Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 11

„Rytas“ išgyveno dramą Panevėžyje ir tapo favoritu laimėti LKL reguliarųjį sezoną

Vilniaus „Rytas“ (23-3) nutraukė istorinę Panevėžio „Lietkabelio“ (20-6) pergalių seriją Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) ir tapo favoritu laimėti šalies pirmenybių reguliarųjį sezoną. Pirmą sykį nuo 2014-ųjų.
Speedy Smithas
Speedy Smithas / LKL.lt nuotr.

Giedriaus Žibėno auklėtiniai triumfavo išvykoje po pratęsimo – 90:86, nors vienu metu, trečiajame kėlinyje, pirmavo ir 13 taškų (55:42).

Lemtingu momentu tapo Džordže Gagičiaus nesportinė pražanga pratęsime. Serbas trenkė Evaldui Kairiui per rankas ir teisėjai, po ilgų peržiūrų, nusprendė, kad tai buvo nesportinis elgesys.

Petį susižeidęs E.Kairys sėdo ant suolo, jį pakeitęs Mindaugas Girdžiūnas sumetė baudas, o netrukus pridėjo ir tritaškį per rankas (80:75).

„Rytas“ šiose rungtynėse žaidė be savo lyderio Ivano Buvos. Kroatas nerungtyniavo „dėl sveikatos problemų“. Pratęsimo pabaigoje asmeninių limitą išnaudojo Tanneris Leissneris, Jarvis Williamsas, o E.Kairys rungtyniauti nebegalėjo dėl traumos, tad į vidurio puolėjo poziciją stojo Lukas Uleckas, bet Speedy Smithas pataikė iš toli su pražanga ir „Rytas“ atsilaikė.

LKL.lt nuotr./S.Smitho reakcija po lemiamo taiklaus tritaškio su pražanga.
LKL.lt nuotr./S.Smitho reakcija po lemiamo taiklaus tritaškio su pražanga.

Kauno „Žalgiriui“ (22-3) vakar netikėtai pralaimėjus Jonavoje, į pirmąją LKL vietą rimtai pretendavo ir „Lietkabelis“, iki šių rungtynių laimėjęs net 13 sykių iš eilės. „Rytas“ savo laimėjimų seriją pratęsė iki aštuonių.

G.Žibėno auklėtiniai dabar yra pagrindiniai favoritai laimėti LKL reguliarųjį sezoną. Jiems liko mačai su Utenos „Juventus“ (namuose), Prienų „Labas-GAS“ (namuose), Alytaus „Dzūkija“ (namuose) ir Klaipėdos „Neptūnu“ (išvykoje).

Jei laimės visus likusius mačus, vilniečiai pirmą sykį nuo 2014-ųjų finišuos pirmi LKL reguliariajame sezone. Tai taip pat reikštų, kad „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ kelias LKL atkrintamosiose susikirstų pusfinalyje, o „Rytas“ dėl vietos finale kovotų su 4-5 vietas reguliariajame sezone užėmusių komandų poros nugalėtoja.

LKL.lt nuotr./Gustas Maskoliūnas ir Giedrius Žibėnas
LKL.lt nuotr./Gustas Maskoliūnas ir Giedrius Žibėnas

„Lietkabelis“: Džordže Gagičius 20 (7/8 dvit.), Gediminas Orelikas 18 (1/8 dvit., 3/6 trit., 7 atk. kam.), Dovydas Giedraitis 12 (6 rez. perd.), Nikola Radičevičius 10 (6 rez. perd.), Panagiotis Kalaitzakis (5 atk. kam.) ir Vytenis Lipkevičius – po 9.

„Rytas“: Kennethas Smithas 16 (8 rez. perd., 6 atk. kam.), Margiris Normantas (6 kl.) ir Tanneris Leissneris – po 13, Mindaugas Girdžiūnas 12, Jarvisas Williamsas (8 atk. kam.) ir Gytis Radzevičius (5 atk. kam.) – po 10.

Pratęsimas

45 min. „Rytas“ švenčia pergalę 90:86.

45 min. M.Normantas pataiko abu baudos metimus (84:88).

45 min. Kokios rungtynės! G.Orelikas smeigia tritaškį ir dar niekas nebaigta (84:86). Lieka 16 sekundžių.

45 min. Dž.Gagičius mažina skirtumą iki minimumo (81:82), bet S.Smithas pataiko tris su pražanga (81:86). Lieka 19 sekundžių.

44 min. T.Leissneris prasižengia penktą sykį. Dėl išnaudotų pražangų limito jau nebežaidžia ir J.Williamsas, o E.Kairys lieka ant suolo po tos Dž.Gagičiaus pražangos (79:82). Vidurio puolėju svečių ekipoje žaidžia... L.Uleckas.

42 min. Dž.Gagičius baudžiamas nesportine pražanga. Epizodas – ginčytinas, teisėjams prireikia minutės peržiūrai. M.Girdžiūnas vietoje susižeidusio E.Kairio sumeta baudos metimus ir netrukus dar duria tolimą tritaškį per rankas (75:80). Penki taškai per vieną ataką.

Ketvirtas kėlinys

40 min. S.Smithas meta iš toli... ir nepataiko. Pratęsimas.

40 min. G.Orelikas pataiko abi baudas ir vėl lygu (75:75). Lieka 20 sek.

40 min. T.Leissneris į tai atsako tritaškiu (73:75). Lieka 37 sek.

40 min. P.Kalaitzakis iš karto atsako tritaškiu (71:72). Prasideda paskutinė minutė ir D.Giedraitis išveda šeimininkus į priekį (73:72).

39 min. J.Williamsas deda iš viršaus, „Lietkabelis“ nepataiko, o G.Radzevičiaus tolimas šūvis svečiams sukrauna 4 taškų pranašumą (68:72).

37 min. Įtampa maksimali – G.Orelikas laisvas iš po krepšio nepataiko... į lanką (67:67). Žaisti lieka 200 sekundžių.

35 min. Emocijų proveržis aikštėje. T.Leissneris pataiko G.Orelikui į veidą, teisėjų švilpukai tyli, tad žaidėjai nusprendžia patys išsiaiškinti santykius. Laimei, apsistumdymas greitai išsklaidomas. „Lietkabelis“ jau priekyje (67:65).

33 min. D.Giedraičio tritaškis, Dž.Gagičiaus dvitaškis ir vėl lygu (63:63).

31 min. V.Kariniauskas pelno pirmuosius savi taškus šiose rungtynėse – du su pražanga, o Dž.Gagičius užsidirba pražangą puolime (58:63).

Trečias kėlinys

30 min. Prieš lemiamą ketvirtį – intriga maksimali. Tik 13 taškų per trečiąjį kėlinį praleidęs „Lietkabelis“ atsilieka jau tik vienu taikliu metimu (58:60).

LKL.lt nuotr./Nenadas Čanakas
LKL.lt nuotr./Nenadas Čanakas

27 min. „Lietkabelis“ lengvai pasiduoti nežada ir mažina skirtumą iki šešių (52:58).

24 min. P.Kalaitzakis tik dabar pelno pirmuosius savo taškus (45:55).

21 min. Dar vienas M.Normanto tritaškis ir skirtumas pirmą sykį dviženklis (40:50).

Antras kėlinys

20 min. Antrąjį kėlinį užbaigia M.Normanto tritaškis su sirena ir „Rytas“ po pirmosios rungtynių pusės pirmauja 7 taškais (40:47).

18 min. Penki „Ryto“ taškai vienos atakos metu. A.Butkevičius pataiko iš toli, o K.Berzinis baudžiamas pražanga kitame epizode. Kamuolys lieka vilniečiams ir S.Smithas didžiausią pranašumą sukrauna jau svečiams (37:42).

16 min. Kova taškas į tašką tęsiasi. V.Lipkevičiaus tritaškis sukrauna šeimininkams rekordinę 5 taškų persvarą (30:25), bet netrukus iš toli pataiko ir M.Girdžiūnas, o rezultatas – vėl lygus (30:30).

LKL.lt nuotr./Giedrius Žibėnas
LKL.lt nuotr./Giedrius Žibėnas

14 min. Trečioji asmeninė pražanga ir E.Kairiui, o Dž.Gagičiaus sąskaitoje jau 7 taškai (27:25).

12 min. Dar vienas pavojaus signalas „Rytui“ – V.Kariniauskas vos prasidėjus antrajam kėliniui turi jau 3 asmenines pražangas (25:23).

Pirmas kėlinys

10 min. Intriguojančiose rungtynėse po pirmojo kėlinio – lygu (21:21).

7 min. L.Uleckas provokuoja pražangą, mesdamas iš toli ir išveda į priekį „Rytą“ (11:12). Kol kas mačas vyksta taškas į tašką.

LKL.lt nuotr./„Lietkabelio“ sirgaliai
LKL.lt nuotr./„Lietkabelio“ sirgaliai

4 min. „Lietkabelio“ planas rungtynių pradžioje aiškus – duoti kamuolį Dž.Gagičiui. Serbas uždirba jau dvi pražangas E.Kairiui, kurį keičia J.Williamsas. Pavojaus signalas „Rytui“, kuris žaidžia be I.Buvos (7:4).

2 min. Vilniečiai atsako dviem dvitaškiais iš eilės, bet Dž.Gagičius deda iš viršaus (5:4).

1 min. Pirmuosius rungtynių taškus pelno tritaškį pataikantis G.Orelikas (3:0). Dvi pirmosios „Ryto“ atakos – nesėkmingos.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas