Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 07

Ketvirta intensyvi vasara iš eilės dar nepribaigė Jono Mačiulio

Jonas Mačiulis ilgiausiai mėtė į krepšį pirmojoje Lietuvos rinktinės treniruotėje Kaune. Kai kiti jau seniai iškulniavo į rūbinę, Madrido „Real“ atstovas paskutinis paliko „Žalgirio“ arenos treniruočių salę. Pernai Europos čempionate sužibėjusiam puolėjui reikia vytis komandos draugus. Prieš 15 dienų J.Mačiulis tapo Ispanijos čempionu, bet jau lieja prakaitą su Lietuvos apranga. „Aišku, kad poilsio neužteko. Jums užtektų 10 dienų po 11,5 mėnesio darbo?“ – į žurnalisto klausimą klausimu atsakė J.Mačiulis.
Jonas Mačiulis
Jonas Mačiulis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Olimpinės žaidynės prasideda mėnesiu anksčiau, nei įprastai vyksta Europos čempionatai. Todėl ir atostogos buvo trumpesnės.

Tačiau J.Mačiulis nenuogąstauja. Kaip sakė Jonas Kazlauskas, jau pirmojoje treniruotėje 31-erių krepšininkas atrodė kaip neatostogavęs.

„Iš tų 10 dienų išspaudžiau viską, ką galėjau. Poilsio trūksta. Negaliu būti kažkokioje formoje. Bet turime laiko. Reikės įeiti į tą formą, tačiau viskas atrodo gerai, – sakė J.Mačiulis, kuriam tokia intensyvi jau ketvirta vasara iš eilės. – Kai atsiranda 10-12 laisvų dienų, po to jau nebežinai, net ką veikti“.

Bet Jonas dar ne veteranas. Organizmas atlaiko krūvį. Nors sezono metu jis patyrė peties ir čiurnos traumas, tris kartus nusispjovęs krepšininkas ramina: „Nieko rimto. Tos traumos – tik dėl kontakto. Aišku, sezono metu gaunu žaisti apie 15 minučių, todėl krūvis nėra labai didelis. Dar nesu veteranas, kuriam reikėtų labai daug poilsio ir mažo krūvio“, – šypsojosi J.Mačiulis.

– Tapote Ispanijos čempionu, bet nepateko į Eurolygos finalo ketvertą. Kaip vertinate sezoną?

– Sezonas nebuvo toks, kokio tikėjomės. Norėjome žaisti bent finalo ketverte. Tačiau yra kaip yra. Sezono pradžioje susirinkome be jokių atostogų. Niekas neturėjo poilsio, pasipylė didesnį krūvį gavusių žaidėjų traumelės. Tai vienas nežaidė, tai kitas. Tas disbalansas, nežinomybė išmušė iš vėžių.

Kai nepatekome į Eurolygos finalo ketvertą, turėjome pakankamai laiko treniruotis ir išsigydyti. Po to jau atkrintamosios ir finalas klostėsi kaip iš natų. Jei prieš sezoną būtume turėję 1-2 savaites pasiruošimo, rezultatas būtų visai kitoks.

– Pratęsėte sutartį su Madrido „Real“. Tiek klubas patenkintas, tiek jūs pats laimingas Madride?

– Turbūt reiškia taip. Kas gali būti blogai žaidžiant Madrido „Real“? (Šypsosi.) Jei pasiūlė, tai ir sutikau. Nebėra čia ko keliauti po tą Europą. Prisikeliavau (Šypsosi.). Reikia pabūti tenais ir tada jau dairytis link namų.

– Kiek laiko jums reikės įeiti į rungtynių ritmą?

– Nežinau. Nesuku dar dėl to galvos. Tai jau trenerių planas. Aš į tą darbą nesikišu. Kada pasakys, tada. Aišku, jie gal atkreips dėmesį į mane, ar pasiruošęs, ar kojos nesivelka iš paskos (Šypsosi.). Sekmadienį gal ne, bet kitose rungtynėse jau tikrai žaisiu.

VIDEO: Krepšinio rinktinės pasiruošimas: J.Mačiulio, J.Kazlausko ir D.Sabonio mintys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas