Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 14

K.Maksvytis patvirtino, kas konkuruoja dėl dvyliktos vietos rinktinėje

Kazys Maksvytis jau šįvakar gali atskleisti 12 vyrų pavardžių, su kuriomis keliaus į tolimąją Pietryčių Aziją užkariauti pasaulio.

„Nieko naujo neprikursi, konkurencija kol kas vyksta tarp aukštaūgių. Yra viena vieta ir greitai paaiškės, kas ją gaus“, – įsitaisęs ant patogios kėdės baldų salone ir pajuokavęs, kad spaudos konferenciją praves žemaičių kalba, apie paskutinį Lietuvos rinktinės dvyliktuko klausimą sakė Kazys Maksvytis.

Šįvakar sausakimšoje „Švyturio“ arenoje lietuviai sužais paskutines pasiruošimo rungtynes savų sirgalių akivaizdoje prieš planetos pirmenybes.

Jos gali būti paskutinės šią vasarą Ąžuolui Tubeliui arba Gabrieliui Maldūnui, kurie konkuruoja dėl paskutinės dvyliktos vietos į pasaulio čempionatą skrisiančiame Lietuvos rinktinės lėktuve.

Nors K.Maksvytis tiesaus atsakymo į klausimą, kada paskelbs rinktinės dvyliktuką nepateikė, būtent šis vakaras ir turėtų būti tas, kai kasmetinis Lietuvos krepšinio sirgalių žaidimas „kas bus atkabintas?“ pasibaigs.

Saulėtame Lietuvos uostamiestyje pirmadienio vakarą lankosi vieną antausį lietuviams prieš 10 dienų jau išrašę suomiai su Lauri Markkanenu priešakyje, o prieš rungtynes K.Maksvytis su 15min pasidalino mintimis apie gautas pamokas po dviejų akistatų su Prancūzija, revanšo siekį prieš Suomiją bei dvyliktuko klausimą.

„Rinktinės forma gerėja, įsivažiuojam, vis geriau ir geriau, – sakė 46-erių darbėniškis. – Dar iki geros, šimtaprocentinės formos šiek tiek trūksta, bet tam turime laiko ir trejas kontrolines rungtynes, dvejas iš kurių sužaisime Taivane, kur bandysime priprasti prie pasikeitusių klimato sąlygų ir laiko juostų. Pasiruošimas eina į pabaigą. Ačiū dievui, šiai dienai visi yra sveiki. Tikimės, kad išvešime sveiką ir pasiruošusią rinktinę į pasaulio čempionatą.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

– Šįvakar žaisite prieš komandą, prieš kurią jau žaidėte ir pralaimėjote. Kokias išvadas pasidarėte ir ką šiandien norėtumėte daryti kitaip?

– Pirmiausia, norime revanšo. Antra, norime gerinti savo žaidimo kokybę. Rungtynėse su Suomija išvykoje kažkiek trūko ir fiziškumo, ir žaidimo greičio. Pagerėjusį žaidimą jau matėme rungtynėse su prancūzais, tad šiandien tikimės revanšo, tikimės kokybės iš savo žaidėjų.

– Praėjo jau trys dienos nuo rungtynių prieš Prancūziją, kurią įvardijote kaip vieną stipriausių pasaulio čempionato komandų. Ką dar pamatėte per vaizdo peržiūras ir kokias papildomas išvadas pasidarėte po tų rungtynių – kas buvo blogai, kas gerai?

– Be abejo, pamatėme, kad norint gerai žaisti ir būti laiminčia komanda pasaulio čempionate, reikia šiek tiek pridėti. Gerai, kad varžovas buvo aukšto lygio ir parodė, kur mes dar turime pasitempti. Bet komandai priekaištų neturiu, mūsų kreivė eina gerėjančia projekcija ir tikiu, kad prasidėjus svarbiausioms kovoms būsime pasiruošę maksimaliai.

Į Taivaną tikrai planuojame vežtis 12 žaidėjų.

– Kada galime tikėtis dvyliktuko paskelbimo? Ar tai įvyks šiandien, ar prieš kelionę į Taivaną?

– Į Taivaną tikrai planuojame vežtis 12 žaidėjų. Vėliausiai tai bus paskelbta prieš kelionę į Taivaną, gal netgi šiandien.

– Ar klausimas yra tik dėl dviejų aukštaūgių – Gabrieliaus Maldūno ir Ąžuolo Tubelio?

– Nieko naujo neprikursi, konkurencija kol kas vyksta tarp aukštaūgių. Yra viena vieta ir greitai paaiškės, kas ją gaus.

LTU.Basketball/Gabrielius Maldūnas
LTU.Basketball/Gabrielius Maldūnas

– Kaip atrodys artimiausios dienos po rungtynių su Suomija ir prieš kelionę į Aziją?

– Paprasta rutina – turėsime vieną laisvą dieną, po jos susirinksime Vilniuje ir visi išvyksime į Taivaną. Ten sužaisime dar dvejas kontrolines rungtynes, o po jų vyksime į Manilą ir pradėsime čempionatą. O ten jau rutina paprasta – nebeturėsime kontaktinių treniruočių, nes ką padarėme, tą padarėme.

– Ar stebite kas vyksta kitose pasaulio dalyse, kur žaidžia jūsų būsimi arba galimi varžovai bei kas palieka įspūdį?

– Kažkiek stebime, ypatingai tuos varžovus, su kuriais reikės susitikti čempionate. Antrame etape, tikėtina, bus JAV ir Graikija, bet pirmiausiai žiūrime į pirmą etapą. Pačios svarbiausios yra pirmos rungtynės, kadangi žaidžiant antras rungtynes jau pamatai varžovai čempionate, turi informacijos. O pirmoms rungtynėms su Egiptu reikia dabar skautinti, gauti informaciją ir kuo geriau pasiruošti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas