Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 12

Kazys Maksvytis – apie išgąsdinusią I.Tayloro traumą ir pralaimėjimo „Rytui“ priežastis

Puikiai prasidėjusi Kauno „Žalgirio“ krepšininkų (18-4) savaitė subjuro sekmadienį, kai principinėje Betsafe-LKL pirmenybių dvikovoje jie namuose 94:100 krito prieš Vilniaus „Rytą“ (16-5).
Kazys Maksvytis
LKL lyderių akistata: „Žalgiris“ – „Rytas“ / Teodoro Biliūno / 15min nuotr.

Marcusas Fosteris ir Margiris Normantas traukė pirmyn Vilniaus „Rytą“ ir drauge pelnę net 58 taškus Kaune padėjo sostinės komandai 100:94 įveikti amžinuosius varžovus.

Su beveik 15 tūkst. sirgalių, tarp jų ir „Kauno Žalgirio“ futbolininkų, parama rungtynes pradėję LKL čempionato lyderiai neatrodė itin gyvybingi.

Galbūt atsiliepė emocinis ir fizinis dvigubos Eurolygos savaitės poveikis, o galbūt lengviau į rungtynes žvelgti vertė tai, kad „Rytas“ į Kauną atvyko be susirgusio naujoko Kendale'o McCullumo, traumą patyrusio Evaldo Kairio, o Jarvis Williamsas buvo atleistas šią savaitę dėl pasikartojančių disciplinos pažeidimų.

Užtat Marcusas Fosteris vėl žaidė už tris, priminęs tą žaidėją, kuris lapkričio 6 dieną Vilniuje sukratė 34 taškus į „Žalgirio“ krepšį ir šventė su „Rytu“ pergalę 89:84.

Ir šįkart „Žalgiris“ turėjo bėdų stabdant M.Fosterį ir kitus „Ryto“ gynėjus, dažnai atsilikęs pirmojoje rungtynių dalyje per porą tikslių metimų.

Nors Isaiah Tyaloras vis bandė įjungti aukštesnę pavarą reidais ir rezultatyviais perdavimais, 11 taškų pelnęs įžaidėjas vėl pasitempė kojos raumenį ir nebegrįžo į aikštę po pertraukos.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Isaiah Tayloras
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Isaiah Tayloras

Trečiojo kėlinio pabaigoje šeimininkai buvo atsilikę (60:68), jie darsyk paleido varžovus ketvirtojo kėlinio pradžioje (69:75), bet Luko Lekavičiaus taškais (net 15 taškų per ketvirtą kėlinį) vis bandė kabintis.

Bet likus 11,7 sek. Elvaro Frikssono tritaškis buvo 17-as Vilniaus komandos tritaškis ir lemiamas, sukūręs penkių taškų atstumą.

Suprasti akimirksniu

  • Ši nesėkmė sugadino puikią savaitę žalgiriečiams, kurie antradienį Berlyne įveikė ALBA klubą, o ketvirtadienį Kaune sudorojo Vilerbano ASVEL kitose svarbiose Eurolygos rungtynėse.
  • Dabar K.Maksvyčio komanda turės kelių dienų pertrauką, kol ketvirtadienį namie priims Eurolygos lyderį Pirėjo „Olympiakos“.

„Manau, kad nepavyko komandos nuteikti šimtui procentų, – po mačo atsiduso Kazys Maksvytis. – Trūko šviežumo, o labiausiai – geros gynybos. Praleidome 100 taškų, praleidome 17 varžovų tritaškių. Tai vienas faktorių, kodėl jie laimėjo.

Prieš mačą akcentavome jų greitą puolimą, atkovotus kamuolius ir tritaškius, turėjome išeiti į gerus close-out, gerai gintis vienas prieš vieną, bet to neįvykdėme. Dėl gero puolimo „Rytas“ laimėjo.“

– Kas labiausiai neveikė gynyboje, ypač stabdant varžovų lyderius Margirį Normantą ir Marcusą Fosterį? – buvo paklaustas K.Maksvytis per spaudos konferenciją po mačo.

– Daug kas neveikė, jei praleidome 100 taškų. Daugiausia tai buvo dėl vienas prieš vieną gynybos. Varžovai naudojo „slip“ situacijas, o mes prastai skaitėme žaidimą. Ir close-out prieš step-out gynybos – mes prastai išeidinėjome ir buvome nubausti.

– Kaip reagavote į I.Tayloro traumą ir kokia jo situacija dabar?

– Jis pradėjo jausti kojos tempimą, o mes pasitarę su daktarais išsigandome ir nusprendė, kad šiandien daugiau neleisime. Pirmojoje pusėje jis buvo tas, į kurį bandė atsigręžti komandos draugai. Jo aštrumo pritrūko.

Kita vertus, puolime, nors „Rytas“ ir labai spaudėsi, vis tiek įmetėme 94 taškus. Mes pralaimėjome dėl gynybos.

– Daug bėdų gynyboje, bet metėte į kovą Karolį Lukošiūną. Kokia buvo idėja?

– „Rytas" spaudėsi gindamasis, tad norėjome turėti žmogų, kuris išplėstų aikštę, kad varžovai rečiau eitų į pagalbas ginantis, o jei eitų, kad būtų nubausti.

– Gintaras Krapikas prieš mačą kalbėjo apie M.Fosterio pamojavimus pirštu sirgaliams. Kaip pats sutinkate šį varžovo gestą?

– Aš žiūriu profesionaliai. Norėjome laimėti, kalbėjome apie tai, deja, tai liko tik kalbomis.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Marcus Fosteris
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Marcus Fosteris

– Prastos rungtynės Ignui Brazdeikiui, kuris gynėsi prieš M.Fosterį. Toks buvo sumanymas?

– Jis pats prašė, norėjo revanšo.

– Pats pasiprašė?

– Taip.

– Kaip ateityje vertinsite I.Brazdeikio ir kitų žaidėjų prašymus?

– Ateityje ir vertinsime. Šiandien nepavyko.

– Turėjote ūgio persvarą prieš svečius, bet susidarė įspūdis, kad E.Ulanovas ar kiti per ilgai galvodavo, ką daryti – veržtis, ar nusimesti kamuolį.

– Jiems neleido žaisti vienas prieš vieną ir vertė priimti sprendimus.

– E.Ulanovas teigė, kad sirgaliams šios rungtynės buvo svarbiausios šios savaitės trejų rungtynių maratone. O koks mačas svarbiausias jums?

– Svarbu ir ten, ir ten. Šios rungtynės svarbios, ypač žinant, kad pralaimėjome Vilniuje.

– Esate sakęs, kad Žalgiriui sunkiau žaisti prieš komandas, kurios žaidžia laisvesnį krepšinį. Kodėl taip nutinka?

– Šiandien „Rytas“ laimėjo ne dėl greito žaidimo, o dėl tritaškių. 17 tritaškių praleisti savo aikštėje – tai yra skaičius. Neprilyginčiau jų prie šios kategorijos komandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas