Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 10

Ketvirtajame kėlinyje užsikūręs „Žalgiris“ įveikė be lyderio rungtyniavusį „Neptūną“

Daugiau nei tris kėlinius su Klaipėdos „Neptūnu“ (1-3) vargęs Kauno „Žalgiris“ (4-0) sužaidė kokybišką paskutinįjį ketvirtį ir savų aistruolių akivaizdoje iškovojo pergalę rezultatu 98:79 (23:19, 20:23, 23:19, 32:18).
Emmanuelis Mudiay
Emmanuelis Mudiay / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno „Žalgiriui“ šiame mače vadovavo laikinai vyriausiojo trenerio pareigas einantis Arne Woltmannas. Tiesa, jau artimiausiu metu prie klubo turėtų prisijungti Martino Schillerio vietą užimsiantis slovėnas Jure Zdovcas.

LKL čempionai sekmadienio rungtynėse vertėsi be ilgesniam laikui iš rikiuotės dėl peties traumos iškritusio Joffrey Lauvergne'o bei Luko Lekavičiaus.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Arne Woltmannas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Arne Woltmannas

A.Woltmannas dvikovai registravo jaunąjį Titą Sargiūną, kuris ant parketo pasirodė likus dviem minutėms iki rungtynių pabaigos.

„Neptūnas“ į Kauną atvyko be savo lyderio Deivido Gailiaus, kuris „Betsafe-LKL“ pirmenybėse šiame sezone vid. pelnydavo po 14,3 taško – daugiausiai komandoje.

Traumuotą J.Lauvergne'ą startiniame penkete pakeitė Marekas Blaževičius, sužaidęs solidžias rungtynes (18 min., 12 tšk., 6/6 dvit.), tačiau visai „Žalgirio“ komandai tai buvo dar vienas nelengvas mūšis.

Tris kėlinius uostamiesčio krepšininkai su kauniečiais kovėsi kaip lygūs su lygiais ir tik lemiamo ketvirčio metu galiausiai išryškėjo žalgiriečių pranašumas.

Kėlinį skambia nata pradėjo tritaškį įsūdęs Artūras Milaknis (69:61). Vėliau patyręs snaiperis pridėjo dar vieną tolimą bombą, o prie Milo prisijungė ir du tolimus metimus pataikęs Nielsas Giffey, iš toli neklydo ir Tyleris Cavannaugh.

24:10 lemiamą rungtynių atkarpą laimėjęs „Žalgiris“ iškovojo ketvirtą pergalę iš tiek pat galimų ir po šio mačo išliks pirmenybių lyderiu.

Kauniečių raktu į pergalę tapo puikus tritaškių pataikymas – realizuota 13 tolimų metimų iš 24 (54 proc.).

Kauno „Žalgiris“: Emmanuelis Mudiay 18 (7 rez. perd.), Nielsas Giffey 16 (6 atk. kam.), Janis Strelniekas 13, Marekas Blaževičius (6/6 dvit.) ir Artūras Milaknis (3/4 trit.) po 12, Joshua Nebo 9 (5 atk. kam.).

Klaipėdos „Neptūnas“: Benas Griciūnas 23 (11/12 dvit., 7 atk. kam.), Edgaras Želionis 13 (4 rez. perd.), Martynas Mažeika ir Nojus Mineikis po 10.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas