Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 17

Kauno „Žalgiriui“ – Lietuvos rinktinės pagalbos šauksmas dėl svarbaus žaidėjo

2022-ųjų Europos čempionato atrankos finišo tiesiojoje Darius Maskoliūnas norėjo turėti patikimiausius savo karius. Tačiau Kauno „Žalgiris“ negalėjo atsiliepti į Lietuvos rinktinės pagalbos šauksmą. 15min žiniomis, nacionalinės komandos vyr. treneris norėjo į rinktinę išsikviesti žalgirietį Roką Jokubaitį.
Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15min šaltinių teigimu, D.Maskoliūnui 20-metis Kauno „Žalgirio“ sezono atradimas greičiausiai būtų padėjęs mažų mažiausiai antrosiose FIBA lango rungtynėse su Danija. Būtent šis mačas vasario 22-ąją turbūt ir lems, ar lietuviai pateks į 2022-ųjų Europos čempionatą.

Tačiau šią savaitę Lietuvos rinktinė galanda ginklus Vilniuje, o Rokas Jokubaitis už 90 km ruošiasi krepšinio mūšiams Kaune. Trečiadienį jis su „Žalgiriu“ išskrenda į kautynes Barselonoje ir nepaliks žaliai baltų stovyklos.

Galimybė prisijungti prie nacionalinės komandos išties buvo reali.

Lietuviai su čekais susitiks vasario 20-ąją, o su danais – vasario 22-ąją. Tuo tarpu „Žalgiris“ Eurolygoje turėjo numatytas rungtynes vasario 18 (su „Barcelona“ išvykoje) ir vasario 25 d. (Madride su „Real“).

Bet praėjusią savaitę Eurolyga į žalgiriečių tvarkaraštį įterpė susitikimą su Belgrado „Crvena zvezda“, kuris perkeltas į vasario 23-iąją Kaune, t.y. kitą dieną po Lietuvos ir Danijos dvikovos.

„Žalgiriui“ dabar ir taip trūksta gynėjų. Į Barseloną neišskris dar vienas perimetro žaidėjas Lukas Lekavičius, kuris dėl koronaviruso dar negrįžta į komandos rikiuotę. Jei R.Jokubaitis būtų susikrovęs lagaminus į Lietuvos rinktinės stovyklą, žaliai balti būtų likę su vieninteliu įžaidėju Thomu Walkupu.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lukas Lekavičius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lukas Lekavičius

R.Jokubaitis 2022-ųjų Europos čempionato atrankoje sykį jau buvo įšokęs į gaisrą Lietuvos rinktinėje.

Po gėdingo pralaimėjimo belgams, prieš metus įžaidėjas prisijungė prie nacionalinės komandos Vilniuje ir padėjo palaužti čekus. Jaunasis žalgirietis lemiamu metu padėjo susikrauti pergalingą persvarą ir pasižymėjo 7 taškais bei 6 rezultatyviais perdavimais per 23 minutes.

Eurolygoje šį sezoną 193 cm ūgio gynėjas per 20 minučių renka vid. 7,4 taško, 2,7 rezultatyvaus perdavimo bei 7,9 naudingumo balo.

D.Maskoliūnas 2022-ųjų Europos čempionato finišui išrikiavo gynėjų liniją su Mantu Kalniečiu, Vaidu Kariniausku, Šarūnu Vasiliausku, Tomu Dimša, Mindaugu Girdžiūnu ir Arnu Velička.

„Žalgiris“ į abejas rinktinės lango rungtynes išleido vidurio puolėją Mareką Blaževičių.

Rinktinės sudėtis
Įžaidėjai Mantas Kalnietis Šarūnas Vasiliauskas Vaidas Kariniauskas
Atakuojantys gynėjai Tomas Dimša Mindaugas Girdžiūnas Arnas Velička
Lengvieji kraštai Mindaugas Kuzminskas Arnas Butkevičius
Sunkieji kraštai Jonas Mačiulis Eimantas Bendžius Gytis Masiulis
Centrai Laurynas Birutis Regimantas Miniotas Marekas Blaževičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas