Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 25

Kazys Maksvytis apie bosnių akibrokštą: „Nelabai garbingai pasielgė“

Lietuvos rinktinės krepšininkai grįžę iš Bosnijos ir Hercegovinos iškeliavo į viešbutį Vilniuje. Penktadienį suplanuota treniruotė, šeštadienį – irgi. Vienintelė bėda – varžovų nėra.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

15min jau rašė penktadienio rytą, kad po pasaulio čempionato atrankos rungtynių Tuzloje užsakytu lėktuvu į Lietuvą turėjo skristi ir Lietuvos, ir Bosnijos krepšininkai.

Tačiau sekmadienį Vilniuje turėjęs vykti atsakomasis mačas pakibo ore, kai likus porai valandų iki skrydžio bosniai pranešė Lietuvos krepšinio federacijai, kad į Vilnių neskris.

Priežastis – esą dėl karštos padėties regione, – bosnių atstovai aiškino LKF generaliniam sekretoriui Mindaugui Balčiūnui, kuris iškart kreipėsi į varžybų rengėją FIBA dėl rungtynių likimo.

Suprasti akimirksniu

  • „Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė paprašė perkelti rungtynes Vilniuje, – bosnių krepšinio federacijos puslapyje cituojamas generalinis sekretorius Ameras Cholanas. – Pasitarę su trenerių štabu ir žaidėjais, mes nusprendėme, kad Bosnijos ir Hercegovinos komanda nekeliaus šį rytą su Lietuvos komanda užsakytu skrydžiu į Vilnių, kaip buvo planuota. Mes manome, kad situacija toje Europos dalyje yra labai grėsminga. Lietuvos parlamentas nori įvesti nepaprastąją padėtį, o tai daug pasako. Tokiomis aplinkybėmis manome, kad geriausia nukelti rungtynes, ir kreipėmės į FIBA su prašymu skirti kitą datą, kai būsime tikri, kad nėra jokios rizikos keliauti į Lietuvą.“

Tačiau Lietuvos rinktinės treneris Kazys Maksvytis turi nuojautą, kad bosniai nėra nuoširdūs.

„Reikėtų pasiklausti jų, bet manau, kad nelabai garbingai pasielgė – svarstė K.Maksvytis. – Nes jų vienas žaidėjų traumuotas, galbūt jie nori perkelti rungtynes.

Kiek turiu informacijos, Rusijoje vakar žaidė olandai, nes FIBA jiems (olandams) pagrasino sankcijomis.

Bosniams pas mus ne taip pavojinga žaisti. FIBA nuspręs, bet manau, kad bosniai galėjo atvažiuoti ir sužaisti šias rungtynes.“

Ketvirtadienį Tuzloje mūsų šalies krepšininkai 78:77 įveikė bosnius ir tapo vienvaldžiais atrankos grupės lyderiais.

VIDEO: Kazys Maksvytis įvardino Lietuvos rinktinės raktus į pergalę Bosnijoje

Rungtynėse čiurnos traumą patyrė vienas šeimininkų lyderių Miralemas Haliličius, iki kulkšnies pakrypimo besiginant nuo lietuvių atakos pelnęs 20 taškų.

Šiame lange bosniams dėl traumos negali padėti natūralizuotas įžaidėjas Johnas Robersonas.

FIBA artimiausiu metu turėtų priimti sprendimą, ar perkelti rungtynes, ar skirti Lietuvai techninę pergalę, o bosniams – pralaimėjimą 0:20.

Jei rungtynės nusikeltų į kitą pasaulio čempionato atrankos langą vasarą, gali būti, kad bosniai sutiktų dar galingesnę Lietuvos rinktinę su NBA ir Eurolygos žaidėjais.

Mažai tikėtina, bet bosniai dar gali atvykti šeštadienį. Jie dar gali užpildyti formalius protokolus dėl rungtynių sekmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas