Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 28

Kėdainiuose pergalę išvargęs G.Žibėnas: „Rezultatai šneka už save“

Šalies čempionas Vilniaus „Rytas“ vos trečią kartą šį sezoną nenudegė nuo Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) nykštuko Kėdainių „Nevėžio“, dramatiškai išnešdamas kailį prieš kėdainiškius 86:84. „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas po mačo pripažino, kad „Nevėžis“ jo komandai šį sezoną yra neparankus varžovas.
Giedrius Žibėnas
Giedrius Žibėnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kėdainiškiai jau buvo patiesę „Rytą“ LKL rungtynėse (92:88) ir pirmajame Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) ketvirtfinalio susitikime (78:70), o labai arti buvo pergalės ir šįkart, nes dar ketvirtojo kėlinio pabaigoje.

Bet „Rytas“ užbaigė mačą penkiais taškais be atsako ir išnešė sveiką kailį išvengdamas trečio sensacingo pralaimėjimo per kelis mėnesius.

„Turbūt žiūrovams [rungtynės] labai patiko, ypač vietiniams. Geros rungtynės gavosi, nors mums jos nesigavo, – po mačo konstatavo G.Žibėnas. – Tikrai gerai pradėjome, su gera energija, kalbėjome tarpusavyje, tikrai gerai sekėsi puolime, kamuolys vaikščiojo, girdėjosi balsas, žaidėjų energija buvo gera. Po to pradėjome piktnaudžiauti puolime pavieniais veiksmais, tokie nerūpestingi keli veiksmai persinešė į atvirą aikštelę, kas Kėdainiams davė gerą postūmį rungtynėse. Mes lyg ir užpuldavome, bet neapsigindavome.

Po ilgosios pertraukos mes jų nesustabdėme ir dėl to Kėdainiai laikėsi rungtynėse. Mes, kaip komanda, turime būti geresni tuose rungtynių momentuose, kur nutrūksta mūsų sistema, mūsų žaidimas. Turime išlikti kartu, labiau vertinti sustabdymus gynyboje.

Turiu išskirti Jarvį [Williamsą], kurio energija šiandien labai gera buvo, jis šventė sustabdymus gynyboje. Labai gerai turėti žaidėją, kuris užduoda toną ir pavyzdį kitiems komandos draugams.

Šiandien mums trūko gynybos, puolime savo vidurkį įmetėme.“

„Nevėžis“ į atlapus „Rytui“ kibo nepaisant to, jog taškus šioje komandoje pelnė tik penki žaidėjai, o dar penki aikštėje pasirodę krepšininkai nerungtyniavo daugiau nei 10 minučių.

„Matome, kad penki žaidėjai pelnė taškus, nežinau, kodėl Valinskas mažiau žaidė. Jie yra tokia komanda, jie įveikė mus su mažesne rotacija KMT rungtynėse. Mes tiesiog šiandien nekontroliavome žaidimo tempo, jį kontroliavo varžovas“, – apie tai, kodėl „Rytas“ nepasinaudojo trumpesne oponentų rotacija, svarstė G.Žibėnas.

Jau trečią kartą šį sezoną „Rytas“ vargo prieš kėdainiškius – ar tai rodo, kad ši komanda yra neparanki praėjusio sezono Lietuvos čempionams?

„Galiu sakyti ir taip, ir kitaip, bet rezultatai šneka patys už save. Atsakymas yra rezultatas“, – pabrėžė specialistas.

LKL nuotr./Artūras Žagaras
LKL nuotr./Artūras Žagaras

Ypatingai rungtynėse Kėdainiuose vilniečiams nesisekė stabdyti dviejų gynėjų – Artūro Žagaro ir Bradley Davisono, kartu sudėjus pelniusių 46 taškus. Kas neveikė prieš juos?

„Tiesiog mūsų rankos nebuvo tokios aktyvios, nestabdėme jų anksti, prie ankstyvų pikenrolų. Ten mes turime būti geresni. Ir kaip sakiau, viskas prasideda nuo mūsų puolimo, kur Žagaras gauna atvirą aikštelę, jis gali nuo kranto iki kranto pats užsibaigti. Ypač ankstyvose puolimo stadijose jis yra dažnai nesustabdomas. Jo klausimo mes neišsprendėme trečiose rungtynėse iš eilės“, – aiškino G.Žibėnas.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Nevėžis–Optibet“ - „Rytas“ [2022-12-28]

Jau sausio 21-ąją komandos susidurs ketvirtą kartą, kai Vilniuje „Rytas“ mėgins panaikinti 8 taškų varžovų pirmose KMT rungtynėse susikrautą pranašumą ir žengti į finalo ketvertą. Ką vilniečiai gali pasiimti iš šių rungtynių prieš laukiančią akistatą?

„Galima pasiimti, kad tai yra stipri komanda. Jeigu mes leisime jiems pajusti, kad jie gali, jie tikrai turi daug individualiai stiprių žaidėjų ir jie tikrai mus baus. Jie neturi ką prarasti ir į tas rungtynes neis su papildomu spaudimu“, – teigė G.Žibėnas.

„Ryto“ treneris taip pat patvirtino, kad iki sausio 3-ąją vyksiančių FIBA Čempionų lygos įkrintamųjų rungtynių prieš Salonikų PAOK ekipą nesidairys pastiprinimo laisvų žaidėjų rinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas