Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 02

Kauno „Žalgiris“ ieško dviejų žaidėjų, užsiminė apie derybas su E.Ulanovu ir T.Dimšos likimą

Pristatydamas praėjusio sezono biudžetą ir ateinančio sezono planus, Paulius Motiejūnas kalbėjo ir apie galimus manevrus žaidėjų ir trenerių sudėtyje.

Kauno „Žalgiris“ ieško dar dviejų žaidėjų.

Tai patvirtino Paulius Motiejūnas, penktadienį pristatęs svarbiausius praėjusio sezono skaičius ir ateities gaires.

Įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo reikės Kauno „Žalgiriui“, nes šioje pozicijoje į išeinančių Thomo Walkupo, Mariaus Grigonio ir Roko Jakubaičio vietą atėjo tik Mantas Kalnietis.

„Realiai ieškome dviejų žaidėjų“, – sakė P.Motiejūnas, teigęs, kad planuose yra kelionės į JAV, kur kiek vėliau nei įprastai vyks NBA vasaros lygos varžybos.

Kita vertus, jis neatmetė Edgaro Ulanovo sugrįžimo varianto.

„Mielai priimtume, bet yra finansiniai dalykai, kuriuos arba galėsime išpildyti, arba – ne. Pasakome, ką mes galime, o žaidėjas turi nuspręsti, ar jam tai tinka, – sakė P.Motiejūnas. – Mes manome, kad Edgarui geriausia vieta yra pas mus.

Nors finansinė situacija nėra dėkinga, įsivaizduojame, kad vieną sezoną galima parungtyniauti mažesne alga, o vėl atsiskleidus ir įsivažiavus toliau eiti į priekį kartu, o gal gauti vėl tokį gerą pasiūlymą, kokio jis buvo sulaukęs iš „Fenerbahče“.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Edgaras Ulanovas prieš Tornikę Šengeliją
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Edgaras Ulanovas prieš Tornikę Šengeliją

Prieš metus dviejų sezonų sutartį su Tomu Dimša pasirašęs „Žalgiris“ pernai paskolino gynėją „Gran Canaria“ klubui.

Regis, Lietuvos rinktinės žaidėjas vėl bus skolinamas kitai komandai.

„Kol kas Tomas ieškosi kitos komandos, bet ne todėl, kad jo nenorime. Tiesiog galime turėti 10 žaidėjų, o 11 ar 12 negalime sau leisti. Jam dar paaugus jį galėtume paimti į tą 7-8 žaidėjo poziciją“, – sakė P.Motiejūnas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tomas Dimša
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tomas Dimša

Jis džiaugėsi M.Kalniečio sugrįžimu į Kauno klubą.

„Su Mantu visada palaikėme ryšį ir bendravome. Vienintelis abiejų pusių noras visada buvo, kad jis sugrįžtų ne tik pabaigti karjerą, bet ir žaisti ambicingai. Praėjęs sezonas jam buvo sėkmingas, dabar jis vėl žaidžia gerai. Jo lyderystė aikštėje ir rūbinėje yra labai reikalinga. Tai labiausiai ir lėmė – prie Pauliaus (Jankūno), Artūro (Milaknio) prijungus Mantą turime tvirtą stuburą ir gerą klimatą rūbinėje. O tada lengviau rizikuoti su užsieniečiais žaidėjais, kurių kiti gal nėra buvę Europoje“, – teigė P.Motiejūnas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Su komandos kapitonu Pauliumi Jankūnu „Žalgiris“ nėra sutvirtinęs naujo kontrakto parašu, bet tai neturėtų būti kliūtis.

„Esame sutarę žodžiu, bet tikrai sutarsime“, – dėl P.Jankūno buvo ramus P.Motiejūnas.

Jis pabrėžė, kad naujo sezono biudžetą sudarys apie 7 mln. eurų, iš kurių 5 mln. eurų atiteks žaidėjų ir trenerių atlygimams.

„Apie pavardes nenorėčiau kalbėti, bet visi supranta, kad biudžetas mažėja, kad tai, ką pasirašėme su žaidėjais, ne su visais galime įvykdyti, tad derybos ir vyksta, kad surinktume konkurencingą komandą. Tuo pačiu atsižvelgiame į tuos, kurie turi labai dideles algas arba nelabai matome sudėtyje. Komplektacijos darbai vyksta. Su kai kuriais dėl skolinimo, su kitais dėl atlyginimų. Tikslas – susimažinti išlaidas, – kalbėjo P.Motiejūnas. – Pavyzdžiui, įprastai turėdavome 14 žaidėjų ,iš kurių 12 būdavo pakankamai brangūs, o du – jauni. Dabar bus 10 žaidėjų, kurie atitinka algų vidurkį, o keturi iš mūsų jaunimo sistemos, pavyzdžiui, Mantas Rubštavičius. Bus daugiau tokių, kurie žais su dviguba licencija.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Motiejūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Motiejūnas

P.Motiejūnas pakomentavo ir permainas trenerių štabe. Kauno klubas atsisveikino su aštuonerius metus klube dirbusiu trenerio asistentu Evaldu Beržininkaičiu ir dar vienu skautu Algimantu Bružu.

Trenerio Martino Schillerio štabą papildė jo tautietis austras Stefanas Grasseggeris.

„Norime eiti į priekį, norime augti. Šiek tiek pasikeitė situacija, kad iki Schillerio turėjome vieną skautą. Dabar sistema pasikeitė ir visi keturi treneriai atlieka skautingą, todėl ir nepratęsėme sutarties su Evaldu.

Kaip sakau, visada noriu naujų kraujo kūnelių, kurie galėtų suteikti pranašumą prieš kitas Eurolygos komandas“, – aiškino P.Motiejūnas.

Suprasti akimirksniu

  • Preliminari Kauno „Žalgirio“ sudėtis kitam sezonui:
  • Įžaidėjai: Mantas Kalnietis, Lukas Lekavičius
  • Atakuojantys gynėjai: Mantas Rubštavičius
  • Lengvieji puolėjai: Nielsas Giffey, Artūras Milaknis
  • Sunkieji puolėjai: Tyleris Cavanough, Paulius Jankūnas
  • Vidurio puolėjai: Joffrey Lauvergne'as, Joshas Nebo, Marekas Blaževičius

Su Kauno klubu atsisveikino ir Robertas Javtokas, dirbęs sporto direktoriumi. Jis kandidatuos į Lietuvos krepšinio federacijos prezidento postą, o LKL čempionai ieškos jam įpėdinio.

„Gali būti, norime sustiprinti savo biurą“, – teigė P.Motiejūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas