Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 10

Kazys Maksvytis citavo Šarūną Jasikevičių ir vėl skundėsi teisėjais

Klaipėdos „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis nebuvo patenkintas teisėjų darbu Lietuvos krepšinio lygos rungtynėse trečiadienį, nors jo treniruojama komanda ir nugalėjo Vilniaus „Rytą“ namie 89:74.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Ginčytinos situacijos buvo „Ryto“ naudai. Techninė pražanga buvo po teisėjo klaidos. Taip, tokiose rungtynėse treneris taip elgtis negali, bet tokiose rungtynėse mes turėjome šansą atsigriebti“, – sakė K.Maksvytis.

Jis neslėpė, kad komanda norėjo atsigriebti 22 taškais. Tai būtų suteikę tarpusavio akistatų pranašumą „Neptūnui“, jei čempionato finiše komandos surinktų po lygiai pergalių, kaip yra šiuo metu, kai Klaipėdos ir Vilniaus klubai dalinasi 2-3 pozicijomis. Tarpusavio mačų rezultatas dabar 2:2, bet pagal įmestų ir praleistų taškų santykį pranašumą turi vilniečiai.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Neptūnas“ - „Rytas“ [2019-04-10]

Po mačo teisėjams atvirai priekaištavo ir „Neptūno“ sporto direktorius Donatas Zavackas, ir treneris K.Maksvytis.

„Pasikartosiu – šiais metais „Neptūnas“ nukenčia nuo teisėjų ir aš skųsiuosi tol, kol tai pasikeis. Gal kaip kiekvienas treneris aš per daug myliu savo komandą ir noriu per daug naudingų švilpikų. Bet, mano nuomone, kaip kažkada sakydavo Š.Jasikevičius, negauname pagarbos iš teisėjų šiame LKL čempionate“, – kalbėjo K.Maksvytis spaudos konferencijoje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kazys Maksvytis ir Tomas Jasevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kazys Maksvytis ir Tomas Jasevičius

Šiam mačui teisėjavo Jurgis Laurinavičius, Tomas Jasevičius, Juozas Barkauskas – pirmieji du laikomi geriausiai lygoje, bet K.Maksvytis manė, kad kažkas juos slėgė.

„Ryto“ autoritetas turbūt“, – sakė K.Maksvytis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Večerskis ir Kazys Maksvytis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Večerskis ir Kazys Maksvytis

Kalbėdamas apie rungtynes, savo auklėtinių žaidimą, jis buvo patenkintas.

„Geros rungtynės, pavyko jas kontroliuoti. Tik gaila, kad reikiamo skirtumo nepavyko pasiekti, – sakė treneris. – „Neptūnas“ žaidžia gerai, kai yra ne tik gynyba, bet ir puolimas. Šįkart energijos gavome puolime.“

Šį sezoną po 11,4 taško renkantis Jerai Grantas sumažino apsukas pastaruoju metu, o trečiadienį tepelnė 2 taškus, bet K.Maksvytis nemano, kad vidurio puolėjo iš JAV padėtis tokia pati, kaip buvo su iš komandos atleistu Kyle'u Weaveriu.

„Sukame galvą, kodėl jis nėra šviežias, – apie J.Grantą sakė „Neptūno“ treneris. – Bet tam yra ir objektyvių priežčasių. Jis vasarą neturėjo daug poilsio, atvyko labai gerai pasiruošęs pas mus iš Venesuelos lygos. Jo sportinė forma dabar kritusi, jam reikia poilsio, norime paruošti jį atkrintamosioms varžyboms. Jo fizinė forma nėra gera.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento