Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 14

Kiek nustebęs Šaras: „Žmonės apsiskelbė, kad serija bus 4-0. Gerai...“

Kaip ir Kauno „Žalgiris“, taip ir Šarūnas Jasikevičius vaikščiojo ant plonos ribos. Treneris – ant viešosios tvarkos pažeidimo, šeimininkų klubas – ant įtemptų rungtynių. Bet „Žalgiris“ ištrūko iš trečiojo LKL superfinalo serijos mūšio su svarbia pergale 90:80 ir persvertu serijos rezultatu 2-1. Šaro nestebina tokia sunki kova dėl čempionų žiedų.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Rungtynių pradžioje „Lietuvos rytą“ nuplovė prognozuotas škvalas 8:0, bet net ir išmetęs 10 metimų mažiau, Vilniaus klubas įkyriai lipo žalgiriečiams ant kulnų.

„Kaip?!“ – iškėlęs rankas į dangų lyg meldėsi Šarūnas Jasikevičius, nesupratęs savo auklėtinių veiksmų.

Treneris tai griebėsi už galvos, tai pritūpdavo iš nepasitenkinimo ir savo tiradomis rizikavo viešosios tvarkos pažeidimais.

Po aplaidžios Brandono Davieso gynybos antrojo kėlinio pabaigoje, kai leidęs mesti iš toli Loukui Mavrokefalidžiui amerikietis sumokėjo tritaškiu į savo krepšį, Šaras sukandęs dantis apsisuko ir atsisėdęs į savo vietą nusivylusiai atsilošė kėdėje.

Netrukus jis pašoko iš savo vietos, bandydamas sudiriguoti paskutinę ataką, bet Martynas Echodas bloškė šalin Kevino Pangoso plūdę ir pasiuntė Šarą piktą į rūbinę esant lygiam rezultatui 40:40.

Š.Jasikevičius net purtėsi švarke pakilęs iš savo vietos. Jis aprėkė gynyboje klydusį B.Daviesą ir griebėsi už galvos.

Strategas dar turėjo išgirsti, kaip džiūgaudami dėl savo komandos sugrįžimo į kovą, energingais plojimais saviškius apdovanojo „Lietuvos ryto“ sirgaliai.

„Kelias ilgas“, – prieš rungtynes plakatą kėlė „Žalgirio“ sirgaliai, turėdami omenyje LKL superfinalo seriją.

„Bet jo baigtis aiški“, – po užtrukusios pauzės kilo naujas plakatas, su „Žalgirio“ riteriu, iliustravusiu būsimą žaliai baltų triumfą.

Po pertraukos Brandonas Daviesas pasiekė savo LKL rezultatyvumo rekordą. Pagaliau iš toli vėl prabilo Kevinas Pangosas, keturis taškus paeiliui pelnė Paulius Jankūnas.

Mamutiškos lyderių pastangos padėjo atitrūkti ir išplėšti pergalę, kuri persvėrė serijos rezultatą 2-1.

Kelias svarbios antrosios pergalės link „Žalgiriui“ buvo ilgas ir savo teritorijoje. LKL istorija rodo, kad trečiąsias serijos rungtynes prie rezultato 1-1 laimėjusi komanda vėliau tampa čempione.

Tačiau nebus paprasta.

„Malonu, kad apgynėme savo namus. Malonu, kad buvo žymiai geresnė energija, kovingumas. Kažkur gal pritrūko sprendimo, detalių supratimo, ką rizikuojame, o ko ne, nes ypač pirmoje pusėje davėme „Lietuvos rytui“ visus variantus. Ypač gynyboje du prieš du Kramerio su Mavrokefalidžiu, kuriuos jie visada nubaudė.

Galbūt žaidėjai nelabai supranta dar, kur mes rizikuojame, kur ne. Bandysime tą akcentuoti. Tikrai patiko kovingumas ir atsidavimas, nes jis buvo žymiai geresnis nei Vilniuje antrose rungtynėse“, – spaudos konferencijoje sakė Šarūnas Jasikevičius.

– Jeigu lygintume Keviną Pangosą finale ir Eurolygoje, ar matote pasikeitimą jo agresyvume ir žaidime?

– Agresyvume ne, bet gal kantrybėje yra pasikeitimas. Prašau jo kantrybės, kad neperskubėtų. Jis išmoko žaisti iš antro pikenrolo, trečio. Mes norime dabar viską labai greitai padaryti. Reikalaujame, kad jis daugiau komandą vestų į priekį.

Iš kitos pusės, nežinau, iš kur išėjo... Bet man ne siurprizas, kad vyksta kažkokia serija. Norėdamas laimėti finalą, turi atsiduoti šimtu procentų. Stebina ar nestebina, bet vieni po pergalių užsivedę... Aš nesuprantu, kodėl. „Lietuvos rytas“ yra tikrai gera komanda, turi aiškią viziją. Labai gerai puolanti komanda, kurią tikrai sunku stabdyti.

Yra aibė metikų, opcijų, įžaidėjai skirtingi, aukštaūgiai gali būti skirtingi. Man tai nėra siurprizas, kad čia... Žmonės apsiskelbė 4-0. Gerai... Jūs visi turite nuomones.

– Ar „Žalgiriui“ kyla problemų prieš zoninę gynybą, kuri buvo retai varžovų naudojama Eurolygoje?

– Nežinau, ar mano nuomonė įdomi, bet jei pažiūrėtumėte į įmestus taškus, tai net nežinau, ką atsakyti. Mes tiesiog neapsiginame. Mes prieš „Lietuvos rytą“ sezono metu leidome jiems mesti po 70 taškų, taurėje palikome juos ant 62, o visose rungtynėse laikosi apie 80. Mūsų problema yra gynyba.

Kažkiek pirmose dvejose rungtynėse buvo kovingumas, o šiandien buvo aibė dalykų, kurių nepadarėme. Mūsų taktika nesikeičia. Taip kad...

– Nuo Kramerio atsitraukdavote, bet jis vis tiek nardė po baudos aikštelę.

– Jis nardo visą laiką. Jis yra atletiškas, agresyvus gynėjas. Jeigu jis nardo, reikia žinoti, kur jis tuos kamuolius nuleidinėja.

Mes turime savo taisykles, esame padarę savo planą ir mes jo neįvykdome. Jis nuleidinėja į visas puses. Mes esame pasiruošę kažką rizikuoti, bet ne viską.

Pirmoje pusėje, ypač, davėme jiems viską.

– Po pirmų dvejų rungtynių turėjote priekaištų dėl atkovotų kamuolių. Šiandien vaizdas buvo geresnis?

– Tai tik mentalitetas, kovingumas. Vyrai kovojo, jie žinojo, kad šiandien būtina laimėti.

Jautėsi nervingumas, kuris neleido nueiti į priekį. Reikia geresnių sprendimų. Jei kovingumas liks tas pats, geri sprendimai ateis. Nes įprasime žaisti prieš tą patį varžovą. Reikia suprasti, ką galime rizikuoti, ko ne. Negalime duoti visko.

VIDEO: K.Pangosas: mes ir nesitikėjome lengvos serijos

– Į akis krenta mažas „Lietuvos ryto“ klaidų skaičius šioje serijoje. Kas jį lemia?

– Vienas iš įžaidėjų yra tas, nuo kurio atsitraukiame. Jam sunku daryti klaidas. Pagal mūsų planą, jis nėra toks geras metikas. Klysti jis negali, jei niekas jo nespaudžia ir nedaro. Yra kitų dalykų. Bet yra aibė dalykų, kurių mes nenorime jiems duoti, o duodame.

VIDEO: P.Jankūnas: treneriai labiausiai pyksta dėl gynybos
VIDEO: B.Daviesas apie nuostabų žalgiriečių sirgalių palaikymą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai