Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 10

Kaune liekantis A.Woltmannas – apie komandos reakciją į M.Schillerio atleidimą ir aukštaūgio paieškas

Laikinai Kauno „Žalgirio“ vairą perėmęs Arne Woltmannas sekmadienio vakarą su kauniečiais džiaugėsi pergale „Betsafe-LKL“ pirmenybėse, kuriose 98:79 buvo nugalėtas Klaipėdos „Neptūnas“. Po rungtynių spaudos konferencijoje vokietis patikino tęsiantis darbus kaip Jure Zdovco asistentas bei pasidalijo savo mintimis apie permainas tiek vyriausiojo trenerio poste, tiek ir sudėtyje.
Arne Woltmannas
Arne Woltmannas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Rungtynės mums buvo labai banguojančios. Turėjome keletą progų atitrūkti į priekį, tačiau to nepadarėme dėl koncentracijos stokos. Dirbame ties tuo, kad nebedarytume tam tikrų besikartojančių klaidų, tačiau kol kas ir toliau jas darome. Smagu, kad visgi padarėme tą darbą, kurį ir turėjome padaryti. Paskutinis ketvirtis buvo geras – įkrito metimai, gerai dalijomės kamuoliu bei todėl ir laimėjome rungtynes“, – susitikimą reziumavo 47-erių strategas.

Penktadienį Lietuvos krepšinyje nugriaudėjo daug kam netikėta žinia, jog „Žalgiris“ nutraukė darbus su vyriausiuoju treneriu Martinu Schilleriu. Jo dešinioji ranka A.Woltmannas turėjo dvi dienas paruošti komandą mačui su „Neptūnu“, tačiau drastiškų pokyčių treniruočių procese nesiėmė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Arne Woltmannas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Arne Woltmannas

„Pasiruošimas rungtynėms nebuvo lengvas, bet viską išlaikiau taip, kaip ir buvo prieš tai. Nematau prasmės įnešti tam tikrų pokyčių, o tuomet atvyksta naujas treneris su dar kitais naujais dalykais. Tikrieji pokyčiai prasidės nuo rytojaus. Jau kalbėjausi su būsimuoju treneriu, tačiau pokalbis buvo daugiau apie bendrus dalykus, o ne pasiruošimą šioms rungtynėms.“

A.Woltmannas netrukus šiek tiek detalizavo ir savo pirmąjį pokalbį su Jure Zdovcu, kuris savo asistentui paskambino tiesiai iš oro uosto.

„Kalbėjomės apie tai, kaip atrodo komanda, ką mums iki šiol pavyko nuveikti. Laiko neturime daug. Treneris atvyksta jau rytoj, turime dvi treniruotes iki rungtynių Belgrade, tuomet skrendame į Atėnus, žaidžiame ten. Nežinau, ką treneris nori pakeisti, tačiau tam dabar nebus daug laiko. Tikriausiai viskas vyks pamažu. Man labai įdomu, kas mūsų laukia ateityje.“

Toks greitas M.Schillerio atleidimas šokiravo ne tik visą krepšinio visuomenę, bet ir pačią „Žalgirio“ komandą, spaudos konferencijoje patvirtino vokietis:

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martinas Schilleris ir Arne Woltmannas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martinas Schilleris ir Arne Woltmannas

„Naujiena mums smogė netikėtai. Visi mes esame žmonės ir šią žinią nebuvo lengva sutikti. Tai nutiko laisvos dienos metu. Kitą dieną susirinkome į treniruotę ir buvo nemažai klausimų. Nuo informacijos visų galvos šiek tiek sukosi. Visgi šiandien atvykome susikaupę, nors ir ne visoms 40 minučių. Visi mes esame profesionalai ir tai yra mūsų darbo dalis. Martinas čia atliko gerą darbą, tačiau buvo priimtas toks sprendimas ir dabar jo vietoje kitas vyrukas.“

Eurolygos rungtynėse prieš Sankt Peterburgo „Zenit“ peties traumą patyrė pagrindinis kauniečių vidurio puolėjas Joffrey Lauvergne'as, kuris be krepšinio turės praleisti mažiausiai mėnesį.

A.Woltmannas patikino, kad laisvų žaidėjų rinkoje „Žalgiris“ ieškos panašaus plano centro.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Joffrey Lauvergne
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Joffrey Lauvergne

„Jeigu žiūrėtume į statistiką, Joffrey mums buvo labai svarbus. Jį pakeisti nebus lengva užduotis. Tai turi būti panašus žaidėjas – rungtyniaujantis penktoje pozicijoje, atletiškas ir galintis pulti. Joffrey buvo vienas rezultatyviausių mūsų žaidėjų Eurolygoje, kažko panašaus ir ieškome.“

Pasak stratego, bent jau artimiausiu metu daugiau pokyčių „Žalgirio“ trenerių štabe būti neturėtų – J.Zdovcui talkins dabartiniai asistentai, tarp kurių bus ir A.Woltmannas.

VIDEO: A. Woltmannas: „Naujasis treneris pokyčius turės įvesti iš lėto“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas