Visas rungtynes baigėme su 14 pražangų, labai pasyvūs. Varžovai įmetė 17 tritaškių ir tik 6 baudas. Tai rodo mūsų pasyvumą, – rankomis skėsčiojo K.Maksvytis. – Mes nesigynėme, tik bandėme būti protingi.“

„Sužaidėme vieną geresnį kėlinį – trečią, bet to neužtenka. „Neptūnas“ šiandien kovojo gerai ir nusipelnė pergalės“, – pagarbą varžovui atidavė „Žalgirio“ treneris.

VIDEO: K. Maksvytis: „Šiemet yra nemažai raudonų vėliavų, kalbant apie „Betsafe-LKL“ rungtynes“

„Šiemet yra nemažai raudonų vėliavų, kalbant apie LKL rungtynes. Pernai mažiau turėjome tokių sunkių LKL rungtynių. Šiemet dar tik sezono pradžia, bet tokių rungtynių jau yra nemažai. Turime tai taisyti“, – po antros nesėkmės per tris pastaruosius turus vietiniame fronte kalbėjo K.Maksvytis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Brady Manekas ir Kazys Maksvytis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Brady Manekas ir Kazys Maksvytis

Prieš dvi savaites žalgiriečiai nusileido ir Vilniaus „Wolves“ (10-1), kurie dabar tapo vienvaldžiais LKL lyderiais.

„Žinote, laimi žaidėjai, pralaimi treneris“, – filosofiškai į situaciją žvelgė K.Maksvytis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tomas Dimša
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tomas Dimša

„Žalgiris“ prieš „Neptūną“ žaidė be Tomo Dimšos, susižeidusio petį pastarosiose Eurolygos rungtynėse.

„Tikimės, kad operacijos nereikės ir jį pavyks pastatyti ant kojų jau kitoms rungtynėms. Jeigu nepavyks, žiūrėsime toliau“, – tęsė K.Maksvytis, pridūręs, kad klubas aktyviai ieško naujoko, kurio įmanoma sulaukti dar šią savaitę.

Paklaustas apie pirmadienio vakarą paaiškėjusius ir Lietuvos rinktinės varžovus FIBA olimpinėje atrankoje, K.Maksvytis atsakymui nebuvo nusiteikęs.

„Nepykite, ne tas galvoje. Kai pralaiminėji 20 taškų savo aikštelėje... Pralaimi „Neptūnui“ 12 taškų, komentuot apie burtus? Net nemačiau ir nenoriu komentuot“, – teigė K.Maksvytis.

Jo oponentas – Mindaugas Brazys – buvo visiškai kitos nuotaikos. „Neptūnas“ prieš „Žalgirį“ Kaune laimėjo net po 5 metų pertraukos.

„Tai pergalė, kuri nuskambės per visą Lietuvą ir tikrai nuskambės Klaipėdoje, – teigė jis. – Reikia tik pasidžiaugti. Ne kasdien pavyksta laimėti prieš „Žalgirį“. Kaip sakiau vyrams ir prieš rungtynes, reikia pripažinti, kad šiuo metu „Žalgiris“ nėra pačioje geriausioje psichologinėje būsenoje. Ir žaidėjų jiems trūksta. Jautėsi, kad tai yra diena, kai galime laimėti. Manau, vyrai patikėjo manimi ir dėl to ta pergalė ir atėjo.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mindaugas Brazys
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mindaugas Brazys

Ryškiausiai prie jos prisidėjo „Neptūno“ naujokas 21-erių Ą.Tubelis, kuris buvo rezultatyviausias su 20 taškų (5/6 dvit., 3/5 trit., 1/2 baud.) ir naudingiausias su 23 balais.

Per 27,5 minutės „Neptūno“ naujokas pridėjo 5 atkovotus kamuolius, 2 perimtus kamuolius ir 2 blokus.

„Jis pirmą kartą gavo Eurolygos kalibro varžovą ir matome, kad jis gali dominuoti ir čia. Tai tik parodo, kokio tai potencialo žaidėjas. Man, kaip lietuviui, kaip treneriui – labai smagu auginti tokį krepšininką Lietuvos ateičiai ir tikrai stengiuosi prie to prisidėti“, – neslėpė M.Brazys.

„Varžovai prieš jį galbūt rizikuoja, leidžia mesti iš toli, o jis pasitikėjimą savimi turi. Metimas – gana minkštas. Gal visi ir norėtų, kad ta technika būtų gražesnė. Ąžuolas meta drąsiai, su pasitikėjimu ir pataiko“, – apie įkrentančius Ą.Tubelio tritaškius kalbėjo „Neptūno“ strategas.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas