Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 24

Klaipėdietis prieš Klaipėdą – A.Butkevičiui kova su „Neptūnu“ visada išskirtinė

Arnas Butkevičius šeimininkavo Klaipėdoje, ten būdamas svečiu praėjusį trečiadienį. Uostamiestyje gimęs ir augęs 26 metų 199 cm ūgio puolėjas dabar atstovaudamas Vilniaus „Rytui“ rodo vis didesnę jėgą ir penktadienio vakarą gali padėti palaužti „Neptūną“ Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio serijoje.
Arnas Butkevičius
Arnas Butkevičius / Karolio Bakūno nuotr.

Vilniaus „Rytas“ jau penktadienį turi galimybę antrus metus iš eilės ir 18 kartą per lygos istoriją žengti į LKL finalą. Nuo finalo sostinės ekipą skiria viena pergalė prieš ambicingąjį Klaipėdos „Neptūną“.

Pirmąsias rungtynes Klaipėdoje „Rytas“ laimėjo triuškinamu 29 taškų skirtumu, tačiau labiausiai akis badė bedantis „Neptūno“ puolimas. Vidutiniškai apie 84 taškus įsūdanti ekipa vilniečiams atseikėjo vos 46 taškus.

Prie varžovų lyderių neutralizavimo stipriai prisidėjo neabejotinas „Ryto“ atkrintamųjų varžybų lyderis Arnas Butkevičius. „Ryto“ puolėjo tiesioginiai oponentai Deividas Gailius ir Laimonas Kisielius iš viso surinko vos 3 naudingumo balus, o A.Butkevičius varžovams atseikėjo dvigubą dublį (17 tšk. ir 13 atk. kam.) bei surinko net 32 naudingumo balus.

Karolio Bakūno nuotr./Arnas Butkevičius
Karolio Bakūno nuotr./Arnas Butkevičius

Įprastai klaipėdietis labiau vertinamas už savo gebėjimus gynyboje, tačiau atkrintamosiose kovose puolėjas demonstruoja fantastinius skaičius puolime – renka po 19,8 taško. Tai yra net 9 taškais daugiau nei jis rinko reguliariajame sezone.

Kadaise su J.Valančiūnu nukalęs pasaulio devyniolikmečių pirmenybių auksą, dabar Vilniaus ekipos puolėjas puolimo skaičių nesureikšmina. Didžiausias akcentas – gynyba.

Arnai, praėjusiose rungtynėse rezultatyviausiai LKL komandai leidote įmesti vos 46 taškus. Ką reikia daryti šiose rungtynėse, kad išlaikytumėte tokią pačią gynybą?

– Tai turbūt likti prie tų dalykų, kurie veikia geriausiai – kad būtų fiziškumas nuo pat pradžių, neleisti varžovams lengvai įeiti į jų norimus derinius, lengvas situacijas, neleisti įsimėtyti jų metikams, neduoti lengvų taškų ir apmažinti jų tą taškų skaičių.

Jums pačiam nebuvo kažkiek nervingumo žaidžiant prieš publiką, kuri kadaise palaikė jus?

– Na, tos varžybos man visą gyvenimą bus išskirtinės, bet nervingumo nemanau, kad buvo. Tai nebuvo pirmosios rungtynės Klaipėdoje po išvykimo. Jau susigyvenau su tuo.

Karolio Bakūno nuotr./Arnas Butkevičius ir Gytis Masiulis
Karolio Bakūno nuotr./Arnas Butkevičius ir Gytis Masiulis

Pastaruoju metu tenka pažaisti ir ketvirtoje pozicijoje. Patogiai jaučiatės šitoje pozicijoje?

– Kažkokią dalį sezono žaidžiu ketvirtoje pozicijoje, nes Eimantui (aut. past. Bendžiui) reikia kažkiek keitimo. Pirmose rungtynėse jis susirinko greitų pražangų ir tai davė man dar didesnį skaičių minučių. Kažkiek neįprasta, tačiau stengiuosi prie to priprasti ir prisitaikyti. Žinote, kiekvienose rungtynėse kažką vis surandi, ką geriau darai ketvirtoje pozicijoje, kas labiau patinka ir mokaisi.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Arnas Butkevičius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Arnas Butkevičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento