Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 12

Karjeros rungtynes sužaidęs Arnas Butkevičius – LKL savaitės MVP

Vilniaus „Ryto“ krašto puolėjas Arnas Butkevičius pagerino šio sezono asmeninius rezultatyvumo ir naudingumo rekordus bei tapo naudingiausiu „Betsafe–LKL“ savaitės krepšininku.
Arnas Butkevičius
Arnas Butkevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Klaipėdietis šeštadienio išvykos rungtynėse su Prienų „Skycop“ per 34 minutes pelnė 18 taškų (5/7 dvit.), atkovojo 7 ir perėmė 4 kamuolius, tokiu būdu sukaupdamas net 30 naudingumo balų.

Toks žaidėjo pasirodymas leido sostinės atstovams triumfuoti 81:71. Puolėjas buvo ne tik naudingas, bet ir svarbus lemiamu momentu – ketvirtojo kėlinio viduryje pataikė svarbų tritaškį, o vėliau įtvirtino pergalę perėmęs kamuolį ir pabaigęs ataką dėjimu.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ 8 savaitės žaidėjas: A. Butkevičius

Tai buvo geriausios A.Butkevičiaus rungtynės atstovaujant „Ryto“ komandai. Ankstesnis jo naudingumo rekordas – 20 balų praėjusių metų gruodį žaidžiant su Utenos „Juventus“.

Praėjusį sezoną A.Butkevičius dukart iš eilės tapo naudingiausiu savaitės žaidėju – pelnė 34 ir 28 naudingumo balus dvi savaites paeiliui 2017-ųjų spalį, bet tą kartą dar atstovavo Klaipėdos „Neptūnui“.

Be A.Butkevičiaus, į simbolinį savaitės naudingiausiųjų penketuką pateko Lorenzo Williamsas (Klaipėdos „Neptūnas“), Jamaras Wilsonas (Panevėžio „Lietkabelis“), Justinas Wattsas (Pasvalio „Pieno žvaigždės“) ir Antanas Udras (Šiaulių „Šiauliai“).

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Lorenzo Williamsas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Lorenzo Williamsas

Į savaitės penketuką pretendavo tik aštuonių komandų žaidėjai: Alytaus „Dzūkija“ ir Kauno „Žalgiris“ 10-ojo turo rungtynes žais šį vakarą.

Uostamiesčio komandos įžaidėjas L.Williamsas šeštadienį surinko 18 taškų (4/4 trit.), atkovojo 5 kamuolius ir atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų. Tokie rodikliai jam garantavo 27 naudingumo balus ir padėjo klaipėdiečiams išvykoje įveikti Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkus 83:69.

Per pastarąsias trejas rungtynes L.Williamsas vidutiniškai rinko po 26,3 naudingumo balo.

Kitas penketuko gynėjų grandies narys – „Lietkabelio“ atstovas J.Wilsonas. Jis šeštadienio rungtynėse Šiauliuose, kurios prieš šeimininkus buvo laimėtos 88:83, pasižymėjo 17 taškų ir 7 atkovotais kamuoliais.

J.Wilsonas taip pat išprovokavo 8 varžovų pražangas, o visa tai padėjo surinkti 28 naudingumo balus – tai buvo geriausios aukštaūgio sezono rungtynės.

Įspūdingai su Pasvaliu atsisveikino J.Wattsas. Paskutinėse savo rungtynėse šiemet Lietuvoje amerikietis įmetė 18 taškų, atkovojo 9 kamuolius ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Tai buvo naudingiausios J.Wattso rungtynės Lietuvoje, kuriose surinkti 28 naudingumo balai leido namuose 90:71 parblokšti Utenos „Juventus“. Pirmadienį J.Wattsas išvyksta į FIBA Čempionų lygoje žaidžiantį Šveicarijos Fribūro klubą.

Savo atstovą penketuke turi ir šiauliečiai – juo tapo solidžias rungtynes su „Lietkabeliu“ sužaidęs vidurio puolėjas Antanas Udras. Aukštaūgis pasižymėjo 20 taškų (6/6 dvit.), atkovojo 5 kamuolius ir surinko 22 naudingumo balus. A.Udras sužaidė geriausias rungtynes elitinėje Lietuvos lygoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas