Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 16

Kazys Maksvytis po „Žalgirio“ avarijos Panevėžyje: „Šįsyk apie krepšinį net kalbos nebuvo“

Kauno „Žalgiris“ žemai panarinęs galvą paliko Panevėžį, kur buvo sumindžiotas kovingos „Lietkabelio“ komandos „LKL-Betsafe“ antrosiose pusfinalio rungtynėse. „Žaidžiant su „Lietkabeliu“ pirmiausia turi būti kova, fiziškumas, o tada krepšinis. O apie krepšinį šiandien kalbos nėra“, – po rungtynių sakė „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai patyrė skaudžią pamoką „Cido“ arenoje, kur 55:79 pralaimėjo prieš „Lietkabelio“ komandą. Kovingi panevėžiečiai išlygino LKL pusfinalio serijos iki trijų pergalių rezultatą 1-1.

„Panevėžio „Lietkabelis“ žaidė su energija, kaip ir Kaune. Mūsų energija buvo kitokia – pradedant gynyba. 15 rezultatyvių perdavimų prieš 19 klaidų. Tritaškiai 1 iš 17 – tai kažkiek rodo prastą kondiciją, – rungtynes komentavo „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis. – Ypatingai gynyboje jie lengvai susitvarkydavo 1 prieš 1, mums energijos užteko per pirmąsias 5 minutes, bandėme keisti gynybos sistemas, bet tai neveikė.“

Labai sunkiai laimėtomis rungtynėmis Kaune (71:70) finalo seriją pradėjęs „Žalgiris“ iškart susidūrė su sunkumais ir gausiai šeimininkų sirgalių pripildytoje „Cido“ arenoje.

„Let's go guys!“ – nuo atsarginių suolo savo bendražygius ragino Edgaras Ulanovas, dėl traumos negalintis žaisti pusfinalio serijoje.

Tačiau Kauno vaikinai iškart atsidūrė besivejančių vaidmenyje, nepaisant Josho Nebo raumenų nespėję sugaudyti „Lietkabelio“ vidurio puolėjo Džordže Gagičiaus. Serbas greitai suvertė 8 taškus ir padėjo Panevėžio klubui atitrūkti (17:10).

Nors J.Nebo irgi mikliai surinko 6 taškus, „Žalgiriui“ tapo vis sunkiau išnaudoti savo aukštaūgius – Joffrey Lauvergne'as ir Tyleris Cavanaugh strigo, iki pertraukos jie padarė po 3 klaidas kiekvienas. Net ir J.Nebo sykį nesugraibęs kamuolio užlėkė ant stalo už krepšio, gerokai išgąsdinęs LKL administracijos darbuotojas.

K.Maksvytis svarstė, kad T.Cavanaugh, matyt, neparanki mikrodvikova su Gedimu Oreliku, o J.Lauverge'as ne pirmą kartą prasčiau atrodo išvykos rungtynėse. „Juntama tendencija, kad namuose rungtynėse jis atrodo geriau nei išvykose“, – apie prancūzą sakė „Žalgirio“ treneris.

2015-2017 metais „Lietkabelį“ treniravęs K.Maksvytis siuto, bet jo komandos puolimas šįkart atrodė sunkus, tarsi žaidėjų kojas slėgtų švino svarmenys.

Pirmą ir vienintelį tritaškį „Žalgiris“ pataikė tik 18-ąjją minutę, kai Tyleris Cavanaugh pataikė Kauno komandai jau atsiliekant 24:45.

Savo ruožtu „Žalgiris“ buvo praleidęs 6 tritaškius ir net 48 taškus iki pertraukos, o puolime suklydęs net 14 kartų.

„Žalgirio“ snaiperiai šįkart atrodė tarsi apsisiautę nematomo žmogaus kostiumais – Karolis Lukošiūnas ir Artūras Milaknis drauge pelnė tik 2 taškus, o Kauno komandos atakų variklis Lukas Lekavičius šįsyk surinko 5.

„Iš visų žaidėjų priekaištų neturi tik Joshui Nebo, – pripažino K.Maksvytis, išskyręs 16 taškų pelniusį vidurio puolėją. – O kiti turėtų žaisti geriau.“

K.Maskvytis šįkart tik pačioje rungtynių pabaigoje nuo suolo pakėlė Janį Strelnieką ir Regimantą Miniotą, o Mareko Blaževičiaus net nebuvo Panevėžyje. Treneris teigė, kad tai trenerių sprendimu Marekas nepateko tarp registruotų žaidėjų.

Daugiau nei 4 tūkst. „Lietkabelio“ sirgalių, su šiuolaikinės penkiakovės pasaulio čempionu Justinu Kinderiu tarp jų, be įtampos sekė rungtynių pabaigą ir suošė garsiau, kai „Žalgirio“ gynėjas Karolis Lukošiūnas ir treneris K.Maksvytis buvo nubausti už emocijas techninėmis pražangomis.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Panevėžio "Lietkabelis" - Kauno "Žalgiris"
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Panevėžio "Lietkabelis" - Kauno "Žalgiris"

K.Lukošiūnui tai iš viso buvo juodžiausias karjeros mačas – taikliarankis gynėjas prametė visus 5 metimus, prasižengė 5 kartus ir mačą baigė su minus 11 efektyvumo balų grafoje.

„Visa energija prasideda nuo mažiukų – nepaspaudėme kamuolio, patys neišeidavome iš „close-out“ situacijų. Kai neapsigini vienas prieš vieną tenka daryti kažką kita“, – prasto žaidimo priežasčių ieškojo K.Maksvytis.

Visas „Žalgiris“ atrodė patekęs į jam nepažįstamą krizės teritoriją.

Iki šiol per 28 metus Kauno klubas buvo laimėjęs 118 kartų ir pralaimėjęs tik du mačus LKL ketvirtfinalio ir pusfinalio serijose, o šiemet tai buvo jau trečioji nesėkmė, pridėjus du pralaimėjimus Klaipėdos „Neptūnui“ ketvirtfinalyje.

Pralaimėjimas 24 taškais buvo didžiausias nuo 2015 metų, kai žalgiriečiai buvo kritę 66:93 prieš „Rytą“.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Panevėžio "Lietkabelis" - Kauno "Žalgiris"
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Panevėžio "Lietkabelis" - Kauno "Žalgiris"

Trečiadienį LKL pusfinalis tęsis Vilniuje, kur „Ryto“ ir „Šiaulių-7bet“ komandų dvikovoje irgi yra lygybė (1-1).

„Žalgiris“ ir „Lietkabelis“ trečią kartą susirems ketvirtadienį Kaune, kur žalgiriečiai išplėšė pergalę pirmosiose rungtynėse šeštadienį (71:70).

„Nėra net ko vynioti žodžių – bandysime važiuoti į Kauną keršyti“, – žadėjo K.Maksvytis po panevėžietiškos krepšinio pamokos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas