Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 12

Keiksmažodį mestelėjęs J.Zdovcas niršo: „Gal būtų buvę geriau pralaimėti?“

Kauno „Žalgirio“ treneris Jure Zdovcas buvo labai piktas po varginančios ir paskutinėmis sekundėmis pasiektos pergalės 81:78 prieš Prienų „Labas GAS“ sekmadienio vakarą.
Jure Zdovcas
Jure Zdovcas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Tylerio Cavanaugh tritaškis, likus žaisti 2,6 sek., atnešė pergalę žaliai baltiems prieš ekipą, kuri dar nė karto nėra laimėjusi šiame LKL sezone.

Tad kokie buvo pirmieji J.Zdovco žodžiai rūbinėje po tokio nuviliančio pasirodymo?

„Nieko nesakiau penkias minutes, nes norėjau nurimti. Bet pirmieji žodžiai liks paslaptyje, tai liks rūbinėje, jums jų nepasakysiu. Atsiprašau, – kalbėjo J.Zdovcas. – Žinoma, nebuvau patenkintas pasirodymu. Krepšinyje esu visą savo gyvenimą ir jaučiu, kada bus sunkios rungtynės. Dėl to nervinausi šiandien, visas rungtynes spaudžiau žaidėjus. Galiausiai žaidėme prieš savo sirgalius, tai buvo lyg namų rungtynės.

Deja, bet kai kurie žaidėjai dar nesupranta, kur jie yra. Sveikinimai varžovų treneriui ir žaidėjams. Jie buvo atsipalaidavę, neturėjo ką prarasti. Bet tai nėra pasiteisinimas. Privalome uždaryti rungtynes, kai turime 10 taškų persvarą. O buvo kitaip. Rungtynių pabaigoje mums tiesiog pasisekė. Galbūt nusipelnėme pralaimėti. Gal būtų buvę geriau pralaimėti, kad kai kurie žaidėjai pabustų.“

Paklaustas, ar jautė atsipalaidavimo ženklus prieš išvyką į Prienus, „Žalgirio“ treneris pasakojo, jog prieš kiekvienas LKL rungtynes jaučiamas didesnis ar mažesnis atsipalaidavimas.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Labas Gas“ - „Žalgiris“ [2021-12-12]

„Iš vienos pusės, tai žmogiška, bet iš kitos – tai parodo charakterį. Eurolygoje tu turi 10-12 tūkst. žmonių tribūnose ir žaidėjai skrajoja. Bet tokios rungtynės parodo, kas turi širdį. Tokie žaidėjai nesirenka rungtynių. Ilgainiui susidarau įspūdį, nes LKL rungtynės visos yra panašios. Turime tai pagerinti, jei ir patys žaidėjai nori tobulėti. Jaučiame spaudimą, esame „Žalgiris“ ir turime laimėti visas rungtynes“, – kalbėjo J.Zdovcas.

Daugybė žaliai baltų sirgalių atvyko į Prienus ir kūrė nuostabią atmosferą, bet net ir galingas palaikymas neužvedė žalgiriečių.

Matau tuos sirgalius ir sakau sau... f*** (nusikeikė – aut. past.). Bet tai gerai, tai normalu

„Ir aš jaučiu spaudimą. Matau tuos sirgalius ir sakau sau... f*** (nusikeikė – aut. past.). Bet tai gerai, tai normalu. Dažnai tai kartoju. Jei pralaimėtume, tie sirgaliai nebūtų patenkinti. Gal jie palauktų mūsų lauke. Galbūt to esame nusipelnę. Kas žino. Sezonas ilgas. Jau buvome tunelyje anksčiau, bet išlindome. Nelabai ir suprantu, kodėl mes dar iš to nepasimokėme“, – svarstė strategas.

Kita savaitė Eurolygoje žalgiriečiams bus dviguba. Prieš „Labas GAS“ nežaidė Janis Strelniekas, Artūras Milaknis ir Zoranas Dragičius, bet, anot stratego, visi jie bus pasirengę jau artimiausioms rungtynėms su „Monaco“.

Prienų komandos naujasis vyr. treneris Vidas Ginevičius džiaugėsi matydamas degančias žaidėjų akis.

„Vienareikšmiškai pasididžiavimas, – neslėpė treneris. – Aš apakęs, kaip komanda šiandien sukovojo. Didžiausia pagarba, didžiausias ačiū. Nežinau, kas čia turėjo įvykti, kad jie šitaip... Gal tai mano kažkokia kalbelė. Nors kai kas neišėo, bet šiandien tikrai vau buvo.“

VIDEO: J. Zdovcas: „Kai kurie žaidėjai vis dar nesupranta, kur jie yra“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas