Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 30

K.Maksvytis po emocingo vakaro Kaune: „Ne vienam drėko akys“

Kazys Maksvytis atsiklausė Antano Sireikos, ar šis nieko prieš, jei „Žalgiris“ paprašys minutės pertraukėlės, kad pagerbtų Paulių Jankūną, galbūt sužaidusį savo paskutines rungtynes Kaune. „Šiaulių“ strategas ne tik neprieštaravo, bet dar ir pats atsakė tuo pačiu, prailginęs ovacijas karjerą baigiančiai legendai. Bet K.Maksvytis kiek baiminasi, kad į laikinąją sostinę nereikėtų grįžti ir dar kartą šiame sezone.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Dabar serijos iki keturių pergalių rezultatas 3-0 „Žalgirio“ naudai, penktadienį kauniečiai galės užbaigti sezoną ir užsitikrinti bronzos medalius.

Bet jei tai neįvyktų, komandoms reikėtų dar bent kartą grįžti rungtynėms į Kauną. To kiek bijo K.Maksvytis, to nenorėtų ir P.Jankūnas, emocingai atsisveikinęs su namų arena.

„Bijau, – neslėpė treneris. – Su tokiais dalykais juokauti negalime. Ir patys norime užbaigti sezoną. Reikės dar tą trečią vietą užsitarnauti.“

K.Maksvytis negailėjo gražių žodžių 15 kartų Lietuvos čempionu tapusiam 38-rių P.Jankūnui.

„Geras sūnus, geras tėvas, geras šeimos žmogus, geras krepšininkas, geras pavyzdys vaikams. Lojalus vienai komandai. Džiaugiuosi, kad šiandien buvau viso šio proceso dalimi“, – sakė strategas.

Paprašytas prisiminti ryškiausią momentą, susijusį su P.Jankūnu, K.Maksvytis keliavo į 2013–2014 metų LKL sezono finalo seriją, kurioje specialisto iš Darbėnų vadovaujamas Klaipėdos „Neptūnas“ 2-4 nusileido „Žalgiriui“.

„Galėjome kabintis, bet Paulius to neleido – buvo geriausios savo formos. Koncentravo gerąja to žodžio prasme“, – šypsojosi K.Maksvytis.

Strategas neslėpė, kad su emocijomis tvarkytis nebuvo lengva ne tik pačiam Pauliui, bet ir kitiems komandos nariams.

„Kiek teko kalbėtis su žaidėjais ir kitais, ne vienam drėko akys, bandė save raminti“, – atvirai pasakojo K.Maksvytis.

Kalbėjo „Žalgirio“ vairininkas ir apie paskutinę minutės pertraukėlę, kuri buvo skirta P.Jankūno pagerbimui.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Paulius Jankūnas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Paulius Jankūnas

„Buvome suplanavę. Esu matęs ne kartą, kai žaidėjai baigia karjeras. Norėjome jį pakeisti, atsiklausiau priešininkų, ar galiu paimti pertraukėlę, – dėstė K.Maksvytis. – „Šiauliai“ geranoriškai sutiko, patys dar paėmė, prisidėjo. Treneris Sireika pats buvo vienas pirmųjų Pauliaus trenerių. Išėjo viskas gražiai. Tiek varžovai, tiek mes, tiek žiūrovai sukūrėme gražią, jaudinančią atmosferą.“

Kaip jau buvo žinoma anksčiau, P.Jankūnas iš „Žalgirio“ nedings – jis prisijungs prie administracijos.

„Smagu, jis turi autoritetą tiek aikštėje, tiek už jos ribų, – svarstė kauniečių treneris. – Geras sportininkas, geras žmogus, pavyzdys jaunimui. Smagu bus dirbti šalia vienos „Žalgirio“ legendų.“

Dėkojo K.Maksvytis ir sirgaliams iš „Green White Boys“, kurie buvo paskelbę, jog nebepalaikys komandos, tačiau sugužėjo į tribūną prieš ketvirtąjį kėlinį.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./ „Žalgirio“ sirgaliai
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./ „Žalgirio“ sirgaliai

„Noriu padėkoti sirgaliams, kurie neparodė vaikiškų ambicijų. Mano žiniomis, konfliktas nebuvo toks, kad reikėtų praleisti Pauliaus paskutines galbūt rungtynes Kaune. Dėkoju jiems, kad pastūmė ambicijas ir atėjo, suteikė rungtynėms prieskonį“, – į aistruolius kreipėsi treneris.

Jis antrose iš eilės rungtynėse parodė pasitikėjimą Mareku Blaževičiumi. Vilnietis pelnė 15 taškų ir buvo rezultatyviausias, nors iki antrųjų serijos rungtynių buvo marinuojamas paraštėse ilgiau nei mėnesį.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Marekas Blaževičius
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Marekas Blaževičius

„Iš Mareko gausi kovą, energiją, kartais gal gauna bereikalingą pražangą, padaro klaidą, bet iš jo visada yra kova, agresyvumas. Tad yra klausimas, ką geriau turėti: jauną klystantį ir besikaunantį ar vyresnį ir mažiau noro turintį?“ – svarstė K.Maksvytis.

O ar tai kelia M.Blaževičiaus akcijas žvelgiant į „Žalgirio“ ateitį?

„Kelia. Su juo šiandien rungtynėse gynyboje buvome stabilesni. Gal norisi dar geriau, bet ir kova dėl kamuolių pagerėjo. Negalima Mareko nurašyti, – pabrėžė treneris. – Kas liečia mano situaciją, žinote, nebuvo laiko ko nors bandyti, reikėjo per trumpą laiką išspausti rezultatą. Pasirinkau tą kelią, o ar jis buvo geras – diskusijų klausimas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas