Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 12

Kazys Maksvytis: apie pergalingos atakos planą ir sužvėrėjusį Donatą Tarolį

Klaipėdos „Neptūnas“ iškovojo įspūdingą pergalę po Renaldo Seibučio solo reido, o Kazys Maksvytis papasakojo, koks buvo paskutinės atakos planas. Ramūnas Butautas savo ruožtu džiaugėsi komandos kova, bet ne šaltakraujiškumu.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Alfredo Pliadžio nuotr.

Rungtynės Panevėžyje baigėsi svečių pergale 71:69, o serijoje iki trijų pergalių lygybė 1:1.

„Tikros atkrintamųjų rungtynės. Laimėjom sunkiai, gal kažkiek ir pasisekė pabaigoje. Buvome perėmę iniciatyvą, tik nepavyko varžovų pribaigti, buvome išsiveržę 5 ar 3 taškais. Na, rungtynių pabaiga buvo kaip loterija, bet šiandien kovojome, laimėjome kamuolius, bėgome į greitą puolimą, gerai gynėmės ir pasiekėme pergalę“, – džiaugėsi Kazys Maksvytis.

Paklaustas, kodėl taip skyrėsi pirmosios ir antrosios mažojo finalo serijos rungtynės, klaipėdiečių treneris sakė, jog jo komandai buvo sunkiau pereiti iš skaudžiai pralaimėto pusfinalio, o „Lietkabelis“ mūšiui dėl bronzos ruošėsi ilgiau.

K.Maksvytis pasakojo, kad paskutinės atakos planas ir buvo žaisti per Renaldą Seibutį: „Tokia ataka ir turėjo būti, tik Seibutis turėjo veržtis į dešinę, mes jam padarėme kelią į dešinę pusę, bet Peineris per daug uždengė tą pusę, todėl atsivėrė kairė ir Renaldas užbaigė kaire ranka. Patyręs žaidėjas, džiaugiuosi.“

VIDEO: K.Maksvyčio ir R.Butauto komentarai po antrųjų mažojo finalo serijos rungtynių

„Neptūno“ strategas svarstė, kad veikiausiai reikės keisti gynybinius veiksmus prieš Donatą Tarolį. Panevėžiečių puolėjas suvertė 26 taškus, atkovojo 10 kamuolių ir rungtynes užbaigė turėdamas 40 naudingumo balų.

„Mes eidavome nuo jo į pagalbą. Ne tai, kad gavome jo tritaškius, bet, kai ėjome į pagalbą, gavome jo įkirtimus“, – sakė K.Maksvytis.

Ramūnas Butautas didelių priekaištų savo auklėtiniams po pralaimėjimo neturėjo: „Mes šiandien labai stengėmės, negaliu priekaištauti nei vienam žaidėjui. Vertėmės per galvą, bet iš to per didelio noro pamiršdavom, ką tarėmės, ką kalbėdavome per pertraukėles, norėjome per jėgą užlaužti varžovą. Viskas iš didelio noro. Pasakiau, kad kitas rungtynes turime žaisti su tokiu pačiu užsidegimu, bet šaltais nervais.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ramūnas Butautas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ramūnas Butautas

Nors D.Tarolis surengė nuostabų pasirodymą „Cido“ arenoje, paskutinės „Lietkabelio“ atakos metu šio puolėjo aikštėje nebuvo, o Žanis Peineris tada pataikė vieną baudos metimą iš dviejų.

„Donatas yra talentingas žaidėjas, vis tvirčiau jaučiasi, aš jaučiu jam begalinę simpatiją ir kaip žmogui, ir kaip žaidėjui“, – kalbėjo R.Butautas.

Trečiosios serijos rungtynės vyks penktadienį Klaipėdoje.

VIDEO: „LKL Finalas“: „Žalgirio“ problemos Vilniuje ir Šaro pareiškimų įvertinimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai