Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 24

Kazys Maksvytis mintis apie darbą Rusijoje atitolina: „Elgsimės kaip ir visi lietuviai“

Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Kazys Maksvytis yra ir Rusijos klubo „Parma“ strategas, o tai Rusijai pradėjus karą Ukrainoje kelia įvairių minčių Lietuvos krepšinio rinktinės treneriui.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kazys Maksvytis stengiasi susikaupti ir išlaikyti susitelkusius krepšiniui tokius savo vyrus.

Tačiau padaryti tai sunkiau, nei pasakyti.

Ketvirtadienio vakarą Lietuvos krepšininkų laukia pasaulio čempionato atrankos dvikova su Bosnija ir Hercegovina, bet rungtynės 21 val. vyks fone tragiškų įvykių Ukrainoje, kurią atakuoja Kremliaus raketos ir tankai.

„Kažkiek drebina, – paklaustas, ar rungtynių dieną nedrebina mintys apie padėtį Ukrainoje, sakė Lietuvos rinktinės treneris. – Bet jos neveikia šių rungtynių, tad daugiau pagalvosime, kai baigsime šį varžybų langą.“

Bet krepšininkams pabėgti nuo temų apie karą neįmanoma.

„Naujienos dabar visuose tinkluose – jos slegia. Nepatirta situacija, keistas jausmas“, – pripažino Lietuvos rinktinės gynėjas Arnas Velička.

„Prie pusryčių stalo – be abejo, tai viena pagrindinių temų“, – po treniruotės Tuzlos arenoje sakė ir K.Maksvytis.

Treneris nuoširdus – politikos neišmano

K.Maksvytis pats nuo 2019 metų treniruoja „Parma“ klubą, dabar VTB Jungtinėje lygoje užimantį penktą vietą. Vėlgi nėra paprasta padėtis, kai darbdaviai yra rusai. Dėl politikų sprendimų dabar tūžta visas pasaulis.

„Dabar stengiuosi susitelkti rungtynėms. Kai baigsis varžybų langas, tada reikės spręsti. Dabar neverta blaškytis, nors tai ir labai svarbu“, – sakė K.Maksvytis.

Lietuvos krepšinio federacija jau paskelbė, jog nutraukia visus sportinius kontaktus su Rusija ir Baltarusija.

„Pirmą kartą girdžiu, pažiūrėsime, – reagavo K.Maksvytis. – Jei visi lietuviai taip nuspręs, mes elgsimės kaip visi lietuviai.

Aš jau prieš tai užsiminiau, kad esame sportininkai ir politikoje nedalyvaujame. Man labai sunku atsakyti į politinius klausimus, nes neturiu tam reikalingo išmanymo, bijau apsijuokti.“

5 tūkst. vietų Tuzlos arenoje lietuviai stengsis spręsti savas bėdas.

Rinktinėje nėra NBA žaidėjų, iš Eurolygos klubų išleistas vienintelis Regimantas Miniotas, o COVID-19 išbraukė iš komandos dar kelis žaidėjus.

Užtat prisidėjo A.Velička, atvykęs į Bosniją tiesiai iš Italijos, kur atstovauja „Napoli“ klubui.

„Per parą atvažiavau, bet smagu čia būti, – bandysiu padėti, kiek tik įmanoma, – sakė 22 metų įžaidėjas, visą trečiadienį nuo pat 6 ryto parą keliavęs iš Neapolio į Tuzlą. – Kai Lietuva kviečia, negali nevykti.“

„Scanpix“ nuotr./Arnas Velička
„Scanpix“ nuotr./Arnas Velička

Rengiantis rungtynėms lietuviai dėl visa pikto uždengė „Mejdan“ arenoje paliktas vaizdo kameras.

„Visur jų būna. Kai turime daugiau laiko, stengiamės varžovų salėje pernelyg nerodyti savo puolimo ir gynybos sistemų. Šįkart turėjome mažai laiko, tad norėjosi pasikartoti viską. Todėl pasistengėme išvengti rūpesčių ir nusukome, uždengėme kameras, – pasakojo K.Maksvytis. – Nepaisant visos situacijos, jaučiu, kad pasirengėme rungtynėms visai gerai.“

Karštas vakaras nusimato Tuzloje, kur pusšimtis lietuvių sirgalių vargu, ar prilygs balsais triukšmingiems aistruoliams.

„Arena palieka neblogą įspūdį, nors aš bijau žiūrovų faktoriaus, – pripažino K.Maksvytis. – Turėsime ir savų žiūrovų, bet tokioje triukšmingoje atmosferoje seniai esame žaidę, kai kurie nėra per savo gyvenimą rungtyniavę. Laukia toks lengvas pragaras, bet krepšinis tuo ir įdomus, kad ir žiūrovai, ir žaidėjai patirs emocijų.“

VIDEO: K. Maksvyčio ir A. Veličkos komentarai prieš pirmąjį mačą su Bosnija ir Hercegovina

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas