Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 09 10

Kauno „Žalgiris“ subyrėjo ketvirtosiose rungtynėse, traumą patyrė J.Strelniekas

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai tragiškai finišavo rungtynėse su Bursos „Tofaš“ ir patyrė ketvirtą nesėkmę pasirengimo sezonui kelyje. Be to, turnyre Turkijoje dar labiau aptrupėjo Lietuvos čempionų gynėjų grandis.

Per ketvirtąsias kontrolines rungtynes rengiantis sezonui „Žalgiris“ subyrėjo per ketvirtą kėlinį, kuriame buvo nokautuoti 4:23.

Nors žalgiriečiai dominavo tris kėlinius, galiausiai jie pralaimėjo rungtynes 57:71 (23:16, 16:14, 14:18, 4:23) Turkijos komandai, kuri praėjusį sezoną nacionalines pirmenybes baigė ketvirtfinalyje.

Prieš tai šį rugsėjį Martino Schillerio treniruojama komanda dusyk nusileido Krasnodaro „Lokomotiv“ ir sykį Panevėžio „Lietkabelio“ komandai.

Suprasti akimirksniu

  • Kauno „Žalgirio“ repeticijos:
  • „Žalgiris“ – „Lokomotiv“ 87:88
  • „Žalgiris“ – „Lietkabelis“ 80:82
  • „Žalgiris“ – „Lokomotiv“ 69:76
  • „Žalgiris“ – „Tofaš“ 57:71

Dabar turnyre Turkijoje „Žalgiris“ turi vieną pergalę ir vieną nesėkmę, trečiadienį patirtą prieš „Lokomotiv“. Sekmadienį „Gloria Cup“ turnyre laukia paskutinės rungtynės su šių metų Eurolygos čempionais Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkais.

VIDEO: Zalgiris - Tofas | Game Highlights | 2021.09.10

Penktadienį M.Schilleris išrikiavo starto penketą su šiais žaidėjais: Emmanuelis Mudiay, Artūras Milaknis, Edgaras Ulanovas, Tyleris Cavanough ir Joffrey Lauvergne'as.

A.Milaknio ir E.Ulanovo tritaškiais „Žalgiriui“ iškart pavyko atitrūko ir laikytis priekyje didžiąją rungtynių dalį.

Lukas Lekavičius, Janis Strelniekas, Nielsas Giffey, Paulius Jankūnas ir Joshas Nebo netrukus įsitraukė į žaidimą nuo suolo, bet gynėjų rotacija sumažėjo dėl traumos.

8-ąją mačo minutę J.Strelniekas verždamasis link krepšinio atsimušė į varžovą ir liko gulėti sukniubęs aikštėje.

Latvis buvo pakeistas, o gydytojai ėmė rūpintis jo koja.

Pastaraisiais metais traumų kamuojamas 31 metų gynėjas pasirengimo stovyklos pradžioje irgi kurį laiką negalėjo žaisti dėl kojos raumens traumos.

Penktadienį „Žalgirio“ gynėjų rotacija buvo dar trumpesnė, nes Achilo sausgyslės uždegimą gydosi Mantas Kalnietis.

Dar anksčiau per repeticijas kojų traumas patyrė ir du jauni gynėjai, prisidėję iš „Žalgirio“ dublerių ekipos: Dominykas Stenionis ir Mantas Rubštavičius.

J.Strelniekui patyrus traumą, „Žalgiris“ penktadienį aikštėje liko su trimis gynėjais: E.Mudiay, L.Lekavičiumi ir A.Milakniu.

8 taškus iki pertraukos pelnęs L.Lekavičius padėjo po dviejų kėlinių pirmauti „Žalgiriui“ 39:30.

Iš NBA į Kauną atkeliavusiam E.Mudiay tai nebuvo sklandžios rungtynės – įžaidėjui koją kišo klaidos, tiek perduodant kamuolį, tiek atakuojant krepšį.

Potencialus žalgiriečių lyderis per 20 minučių pelnė 6 taškus, atkovojo 6 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, bet suklydo net 5 kartus.

Įspūdžio nepaliko ir J.Nebo, kurį gana greitai pakeitė Marekas Blaževičius.

Solidžiau šįsyk atrodė kiti „Žalgirio“ naujokai – N.Giffey išsiskyrė kovingumu, kartais net griūnant dėl kamuolio, o T.Cavanough ne tik įskraidino tritaškį iš 7 metrų, bet įsiminė galingu prasiveržimu ir dalyvavimu greitoje atakoje.

Gražiausią ataką Kauno ekipa surengė trečiajame kėlinyje, kai pikenrolą užsukęs L.Lekavičius pakabino aukštai kamuolį J.Nebo, o amerikietis vidurio puolėjas visa jėga dviem rankomis sugrūdo į krepšį.

Burso „Tofaš“, kurioje geriausiai žinomi žaidėjai yra anksčiau Vilniaus „Ryte“ žaidę meksikietis Paco Cruzas ir kroatas Tomislavas Zubčičius, didžiąją laiką vijosi varžovus, bet persvėrė rezultatą ketvirtojo kėlinio pradžioje, kai P.Cruzas įskraidino du tritaškius.

Dar labiau trukdė Kauno komandos klaidos puolant.

E.Ulanovas suklydo kelis kartus, E.Mudiay pažeidė žingsnių taisyklę, N.Giffeu užmynė ant linijos, o kitoje atakoje prarado kamuolį.

Ketvirtajame kėlinyje Kauno krepšininkai taškų nepelnė daugiau nei 7 minutes ir patyrė ketvirtą nesėkmę rudenį ir antrąją varžybose Antalijoje.

Tai reiškia, kad žalgiriečiams vargu ar pavyks išvengti paskutinės vietos turnyre, kur šįvakar dar žais „Lokomotiv“ ir „Anadolu Efes“.

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 10 (3/7 dvit., 4/4 baudų, 6 rez. perd.), Edgaras Ulanovas 9 (1/5 trit.), Nielsas Giffey ir Joffrey Lauvergne'as 8 (11 atk. kam.) po 8, Emanuelis Mudiay (5 klaid.) ir Artūras Milaknis po 6, Tyleris Cavanough 5, Paulius Jankūnas 3, Joshas Nebo 2 (Marekas Blaževičius).

„Tofaš“: Kasey Sheperdas 18, Elginas Cookas 13, Berlas Ugulru 10, Tomislavas Zubčičius 9, Paco Cruzas 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas