Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Kibirkšties“ ambicijos – komanda pasiruošusi daugiau nei šimtu procentų

Artėjančio „SMART WAY MLKL“ naujo sezono starto Vilniaus „Kibirkštis“ laukia rimtai pasirengusi.
„Kibirkštis“
„Kibirkštis“ / M.Baranausko/moterulyga.lt nuotr.

Lietuvos čempionės tarpsezoniu išlaikė vyr. trenerį Egidijų Ženevičių, kuriam talkins Sandra Linkevičienė, o „Kibirkšties“ sporto direktoriumi toliau dirbs Arnas Labuckas.

Vilniečių sudėtį papildė dvi JAV krepšininkės – Sydney Taylor ir Alexis Pana. Legionierės karjerą pradedanti Taylor turi patirties 3X3 krepšinyje, kadangi yra atstovavusi JAV U23 3x3 rinktinei, o 26-erių Pana praėjusį sezoną žaidė Europos taurės turnyre.

Sostinės komandai pavyko susitarti ir su 188 cm ūgio žaidėja iš Italijos – Elisa Policari, kuri rungtyniavo Italijos aukščiausioje lygoje, „Battipaglia“ klube.

„Neslėpsiu, labai daug tikiuosi iš Sydney, – kalbėjo „Kibirkšties“ direktorius Donatas Skutulas. – Tokių vilčių teikia tai, kad Lenkijoje vykusiame draugiškame turnyre ir mače su Rygos TTT ji buvo rezultatyviausia žaidėja. Alexis taip pat teikia labai daug vilčių. Ji visada optimistiškai nusiteikusi treniruotėse, o rungtynėse negaili savęs. Elisa, tikiuosi, praplės žaidimą ir savo taikliais tritaškiais padės mums nuskinti ne vieną pergalę.“

Jaunosios sostinės ekipos krepšininkės Sintija Aukštikalnytė, Danielė Paunksnytė ir Ugnė Gigaliūnaitė žais šalia patyrusios Lietuvos rinktinės puolėjos Giedrės Labuckienės, kuri ir bus vilniečių kapitonė.

Po pertraukos į sostinę taip pat sugrįžta LCC tarptautinio universiteto gretose rungtyniavusi Urtė Slavickitė, o „Kibirkšties“ marškinėlius ir toliau vilkės Justina Miknaitė, Eglė Zabotkaitė ir Daugilė Ūsė.

Vilniečių trenerių kolektyve dirbs fizinio pasirengimo treneris Edvinas Goris ir kineziterapeutė Loreta Zacharovaitė.

„Kibirkšties“ vadovas mano, kad komanda yra geros fizinės formos ir dabar kruopščiai šlifuoja krepšinio derinius. D. Skutulas pabrėžia, kad krepšininkių gerove, sportiniu meistriškumu, sveikata, SPA ir įvaizdžiu itin rūpinasi rėmėjai.

„Vilniaus „Kibirkštis“ naujam sezonui pasiruošusi daugiau nei šimtu procentų, – dėstė D.Skutulas. – Ruoštis jam pradėjome daug anksčiau nei įprastai – rugpjūčio viduryje. Neabejojau, kad prieš sezono pradžią komanda turi padirbėti ne tik salėje, bet ir stadione, su treniruokliais. Didelę tokio pasiruošimo naudą pajuto ir krepšininkės.

Vasarą įvyko nemažai pasikeitimų tarp personalo ir žaidėjų. Komandos branduolyje liko šešios krepšininkės, iš kurių trys labai patyrusios – Daugilė Ūsė, Eglė Zabotkaitė ir Justina Miknaitė. Prie komandos prisijungė ilgametė Lietuvos rinktinės narė bei didelę patirtį turinti Giedrė Labuckienė, taip pat Urtė Slavickaitė, sezoną užbaigusi Klaipėdos LCC tarptautiniame universitete.

Mano galva, su tokia sudėtimi galime eiti toli. Artėjantį sezoną žaisime MLKL, WBBL, Karalienės ir Europos taurėse. Tikslai yra aukščiausi ir mes to sieksime bendromis pastangomis.“

D.Skutulas džiaugiasi, kad per vasarą pavyko pritraukti ne vieną rėmėją. Po ilgų derybų Lietuvos čempionės pasirašė penkerių metų bendradarbiavimo sutartį su Mykolo Romerio universitetu.

„Su rektore prof. dr. Inga Žalėniene susitarėme dėl labai glaudaus bendradarbiavimo skatinant studentus siekti sportinio meistriškumo. Labiausiai mane džiugina, kad nuo šiol „Kibirkšties“ žaidėjos galės studijuoti ir įgyti aukštąjį išsilavinimą šiame universitete, – dėkojo sostinės klubo direktorius. – Tai bus paskata jaunoms krepšininkėms, ypač iš regionų, atvykti į Vilnių ir pradėti savo karjerą B diviziono moterų krepšinio komandoje Vilniaus „Kibirkštis–VKM–MRU“, o vėliau, pasiekus atitinkamą krepšinio lygį, persikelti į pagrindinę „Kibirkšties“ komandą.“

Už galimybę treniruotis „Forum“ sporto klube „Kibirkštis“ dėkoja direktorei Dovilei Pilipavičienei. Sportininkės dabar gali naudotis moderniausiais treniruokliais, o po sunkios treniruotės pasilepinti SPA teikiamais malonumais.

Krepšininkių sveikata rūpinsis geriausi Baltijos Amerikos klinikos specialistai. Dėl šios partnerystės susitarta su klinikos vadove Inga Grigiene.

Sostinės klubas taip pat bus matoma ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse, nes vilnietes vežios komandos logotipais apklijuotas autobusas.

„Su transporto įmonės „Vilneda“ įkūrėju ir direktoriumi Tautvydu Žilinsku pavyko susitarti, kad visą sezoną autobusai komandą vežios ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Estijoje bei Lenkijioje“, – džiaugėsi D.Skutulas.

Stipriomis finansinėmis injekcijomis „Kibirkštį“ parėmė pastatų, aplinkos priežiūros bei inžinerinių sprendimų grupė „Civinity“, didžiausia šalies turgavietė „Gariūnai“, popieriaus ir medienos pramonės įmonių grupė „Grigeo group“. Lietuvos čempionės už tai dėkoja įmonių vadovams Virgedai Jackaitei, Ramūnui Šeduikiui, Tomui Jozoniui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas