Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 13

Kazys Maksvytis: „Žaidėjai jau buvo pasirinkę laisvą treniruočių grafiką“

Po sunkios Klaipėdos „Neptūno“ pergalės Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) prieš Vilniaus „Sakalų“ krepšininkus nugalėtojų treneris Kazys Maksvytis džiaugėsi krepšininkų kovingumu ir atskleidė, kaip sprendžiamos komandą užklupusios bėdos.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Manau, kad laimėjome dėl savo meistriškumo. Žinoma „Sakalai“ yra kovinga ir stipri komanda, tačiau mūsų bėdos sportinei formai nepadeda. Norėčiau, kad krepšininkai visada būtų maksimaliai susikaupę, tačiau dėkoju jiems, kad šiandien sugebėjo susikoncentruoti ir mačo pabaigoje iškovoti pergalę“, – po mačo 15min.lt sakė K.Maksvytis.

Po pastarųjų VTB Jungtinės lygos rungtynių su Liubercų „Triumf“ ekipa „Neptūno“ krepšininkai prabilo apie 3-4 mėnesius negaunamus atlyginimus ir rungtynių boikotą.

„Taip, žaidėjai buvo labai rimtai nusiteikę, buvo pasirinkę laisvą treniruočių grafiką – kas norėjo, tas treniruotes ir lankė. Ačiū Dievui, kad į rungtynes susirinko visi ir tikiuosi, kad reikalai pajudėjo į priekį. Šis mačas nebus paskutinis, nes gavome pažadų, kad per savaitę problemų sprendimas pajudės į priekį“, – pasakojo K.Maksvytis.

Kaip rašė 15min.lt, finansinės bėdos „Neptūne“ ekipą užklupo po to, kai pasikeitė Klaipėdos uosto vadovai. Vadovu buvus Eugenijui Gentvilui buvo pažadėta, kad Klaipėdos krepšinio komandai bus skirta 250 tūkst. litų. Vis dėlto E.Gentvilui tapus Seimo nariu jis turėjo apleisti uosto vadovo poziciją, o naujieji vadovai pinigų „Neptūnui“ skirti nenori.

Rashaunas Broadusas
Rashaunas Broadusas

„Atlyginimai vis dar vėluoja, tačiau kaip komanda mes esame labai vieningi ir draugiški – jei einame į aikštę visi, einame visi. Džiaugiuosi, kad šiandien pavyko pratęsti savo pergalių seriją, žinoma, sunku susikoncentruoti mačui, aki už aikštės ribų yra kitų problemų“, – po mačo kalbėjo vienas „Neptūno“ lyderių amerikietis Rashaunas Broadusas.

„Taip, legionieriams yra sunkiau, nes jie yra kitataučiai ir prieš šį mačą jie buvo nusiteikę kategoriškiausiai. Vis dėlto pavyko juos įkalbėti žaisti“, – džiaugėsi K.Maksvytis.

„Neptūno“ treneris teigė, kad pirmasis komandos tikslas yra užimti trečiąją vietą reguliariajame LKL sezone ir užsitikrinti namų aikštės pranašumą bei sąlyginai silpnesnius varžovus.

„Anksti dar kalbėti apie istorinius šansus patekti į finalą. Medaliai yra mūsų tikslas B, tikslas A yra trečioji vieta reguliariajame sezone ir pergalės paskutiniuose mačuose. Tikiuosi, kad šioms problemoms išsisprendus, tai bus paskata krepšininkams rungtyniauti geriau – lyg savotiškas postūmis“, – kalbėjo K.Maksvytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas