Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 17

KMT ketvertą pasitinkantis K.Maksvytis atskleidė: „Vis dar pasaugome I.Taylorą“

Kazys Maksvytis pasitinka pirmą Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą prie Kauno „Žalgirio“ vairo. Specialistas sieks, kad pastarųjų metų šio turnyro tradicijos liktų nepakitusios.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Žalgiris.lt nuotr.

Pastaruosius tris KMT turnyrus laimėjo „Žalgirio“ krepšininkai. 2020-siais finale 80:60 buvo nugalėtas Vilniaus „Rytas“, o 2021 ir 2022 metais kauniečiai dėl titulo kovojo su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Ir jei pirmą kartą intrigos mače buvo (76:69), tai pernai „Žalgiris“ panevėžiečius pervažiavo net 91:66.

Būtent „Lietkabelis“ su Nenadu Čanaku prie šoninės linijos bus K.Maksvyčio kariaunos varžovai pusfinalyje šeštadienį Šiaulių arenoje.

Penkių iš eilės „Žalgirio“ pralaimėjimų serija jau palikta užmarštyje . Iš duobės kauniečiai lipo rungtynėse su Vitorijos „Baskonia“, o prieš KMT kovas švęstos dvi pergalės LKL pirmenybėse prieš Prienų „Labas GAS“ ir Utenos „Juventus“.

Pastarajame mače žalgiriečiai sulaukė sugrįžusio gynėjo Isaiah Tayloro, kuris išsigydė raumens traumą. Tai tik dar labiau sustiprino KMT ketverto favoritus, kurie kentėjo dėl kūrėjų trūkumo.

LKL nuotr./Isaiah Tayloras
LKL nuotr./Isaiah Tayloras

Vis dėlto daug vilčių į šį krepšininką K.Maksvytis nededa.

„Vis dar prisaugome jį, jam kiekviena diena yra kaip oro gurkšnis. Jis jaučiasi užtikrinčiau, pirmose rungtynėse dar jautė baimę žaisdamas, limitavome jo minutes. Pasakysiu taip: mes ruošiamės žaisti be jo. O jei jis bus papildoma energija ir papildomas variklis, tik apsidžiaugsime. Nenorime ant jo sukrauti naštos, jis nėra dar 100 proc. atsistatęs“, – atskleidė treneris.

K.Maksvytis užsiminė apie taurių turnyrų nenuspėjamumą ir paminėjo skaudžius kitų komandų pavyzdžius, veikiausiai omenyje turėdamas Milano „Olimpia“ ir „Barcelona“ klubus, kuriems taurių savaitgalis baigėsi vos prasidėjęs.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

„Laukia įdomus savaitgalis, vienas geriausių renginių Lietuvoje – finalo ketvertas. Komandos atvažiuos su savo lūkesčiais, stengiamės būti maksimaliai susikoncentravę. Antro šanso čia niekas neduoda, tad pradedame viską nuo pirmų rungtynių. Geriausia būtų galvoti tik apie jas. Matome daug pavyzdžių Europoje, kai favoritai pralaimi. Nenorime užlipti ant to paties grėblio. Laukia „Lietkabelis“ – kovinga komanda su geru treneriu, niekas veltui pergalės neatiduos. Rimtai ruošiamės ir norime nugalėti“, – kalbėjo strategas.

Prieš „Lietkabelį“, kuriame yra atvykę Gediminas Orelikas ir Nikola Popovičius, K.Maksvytis dar nežaidė.

„Orelikas – senas geras Orelikas, kuris grįžo, – sakė K.Maksvytis. – Tiesa, jis nežaidė paskutinių kelerių rungtynių. Nežinome, ar galės žaisti, bet jam ruošiamės. Jis išplėtė aikštelę, davė papildomų opcijų komandai puolime, sumeta metimus, duoda patirties. Popovičius atėjo į pagrindinio aukštaūgio vietą, treneris jame mato potencialą, jis gerai įsipaišė. Papildomų jėgų ir energijos pliūpsnis „Lietkabelio“ komandoje.“

LKL nuotr./Gediminas Orelikas
LKL nuotr./Gediminas Orelikas

„Lietkabelis“ pastaruoju metu neatrodo kaip labai gynybinė komanda, bet „Žalgirio“ trenerio nuomone, tai lemia ir turimas žaidėjų pasirinkimas.

„Jie yra pirmi LKL pagal tritaškių procentą – 41 proc. Tai dideli skaičiai. Kadangi turi ginklų puolime, jais ir naudojasi. Gali pasiūlyti ir gynybą, ir puolimą“, – sakė „Žalgirio“ strategas.

Pats K.Maksvytis teigė, kad nėra itin įsitempęs prieš laukiantį karštą savaitgalį.

„Formatas diktuoja nenuspėjamumą, kokį matome visoje Europoje. Būna, kad viską lemia vienerios rungtynės, gal vienas kėlinys. Įtampėlės yra, bet viskas kontroliuojama“, – patikino K.Maksvytis.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Giedrius Žibėnas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Giedrius Žibėnas

Jis svarstė, kad kitą pusfinalį turėtų laimėti Vilniaus „Rytas“, kuris kausis su Jonavos „CBet“.

„Teoriškai turėtų laimėti „Rytas“. Jonava turi problemų ir panašiai, bet žinant trenerio nenuspėjamumą, matant galimybes ir kiek komandų yra įveikę, laukia įdomios pusfinalio rungtynės“, – sakė K.Maksvytis.

O savo auklėtiniui Karoliui Lukošiūnui treneris prognozuoja sėkmę tritaškių konkurse.

„Gerai vertinu jo šansus, nes yra geras metikas, treniruotėse ir rungtynėse savo taiklumą įrodo. Jis tinkamas tokiam formatui – išmeta greitai, meta taikliai. Svarbus bus ir psichologinis faktorius. Jei viskas susidės, jis yra vienas favoritų“, – neslėpė K.Maksvytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas