Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 18

Kerštas už pusfinalį: „Žalgiris“ parbloškė Panevėžio klubą Kaune

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai baigė sunkią savaitę rungtynėmis „Betsafe-LKL“ čempionate su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“.
Tomas Dimša
Tomas Dimša / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Tomas Dimša pelnė 17 taškų, o „Žalgiris“ iškovojo dvyliktą pergalę per trylika Lietuvos čempionato rungtynių.

Trečią kėlinį svariai laimėję žalgiriečiai laimėjo rungtynes prieš praėjusio sezono finalininkus iš Panevėžio 85:77 (24:12, 8:25, 27:14, 26:26).

Kazio Maksvyčio treniruojama komanda liko pirmoje vietoje, o serbo Nenado Čanako auklėtiniai smuko į šeštą vietą LKL rikiuotėje, turėdami 8 pergales ir 5 pralaimėjimus.

„Žalgiriui“ daugiausia taškų pelnė: Tomas Dimša 17, Keenanas Evansas 13, Laurynas Birutis 11, Karolis Lukošiūnas ir Arnas Butkevičius po 9, Ignas Brazdeikis ir Rolandas Šmitas po 8;

„7bet-Lietkabeliui“: Kristianas Kullamae 16, Paulius Murauskas ir Mantas Rubštavičius po 15, Vytenis Lipkevičius 14.

Standings provided by Sofascore

Šios rungtynės kėlė aukštyn praėjusio sezono prisiminimus, kuomet Kauno „Žalgiris“ išgyveno prasčiausius metus Lietuvos pirmenybėse ir LKL pusfinalyje krito prieš „Lietkabelį“ 1-3.

Spalio pradžioje „Žalgiris“ jau šventė pergalę Panevėžyje 74:66, bet šįkart mačą sutiko po sudėtingos savaitės.

Per pastarąsias 10 dienų žalgiriečiai sužaidė penktąsias rungtynes, prieš kurias atlaikė dvigubą Eurolygos savaitę – antradienį Serbijoje nusileido „Crvena zvezda“, o ketvirtadienį Kaune nugalėjo Madrido „Real“, nepaisant to, kad negalėjo remtis keliais žaidėjais.

Šiuo metu šonkaulio traumą dar gydosi Lukas Lekavičius, bet „Žalgirio“ treneriai jau gali naudoti platesnę rotaciją, pasveikus Ignui Brazdeikiui ir Mantui Kalniečiui.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais trečiadienį, kai teks keliauti į pajūrį LKL rungtynėms su „Gargždais“. O penktadienį Eurolygos mačui į Kauną atkeliaus Miuncheno „Bayern“.

Kitose LKL rungtynėse sekmadienį Uteno „Uniclub-Casino-Juventus“ krepšininkai (9-4) Prienuose 92:68 įveikė Prienų „Labas Gas“ (0-13).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas