Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 01

Kėdainiuose vėl vyks vasaros lyga: keisis formatas, dalyvaus pažįstami veidai

2020-ųjų vasarą susikūrusi Lietuvos vasaros krepšinio lyga antrąjį sezoną pasitinka dar stipresnė. Naują generalinį rėmėją pristatantis turnyras, kuriame žaidžia LKL krepšininkai, buvę bei esami Lietuvos rinktinės nariai ir ateities žvaigždės, 2021-aisiais žaidėjus iš Lietuvos ir užsienio kvies nauju pavadinimu – „Optibet Summer League".
„Arotena Oaks“ – „Katos grupė“
„Arotena Oaks“ – „Katos grupė“ / nuotr. organizatorių
Temos: 1 Krepšinis

„Optibet" vasaros lyga šiemet Kėdainių arenoje vyks liepos 26 – rugpjūčio 2 dienomis.

Turnyro organizatoriai pristato naują formatą. Aštuonios komandos bus suskirstytos į dvi grupes po keturias ekipas. Po trijų dienų grupės varžybų ekipos turės poilsio dieną, o vėliau išsiskirstys poromis atkrintamųjų varžybų principu ir, su pertraukomis, ketvirtfinalyje, pusfinalyje bei finale išsiaiškins nugalėtoją.

„Šiemet lyga turėtų būti dar patrauklesnė žaidėjams, nes bus mažesnis rungtynių skaičius, todėl žaidėjai bus šviežesni ir galės demonstruoti dar kokybiškesnį krepšinį, – teigė vienas „Optibet Summer League" organizatorių Arvydas Šikšnius. – Lyga tobulėja, kad taptų kuo patrauklesnė žaidėjams, nes jie kuria lygos veidą ir pritraukia krepšinio mėgėjų susidomėjimą."

Jeigu leis pandemijos aplinkybės, „Optibet Summer League" turėtų dalyvauti ir užsienio komandos. Planuose – svečiai iš Vokietijos ir Latvijos. Tikimasi, kad į Kėdainius galės susirinkti ir Europos krepšinio skautai, o turnyras bus transliuojamas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

„Mano akimis, „Optibet Summer League" padeda žaidėjams geriau pasiruošti sezonui, o tiems, kas neturi kontraktų, susirasti naujas komandas. Mes galime pasiūlyti gerą krepšinio lygį, aukščiausio lygio teisėjus, turnyro transliacijas, kurios užtikrina matomumą Lietuvoje bei užsienyje, visiems patogią salę Lietuvos viduryje ir geras sąlygas turnyro dalyviams", – pridūrė A.Šikšnius.

Kiekviena „Optibet Summer League" komanda galės registruoti iki 10 žaidėjų. Turnyras Kėdainių arenoje vyks standartine sistema – keturi kėliniai po 10 minučių.

„Optibet Summer League" čempione pirmąjį vasaros lygos sezoną tapo „Arotena Oaks" ekipa su broliais Lavrinovičiais, Simu Jasaičiu, Dariumi Tarvydu ir Rolandu Alijevu priešakyje. Šiemet ši komanda ketina ginti čempionų titulą.

„Optibet Summer League" turnyre praėjusią vasarą žaidė ir vėliau į Lietuvos rinktinę atsispyrė Vaidas Kariniauskas, Regimantas Miniotas, Arnas Velička bei Augustas Marčiulionis, taip pat būrys Europoje ir LKL čempionate puikiai rungtyniaujančių krepšininkų, kaip Ąžuolas Tubelis, Osvaldas Olisevičius, Artūras Jomantas, Mindaugas Lukauskis, Lukas Uleckas, Julius Jucikas, Arvydas Šikšnius, Vaidas Čepukaitis, Kristupas Žemaitis, Justas Tamulis, Matas Jogėla, Arminas Urbutis, Tadas Rinkūnas, Simas Galdikas ir kt.

Net du „Optibet Summer League" dalyviai (V.Kariniauskas ir T.Lekūnas) šį sezoną patenka į rezultatyviausių LKL žaidėjų dešimtuką, du (V.Kariniauskas ir K.Žemaitis) – naudingiausių LKL krepšininkų ketvertuką, du (T.Lekūnas ir V.Čepukaitis) – daugiausiai kamuolių atkovojusiųjų dešimtuką, trys (V.Kariniauskas, K.Žemaitis ir A.Jomantas) – daugiausiai rezultatyvių perdavimų atliekančių dešimtuką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas