Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 21

Kinijoje karjerą tęsiantis D.Motiejūnas prasitarė, kiek procentų išaugo jo atlyginimas

27-erių metų Donatas Motiejūnas ir kitą sezoną gins Kinijos „Golden Stars“ komandos garbę. Krepšininkas jau padėjo parašą ant sutarties su klubu, kuriame žaidė ir praėjusį sezoną. 24sek žiniomis, D-Mo naujos sutarties sezono vertė siekia beveik 3 mln. dolerių. Donatas 24sek atskleidė, kodėl nusprendė likti Kinijoje.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Birželio 18 dieną Kaune startavo jaunųjų talentų stovykla „Žalgiris Talent Camp“, prie kurios organizavimo pirmą kartą prisideda ir Kauno „Žalgirio“ klubas. Pastaruosius penkerius metus talentingiausius krepšininkus ne tik iš Lietuvos, bet ir visos Europos į Kauną sukviesdavo krepšininkas D.Motiejūnas. Jo vardu iki šiol vadintos plačiai žinomos jaunųjų krepšininkų pratybos nuo šiol tampa kasmetine „Žalgiris Talent Camp“ stovykla.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Donatas Motiejūnas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Donatas Motiejūnas

Tarp 26 į stovyklą šiemet patekusių vaikinų daugiausiai savo atstovų turi Arvydo Sabonio krepšinio centro ir Vilniaus krepšinio mokyklos – po keturis. Į Kauną tobulinti krepšinio įgūdžių sugužėjo talentingi krepšininkai ne tik iš Mažeikių, Klaipėdos ar Kretingos, bet ir iš Latvijos, Estijos, Vokietijos bei Danijos. Ketvirtadienį Sabonio krepšinio centre Kaune surengta atvira treniruotė, kurioje dalyvavo ir šiuo metu Lietuvoje besiilsintis D.Motiejūnas.

„Džiaugiuosi, kad šiemet pavyko pritraukti prie manosios idėjos ir Kauno „Žalgirį“. Aštuonerius metus ši komanda yra stipriausia Lietuvoje. Ji turi tiek noro, tiek resursų, tiek galimybių ugdyti jaunus žaidėjus, juos pritraukti. Stovykloje dalyvaujančių vaikų skaičius šiemet sumažėjo dėl to, kad nusprendėme dirbti kokybės, o ne kiekybės vardan“, – ketvirtadienį teigė D.Motiejūnas.

Neišvengė jis klausimų ir apie paties karjeros vingius. Krepšininkas patvirtino ilgą laiką sklandžiusius gandus, kad lieka Kinijoje. Paklaustas, kas paskatino priimti tokį sprendimą, D.Motiejūnas patikino – ilgų apmąstymų netrūko.

„Žaidėme pusfinalyje. Žinoma, norėjosi pakliūti į finalą. Tikimės, kad tai pavyks padaryti artėjantį sezoną. Galvojau tikrai ilgą laiką. Kinai siūlė kontraktą net nesibaigus sezonui. Mąsčiau, priimti ar ne. Laukti ar ne. Dėl taisyklių pasikeitimo, kuris Kinijoje įvyko visai neseniai, priėmiau sprendimą nelaukti, nes gali vėliau iškilti didesnės problemos. Pasirinkau, kas pažįstama, kur jau žaidęs, kur jaučiausi patogiai“, – paaiškino krepšininkas.

Paklaustas, kada žada grįžti į Kiniją, jis atsakė, kad tikslios datos niekas nėra numatęs. Kontrakte figūruoja rugsėjo 1-osios data. Jei klubo atstovai pageidaus, Donatas į tolimą kelionę iš Lietuvos leisis kiek anksčiau – dar vasarą.

„Ką veikiu šiuo metu? Dirbu, sportuoju. Dirbu su Kauno „Žalgirio“ fizinio rengimo treneriu Justu. Kalbėjau su keliais krepšinio treneriais, kad galėčiau sportuoti, judėti po mažu. Su Justu juokavome, kad „Žalgiris“ dar nebuvo pabaigęs sezono, o aš jau pusantro mėnesio ilsėjausi. Laikas pradėti sportuoti iš naujo. Jei ilgiau ilsėsiuosi, bus sunkiau atsistatyti. Padariau pertrauką nuo krepšinio. Laikas vėl grįžti prie jo“, – šyptelėjo Donatas.

Krepšininkas nebuvo pakviestas atstovauti Lietuvos nacionalinei rinktinei. Paklaustas, kaip vertina tokį trenerio Dainiaus Adomaičio sprendimą, D.Motiejūnas nedaugžodžiavo: „Adomaičio čia nėra, o klausimas šis Adomaičiui, ne Motiejūnui. Kvietimo jokio nesulaukiau. Kaip dėl to jaučiuosi? Gerai. Sportuoju, padedu vaikams tobulėti, ruošiuosi kitam sezonui, turiu kontraktą. Ko daugiau reikia norėti?“.

Vis dėlto, krepšininkas pripažino, kad norėtų atstovauti Lietuvos nacionalinei rinktinei, tačiau tai priklauso ne nuo jo. Krepšininko darbas, Donato teigimu, – žaisti. Jei kviečia, važiuoji, jei ne – nevažiuoji ir nežaidi. Paprasta.

Paklaustas, ar buvo sulaukęs pasiūlymų iš kitų klubų, D.Motiejūnas priminė: „Daugumoje lygų sezonai dar nebuvo pasibaigę, kai aš priėmiau sprendimą likti Kinijoje. Iš Europos klubų net nebuvo laiko sulaukti to pasiūlymo. Praėjusio sezono pabaigoje susidomėjimas jautėsi iš kelių NBA klubų. Buvo minčių važiuoti ir padėti užbaigti sezoną, bet su Kinijos komanda nužengėme taip toli. Nebeliko laiko. O dabar laukti kažko... Kalbėjausi su agentu – žaidėjų turguje šių metų vasarą tikrai nebus lengva. Priėmiau sau palankiausią sprendimą – mažiausiai nervų kainuojantį ir labiausiai užtikrintą“.

Kalbėjausi su agentu – žaidėjų turguje šių metų vasarą tikrai nebus lengva. Priėmiau sau palankiausią sprendimą – mažiausiai nervų kainuojantį ir labiausiai užtikrintą.

D.Motiejūnas atskleidė, kad pratęstoje su Kinijos klubu sutartyje pakito ir atlygis – jis išaugo 10 proc. Pagerintos buvo ir tam tikros sąlygos, pvz., žaidėjui buvo leista pasirinkti, kur jis nori gyventi.

„Neturiu jiems jokių priekaištų ir esu dėkingas. Kinijos krepšinio lyga artima NBA tiek rungtynių, tiek minučių skaičiumi, kiek yra žaidžiamas kėlinys. Vyrauja labai intensyvus žaidimas. Tikrai nelengva rungtyniauti 30 minučių be keitimo ir visą save atiduoti, bet man tai patinka. Aš to seniai norėjau“, – patikino D-Mo.

Pernai komandoje kartu rungtyniavo ir legionierius iš JAV – Ty Lawsonas. D.Motiejūnas pažįsta jį nuo NBA laikų.

„Kontaktas su juo buvo geras dar nuo „Houston Rockets“ laikų. Man tai buvo geriausias žaidėjas, su kuriuo teko žaisti gyvenime. Nedaug trūko, kad būtume atsidūrę finale ir laimėję viską“, – sakė D.Motiejūnas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Donatas Motiejūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Donatas Motiejūnas

Paklaustas, ar kada nors jį išvysime žaidžiant Kauno „Žalgiryje“, D-Mo šyptelėjo: „Tikėkimės. Būdamas 14-15 metų pradėjau karjerą „Žalgiryje“, nors truko trumpai, tikiuosi, kad užbaigsiu ją būtent šiame klube“.

D.Motiejūnas praėjusį sezoną Kinijos čempionate vidutiniškai pelnė po 23,2 taško ir atkovojo po 11,8 kamuolio. Jo vedama Šandongo „Golden Stars“ komanda pasiekė pusfinalį.

D-Mo Kinijoje per savaitę uždirbs 100 tūkst. dolerių ir išliks geriausiai apmokamu krepšininku. Europoje tokias finansines sąlygas krepšininkui sunkiai galėtų pasiūlyti net ir turtingiausi klubai.

Kaunietis ir toliau išlika antru geriausiai apmokamu Lietuvos sportininku. Daugiau už jį uždirba tik „Toronto Raptors“ rungtyniaujantis Jonas Valančiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai