Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Kaltę prisiėmęs N.Čanakas: „Jei norime laimėti, visi turi žaisti pagal vieną idėją“

Ketvirtas Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ bandymas Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finale įveikti Kauno „Žalgirį“ ir vėl baigėsi skaudžia nesėkme. „Jei norime kažką pasiekti, turime žaisti kaip kumštis“, – po dvikovos sakė nusivylimo neslėpęs Aukštaitijos komandos vairininkas Nenadas Čanakas.

KMT pusfinalyje sensacingai įveikęs Vilniaus „Rytą“, Panevėžio klubas kovoje dėl titulo intrigos nesukūrė.

Deivido Sirvydžio metimais pakylėtas „7bet-Lietkabelis“ koja kojon su „Žalgiriu“ žengė pirmajame kėlinyje, tačiau net 4:17 pralaimėta atkarpa antrajame ketvirtyje nustūmė Nenado Čanako auklėtinius į 17 taškų duobę.

Trečiasis ketvirtis baigėsi lygiu rezultatu, tad prieš lemiamas 10 susitikimo minučių Panevėžio krepšininkams reikėjo panaikinti 14 taškų skirtumą.

Vis dėlto lemiamas kėlinys prasidėjo trimis Lauryno Biručio ir Brady Maneko dėjimais ir 2023–2024 metų sezono KMT nugalėtojo klausimas buvo išspręstas. Galiausiai „Žalgiris“ triumfavo rezultatu 86:70.

Nors ir kritęs kovoje dėl titulo, Panevėžio klubas namo išvyko laimėjęs aštuntąjį KMT medalį iš eilės, be apdovanojimo likęs tik pirmajame turnyre 2016-aisiais. Pastaruosius šešis medalius nukalė būtent N.Čanakas.

„Sveikinimai „Žalgiriui“ su iškovotu trofėjumi, kurio jie nusipelnė, – po nesėkmės sakė N.Čanakas. – Šiandien buvome toli nuo to lygio, kurio reikia, jei nori finale konkuruoti su „Žalgiriu“. Galiu pasakyti, kad tai yra mano kaltė, jog kai kurie dalykai buvo nesukontroliuoti. Idėjų turėjome per daug, nors turėjome žaisti tik pagal vieną idėją. Jei finale prieš „Žalgirį“ nežaisi kaip kumštis, neturėsi jokių šansų.“

– Kas konkrečiai „Lietkabeliui“ nepavyko šiose rungtynėse?

– Nežaidėme komandiškai, per daug galvojome apie save ir ką galime padaryti pavieniui. Žaidėjams nerūpėjo komanda, o tai yra trenerio kaltė. Jei nori būti sėkmingas, visi turi žiūrėti viena kryptimi.

– Jau šeštąjį kartą iš eilės jūsų vadovaujamas „Lietkabelis“ laimi KMT medalį. Kokia yra jūsų paslaptis?

– Šiam klausimui atsakyti reikia laiko, o šiuo metu aš esu per karštas. Kiekvienas sezonas yra skirtingas – skirtinga sudėtis, tad ir idėjos yra skirtingos. Aš tikiu sunkiu darbu treniruotėse. Manau, kad tik tai mums gali duoti rezultatą.

VIDEO: PIKENROLO KLUBAS: R.Milašius – apie staigią „Gargždų“ mirtį, KMT ir naują milijonierių LKL

– Ar kitąmet su „Lietkabeliu“ sieksite septintojo KMT medalio iš eilės?

– Matysime.

– Ar šiame pralaimėjime galite įžvelgti kažkokių pozityvių dalykų?

– Dabar sunku kalbėti apie teigiamus dalykus, kai pralaimi finalą. Antrąjį ketvirtį pralaimėjome 10 taškų. Tai buvo esminis rungtynių kėlinys. Galime sakyti, jog 30 minučių lygiai žaidėme su Eurolygos komanda 11-12 tūkstančių „Žalgirio“ sirgalių akivaizdoje. Tai yra įrodymas, jog turime kokybišką komandą. Tikiu, kad mes turime kokybės pasiekti kažką daugiau, bet kaip ir minėjau, turime būti kaip kumštis.

VIDEO: PIKENROLAS: atgimusios Eurolygos įkrintamųjų viltys Kaune ir mūšis dėl KMT titulo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius