Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 30

Kietą venesueliečių gynybą skaldęs J.Valančiūnas: „Turime mažiau panikuoti“

Lietuvos rinktinė nelengvai išlaikė pirmąjį testą olimpiniame atrankos turnyre, bet Jonas Valančiūnas kaip tikras grizlis skaldė Venesuelos rinktinės gynybą ir sužaidė statistiškai kone idealias rungtynes. Tiesa, kaip ir įprasta uteniškiui, po galingo pasirodymo savo statistines eilutės jis nesureikšmino.

20 taškų, 11 atkovotų kamuolių, 30 naudingumo balų ir tik vienas pramestas metimas (8/9 dvit., 4/4 baud.) – su tokiais skaičiais pirmąsias rungtynes, kurias Lietuva laimėjo prieš Venesuelą 76:65, užbaigė J.Valančiūnas.

Tiesa, net ir galingo „Memphis Grizzlies“ centro pasirodymo neužteko, kad lietuviai pirmąjį testą išlaikytų ramiai ir užtikrintai.

Dar likus keturioms minutėms iki ketvirtojo kėlinio pabaigos venesueliečiai laikėsi nuo lietuvių per kovinį atstumą (53:61), o svečius iš Pietų Amerikos galutinai palaužė du iš eilės Roko Giedraičio ir Manto Kalniečio tritaškiai, sukrovę Lietuvos rinktinei 16 taškų persvarą.

„Jie žaidė kietai ir buvo pasiruošę. Jie kieta komanda, žaidžianti gerai, pataikanti sunkius metimus ir gerai besiginanti prieš žaidimą du prieš du. Gerai, kad atsakėme jiems ir iškovojome pergalę“, – po pergalės spaudos konferencijoje kepurę prieš venesueliečius nukėlė J.Valančiūnas.

Nors buvo naudingiausias rungtynių žaidėjas, 29-erių vidurio puolėjas pabrėžė, kad svarbiausi – ne jo individualūs skaičiai, o komandos žaidimas.

„Galime žiūrėti į statistiką, bet krepšinis nėra individualus sportas. Turime gerai žaisti kartu, privalome daryti mažiau klaidų. Gynyboje pirmoje rungtynių pusėje neturėjome daug problemų, bet strigome puolime. Manau, kad klaidos buvo svarbiausias aspektas. Turime žaisti kartu, mažiau panikuoti. Kaip treneris sakė, pirmosios rungtynės nebuvo idealios, bet turime pasimokyti iš jų ir judėti toliau“, – teigė JV.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas

Paklaustas, kodėl lietuviai taip sunkiai įsibėgėjo ir niekaip nesugebėjo atsiplėšti nuo 20-ąją vietą FIBA reitinge užimančių varžovų, J.Valančiūnas pripažino, kad lietuviai kiek pasimetė išvydę prieš save sutankintą venesueliečių gynybą.

„Jie žaidė agresyviai. Mes gal šiek tiek pasimetėme, priėmėme prastesnių sprendimų į mūsų pusę. Kur galėjome sužaisti protingiau nesužaidėme taip, kaip norėjome. Išmušė šiek tiek iš vėžių jų spaudimas ir agresyvi gynyba, bet po to susitvarkėme su tuo“, – sakė centras.

Didelę dalį taškų J.Valančiūnas susirinko iš atakų „du prieš du“ su Mantu Kalniečiu, kuris nuolat rasdavo savo vidurio puolėją patogiose situacijose baudos aikštelėje.

Jau aštuntą vasarą kartu su rinktinės kapitonu rinktinėje žaidžiantis aukštaūgis pripažino, kad su juo vienas kitą supranta iš pusės žvilgsnio.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas

„Jau ne pirmi metai, kai mes kartu. Žaidžiame vasaromis už rinktinę ir turime ryšį, kai žinai, kaip žaidėjas žaidžia pikenrolą, kaip jam patogiau užtvarą pastatyti. Tikrai turime ryšį“, – tikino Jonas.

Apie klampias pirmąsias rungtynes, kuriose slėgė ir startinis jaudulys, kalbėjo ir Rokas Giedraitis.

„Tikrai atrodo, kad klampios rungtynės buvo nuo pat pradžių. Su tokiu jauduliu, bet reikia to atsikratyti. Gynyba atrodė lyg ir neblogai, nors treneris akcentavo, kad nėra gerai, nes ir varžovų puolime atkovoti kamuoliai, ir kvailos pražangos, klaidos. Bet svarbu laimėjome, turime tą tašką ir judame toliau“, – sakė Vitorijos „Baskonia“ snaiperis.

VIDEO: Rokas Giedraitis: „Rungtynės klampios, bet svarbu laimėjom“

Pirmajame mače vienas rezultatyviausių Eurolygos krepšininkų sumetė 2 tritaškius iš 6 ir pelnė 10 taškų. R.Giedraitis pripažino, kad dar prireiks laiko, kol susidraugaus su „Žalgirio“ arenos lankais.

„Dar truputį reikia, nors progas man sukuria. Tiesiog reikia įmesti į krepšį, kas vieną dieną pavyksta, kitą ne. Judame į priekį, sportuojame, ateis tokia diena, kai gal visus pataikysiu“, – vylėsi puolėjas.

Kitas rungtynes Lietuvos rinktinė žais ketvirtadienį 19.30 val., kai susitiks su Pietų Korėjos krepšininkais.

VIDEO: Domantas Sabonis: „Pirmos varžybos, visi norėjo gerai pasirodyti“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas