Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 06

Kas toliau? Mintys apie Lietuvos krepšinio ydas ir Kazio Maksvyčio ateitį rinktinėje

Po Lietuvos krepšininkų pralaimėjimo Serbijos komandai Linas Kleiza ir Martynas Gecevičius 15min laidoje „Krepšinio karštis“ pažvelgė giliau į mūsų šalies krepšinį ir jį supančias problemas.

Serbija sustabdė lenktyninę Lietuvos rinktinę, kuri per pasaulio čempionatą lėkė penkių pergalių serija ir net įveikė amerikietiškus kalnelius.

Bet antradienį Kazio Maksvyčio treniruojami krepšininkai Maniloje pralaimėjo ketvirtfinalyje Serbijai 68:87 ir dabar turės tęsti kovas čempionate dėl 5-8 vietų ketvirtadienį ir penktadienį.

2010 metais pasaulio čempionato bronzą su Lietuvos rinktine iškovoję Linas Kleiza ir Martynas Gecevičius įdėmiai sekė svarbiausias čempionato kovas, o po pralaimėjimo Serbijai laidoje „Krepšinio karštis“ kalbėjo ne tik apie nesėkmės ketvirtfinalyje priežastis, bet pažvelgė ir giliau į Lietuvos krepšinio džiaugsmus ir ir ydas.

Pateikiame svarbiausias dviejų Lietuvos žvaigždžių mintis keliais svarbiais kampais.

Apie tai, kiek trūko rinktinėje žaisti šiemet atsisakiusių žaidėjų:

L.Kleiza: „Tie vyrai, kurie žaidė ir atidavė visą save už rinktinę – didelis ačiū jiems. Bet dabar dėliojant mintis į lentynas, galvoju, kad jei turėtume pilną rinktinę, pavyzdžiui, galėtume su Mariumi Grigoniu žaisti pikenrolus ir išmušti taip varžovus, galbūt vaizdas būtų ir kitoks.

Nepamirškime, kad šis čempionatas realiai yra silpnas. Žymiai silpnesnis nei buvę anksčiau. Jei būtume turėję ir Domantą Sabonį, ir Edgarą Ulanovą, ir Marių Grigonį, tokiose rungtynėse, kai reikėjo atsakyti fiziškumu... Nežinau, kaip viskas susiklostytų. Bet aš manau, kad jei būtume visus surinkę, tai buvo auksinė galimybė kažką tikrai laimėti šiame čempionate. Nes kitose rinktinėse trūksta daug stiprių žaidėjų.“

M.Gecevičius: „Man nelabai norisi kalbėti, ko trūko, nes ir ši rinktinė žaidė ir dar žais gerą krepšinį. Viskas buvo ir yra gerai, nes jau pasiekėme daugiau nei tikėjomės.“

Apie turėtą galimybę rinktis ketvirtfinaliui varžove Italiją, o ne Serbiją:

M.Gecevičius: „Kai žinai, kaip baigėsi, lengva sakyti. Jei pasirenki žaisti iš visų jėgų ir sužaidi kosmines rungtynes su JAV, turi susigyventi ir su pasekmėmis.

Taip, ypač po mūsų ketvirtfinalio rungtynių, visiems akivaizdu ir visi sako, kad geresnis variantas būtų buvęs žaisti su Italija ketvirtfinalyje. Tai ir buvo geresnis variantas, bet aš gerbiu už tai, kad neskaičiavo, žaidė su JAV iš visų jėgų, gal tokios rungtynės pasitaiko vieną kartą gyvenime. Tad nenoriu sakyti, kad reikėjo pralaimėti ir pasiskaičiuoti, kad žaistume su italais – net neapsiverčia liežuvis tam.

Juo labiau, kad net nežinai, ar tuos pačius italus būtų aplošę. Nėra garantijos.“

L.Kleiza: „Tikiuosi, kad vyrai susikaups, gerai pabaigs čempionatą ir užims penktą vietą. Bet, kai nugali JAV, tai gali būti vienintelis amerikiečių pralaimėjimas čempionate – tad pergalė liks smagi, gali pasiimti pozityvumo iš ten.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Apie Lietuvos krepšinio situaciją:

L.Kleiza: „Mūsų šalis buvo užmigusi. Niekur negausim tokios reklamos,

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas