Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 27

K.Maksvytis stebina L.Kleizą: „Jei taip būtų treniravęs rinktinę, būtų laimėjęs Europos auksą“

Pirmąjį visą sezoną Kauno „Žalgiryje“ Kazys Maksvytis pradėjo galingai. Vietiniame fronte žalgiriečiai iškovojo visas šešias pergales, o Eurolygoje jau spėjo ant menčių paguldyti garsius Bolonijos ir Barselonos klubus. 15min laidoje PIKENROLAS dalyvavęs Linas Kleiza stebėjosi tokia trenerio iš Darbėnų sezono pradžia bei negailėjo jam liaupsių.

Šešios pergalės iš šešių Lietuvoje bei dvi pergalės iš keturių Eurolygoje.

Kauno „Žalgiris“ rodo išmokęs pernykštes klaidas, o sirgalių tikėjimas mylima komanda auga kaip ant mielių.

Komandos veidą pakeitęs ir aštuonis naujokus tarpsezoniu įsigijęs šalies flagmanas spindi energija, kovingumu ir į gynybą orientuotu krepšiniu, o toks Kazio Maksvyčio ekipos veidas buvo netikėtas legendiniam šalies krepšininkui Linui Kleizai.

„Kol kas Kazys Maksvytis mane stebina. Nesėdėsiu čia ir nesakysiu, kad tikėjausi tokio „Žalgirio“ žaidimo. Netikėjau, kad jis padarys tokią gynybą, kokia tokio biudžeto komandoms Eurolygoje yra būtina. Dabar „Žalgiris“ viską pradeda nuo gynybos. Aš netikėjau, kad Kazys gali tai padaryti. „Žalgiris“ kol kas yra gera gynybinė komanda – universali, kovojanti ir daug ką galinti, o žaidėjai buvo pasirinkti teisingai, – 15min laidoje PIKENROLAS dėstė Linas Kleiza. – Jei Kazys taip būtų treniravęs rinktinę, kaip dabar treniruoja „Žalgirį“, mes Vokietijoje būtume laimėję auksą. Taip, „Žalgiris“ yra klubas, kurį komplektuoji, bet peršasi išvada, kad į rinktinę reiktų imti dvylika tinkamiausių, o ne geriausių žaidėjų. Jei šis sezonas „Žalgiriui“ bus sėkmingas, Kazys į rinktinę atvažiuos jau su didesniu autoritetu, nei kad turėjo, o klaustukų dėl jo daug nebus ir žaidėjai treneriui kažko prieš jau nepasakys.

Dabar smagu žiūrėti, kaip žaidžia „Žalgiris“. Rungtynės gal nebūna sklandžios, gal problemų puolime yra, bet jie laimi ne per grožį, o per kovą.“

VIDEO: PIKENROLAS: stebinantis K.Maksvytis, G.Žibėno kėdės karštis ir „Žalgiris“ prieš Željko

Arti pergalių K.Maksvyčio „Žalgiris“ buvo ir Tel Avive bei Pirėjuje, bet įtemptose dvikovose prieš „Maccabi“ ir „Olympiakos“ galiausiai krito atitinkamai 83:84 ir 80:90.

Dar kitokį veidą žalgiriečiai pademonstravo namų tvirtovėje, klampinę Bolonijos „Virtus“ ir „Barcelona“ žvaigždynus į gynybinę pelkę.

Sergio Scariolo ir Šarūnas Jasikevičius paliko Nemuno salą pralaimėję 65:68 ir 72:73.

„Per dvejas pergalingas „Žalgirio“ rungtynes pamatėme tą patį kovingumą ir fiziškumą, puolime atkovotus kamuolius ir antrus šansus. Jie vėl sugebėjo laimėti rungtynes, kai rezultatyvių perdavimų ir klaidų balansas yra neigiamas. Tai rodo, kad ši komanda yra darbininkų ir kovotojų, – 15min laidoje PIKENROLAS kalbėjo Rytis Vyšniauskas. – Stebint rungtynes su „Barcelona“, man šis „Žalgiris“ primena praėjusio sezono Belgrado „Crvena zvezda“ ir Andrea Trinchieri vadovaujamo Miuncheno „Bayern“ mišinį. Pergalės yra imamos per charakterį ir gynybą.“

„Mes tai Kaune jau turėjome. Viskas buvo pradėta, daryta, tik galiausiai buvo nusisukta. Visi turime savo ego. „Žalgiryje“ jis irgi buvo – norėta daryti kažką savo, bandyta kažką įrodyti. Tai užtrūko dvejus metus, bet „Žalgiris“ sugrįžo prie tos pačios filosofijos. Pamokos buvo skaudžios, bet jos yra išmoktos. Kol kas nėra ką prikišti Kaziui Maksvyčiui“, – pridėjo L.Kleiza.

Nutarkavęs du Europos krepšinio protus, K.Maksvytis ketvirtadienio vakarą Belgrado arenoje „Štark“ pirmą kartą karjeroje susitiks su tituluočiausiu visų laikų Europos treneriu, devyniskart Eurolygos čempionu Željko Obradovičiumi ir jo vadovaujamu Belgrado „Partizan“.

Serbijos klubas sezoną pradėjo trimis pralaimėjimais iš eilės, kol galiausiai namuose 90:62 sutriuškino „Virtus“.

Sezono starte pagrindinę „Partizan“ naštą neša keturi žaidėjai – Kevinas Punteris, Jamesas Nunnally, Zachas LeDay ir Mathias Lessortas.

„Nėra itin gili komanda, kurioje trūksta tikro įžaidėjo. Željko Obradovičiaus komandose visada būdavo ir smegenys aikštelėje – ar Kostas Sloukas, ar Šarūnas Jasikevičius, ar Dimitris Diamantidis. Dabar aikštėje būna Yamas Madaras ar Dante Exumas. Jiems trūksta atakų organizatoriaus, o ir gandų buvo apie ketinimus pastiprinti šią poziciją – sakė R.Vyšniauskas. – „Partizan“ turi individualiai stiprių žaidėjų. Pirmiausia – Kevinas Punteris, kuris yra elitinis taškų rinkėjas. Jį uždengti yra labai sunku, jei jis yra karštas. Jamesas Nunnally irgi yra aukšto lygio žaidėjas. Priekinė linija – fiziškai labai stipri su Zachu Leday ir Mathias Lessortu, kuris sezoną pradėjo labai geros formos. Kol kas „Partizan“ neatrodo solidi komanda gynyboje. Dvikova su „Virtus“ buvo kita istorija, ten jau „Virtus“ problemos išryškėjo. Prieš „Partizan“ užpulti galima, bet apsiginti bus sunku. Žinoma, pridės savo ir atmosfera Belgrade. Manau, kad apylygiai šansai laimėti.“

„Scanpix“ nuotr./Dante Exumas ir Željko Obradovičius
„Scanpix“ nuotr./Dante Exumas ir Željko Obradovičius

Žvelgiant į krepšinio analitiko Mykolo Stumbro duombazę, Belgrado ekipa išsiskiria kardinaliais skirtumais abiejose aikštelėse pusėse.

Puldami Ž.Obradovičiaus auklėtiniai fiksuoja trečią pagal gerumą reitingą Eurolygoje (net 120,7 taško per 100 atakų), tuo metu pagal gynybą „Partizan“ žygiuoja priešpaskutinėje 17-oje pozicijoje (115,7 praleidžiamo taško per 100 atakų).

„Manau, kad „Žalgiris“ privalo numušinėti rungtynių tempą, – sakė R.Vyšniauskas. – „Partizan“ mėgsta puolimą, turi potencialo rinkti ir 100 taškų. Jie labai mėgsta greitą žaidimą, greitus išėjimus iš gynybos į puolimą, tad „Žalgiriui“ būtų parankesnis pozicinis žaidimas. Žinoma, svarbūs bus ir puolime atkovoti kamuoliai. Pozicinės atakos ir puolime atkovoti kamuoliai yra vaistai greitam varžovų puolimui. Jei „Žalgiris“ vėl atkovos 13–15 kamuolių puolime, tai bus didelis pranašumas.“

„Bus labai įtemptas mačas, – sakė L.Kleiza. – Nemanau, kad bus kaip su „Virtus“, kur „Partizan“ laimėjo lengvai. Komandos kaposis, o prie tokios atmosferos žaisti bus be galo sudėtinga. Geras išbandymas „Žalgiriui“, nes jis nieko dar nelaimėjo išvykoje. Viena yra laimėti namuose, bet geros komandos laimi išvykose. Testas bus sudėtingas. „Partizan“ irgi pergalių trokšta, nes jaučiasi, kad kelias pergales jau paleido iš rankų. Željko bus komandą paruošęs dvikovai. Laukia tikrai įdomi dvikova.“

VIDEO: PIKENROLAS: stebinantis K.Maksvytis, G.Žibėno kėdės karštis ir „Žalgiris“ prieš Željko

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas