Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 30

Į Kauno „Žalgirį“ gali nutūpti Vokietijoje siaučiantis gynėjas

Kauno „Žalgiris“ dairosi pastiprinimo kitam sezonui ir nusitaikė į Vokietijoje siaučiantį gynėją. 15min žiniomis, Lietuvos čempionai yra pažengusiuose pokalbiuose su 26 metų 193 cm ūgio gynėju Jaleenu Smithu.

15min šaltinių teigimu, be didžiulio „Žalgirio“ susidomėjimo, dėmesį į Vokietijos čempionato lyderių Liudvigsburgo „MHP Riesen“ vedlį atkreipė ir dar kelios Eurolygos komandos.

Europos krepšinio žurnalistai Orazio Cauchi ir Mosesas Barda kovo viduryje rašė, kad J.Smithas yra ir Tel Avivo „Maccabi“ radare.

Amerikietis gali žaisti tiek atakuojančio gynėjo, tiek įžaidėjo pozicijose, todėl potencialiai tai gali būti krepšininkas tiek į Thomo Walkupo (jeigu šis neliktų Kaune), tiek į Mariaus Grigonio vietą.

Pagal savo įgūdžių paketą jis labiau primena būtent T.Walkupą. J.Smithas puolime išsiskiria technišku žaidimu vienas prieš vieną, efektyvumu du prieš du situacijose (vid. 0,973 taško per vieną tokį išpuolį Vokietijoje) ir geru aikštės matymu. Vėlai atsiskleidęs krepšininkas dėl savo fizinių duomenų ir aukšto krepšinio IQ yra patikimas ramstis gynyboje.

VIDEO: Jaleen Smith 2020/2021 Easy Credit BBL Germany Midseason Highlights

Tiesa, J.Smithas nėra pats greičiausias gynėjas, neišsiskiria sprogstamąja jėga ir nėra stabilus metikas iš trijų taškų zonos.

Vokietijoje J.Smithas šiemet renka vid. 16,5 taško (55,1 proc. dvit., 32,1 proc. trit.), atkovoja 5,6 (1,2 puolime) ir perima 1,7 kamuolio, atlieka 5,5 rezultatyvaus perdavimo bei renka 20,1 naudingumo balo.

Amerikietis Vokietijos lygoje yra antras pagal naudingumą, penktas pagal rezultatyvumą ir ketvirtas pagal išskirstytus rezultatyvius perdavimus (trečias – Arnas Velička, 5,6 perd.).

Beje, J.Smithas rikiuojasi penkioliktas pagal atkovotus kamuolius – aukščiau jo šioje kategorijoje pozicionuojasi tik sunkieji krašto puolėjai arba centrai.

Imago / Scanpix nuotr./Jaleenas Smithas
Imago / Scanpix nuotr./Jaleenas Smithas

Maža to, su 28 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais jo atstovaujama „MHP Riesen“ komanda pirmauja Vokietijoje ir turėtų laimėti reguliarųjį sezoną. Dėl Liudvigsburgo klubo rezultatų ir puikaus asmeninio pasirodymo, J.Smithas gali būti išrinktas naudingiausiu lygos krepšininku.

Susitikime su Eurolygos dalyve Berlyno ALBA J.Smithas per 40 minučių surinko 12 taškų (3/15 met.), 9 atkovotus kamuolius, 9 rezultatyvius perdavimus ir 21 naudingumo balą, o jo komanda šventė pergalę 78:71.

Dvikovoje su Miuncheno „Bayern“ Liudvigsburgo krepšininkai turėjo pripažinti Andrea Trinchieri ekipos pranašumą (70:93), o J.Smithas pasižymėjo 7 taškais (3/9 met.), 5 atkovotais kamuoliais ir 4 rezultatyviais perdavimais.

„Tai vienas įdomiausių vardų būsimame Eurolygos žaidėjų turguje“, – rašė ilgametis Europos krepšinio apžvalgininkas Orazio Cauchi.

Imago / Scanpix nuotr./Jaleenas Smithas
Imago / Scanpix nuotr./Jaleenas Smithas

Praėjusią vasarą J.Smithu domėjosi Bolonijos „Virtus“, tačiau „MHP Riesen“ treneris Johnas Patrickas įkalbėjo gynėją likti Liudvigsburge ir aplink jį burti komandos branduolį.

Tai tik pastaraisiais metais Europoje blykstelėjęs žaidėjas.

VIDEO: urBONUSas: Šaro „gimdykla“ Barselonoje ir Eurolygoje žibantys žalgiriečiai

2017-aisiais J.Smithas baigė kuklų Naujojo Hampšyro universitetą, kuris niekada nežaidė NCAA „Kovo beprotybėje“ ir NBA neparuošė nė vieno krepšininko.

Paskutiniais universiteto metais J.Smithas rinko vid. 15,8 taško (46,6 proc. met.), 6,4 atkovoto kamuolio bei 4,3 rezultatyvaus perdavimo. Jis tapo pirmuoju universiteto žaidėju, peržengusiu 1000 pelnytų taškų, 260 atliktų rezultatyvių perdavimų ir 600 atkovotų kamuolių ribą.

VIDEO: Jaleen Smith: Scouting Report

2017-aisiais Senajame žemyne J.Smithas debiutavo antrojo Vokietijos diviziono Heidelbergo „MLP Academics“ ekipoje, kurioje pirmaisiais metais rinko vid. 7,6 taško ir 2,8 rezultatyvaus perdavimo, o antrąjį sezoną – 12,7 taško, 4,1 atkovoto kamuolio bei 2,7 rezultatyvaus perdavimo.

2019-2020 m. sezoną J.Smithą pakvietė Liudvigsburgo „MHP Riesen“ klubas. Aukščiausiame Vokietijos divizione amerikietis rinko vid. 10,7 taško, 3,4 atkovoto bei 1,7 perimto kamuolio, taip pat 2,7 rezultatyvaus perdavimo.

VIDEO: Jaleen Smith Final Tournament EasyCredit BBL Highlights 19-20

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas