Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 06

Komentarų LKL neturėjęs D.Kairys: „Pasistengsiu, kad šie skaičiai mus motyvuotų“

Traumų ir viruso išdarkytas Vilniaus „Rytas“ (7-4) neturėjo jokių šansų Kaune bei patyrė didžiausią pralaimėjimą istorijoje prieš „Žalgirį“ (9-1). Antrajame šį sezoną grandų susitikime Donaldo Kairio auklėtiniai krito 45:92 (11:23, 11:22, 11:27, 12:20).
Donaldas Kairys
Donaldas Kairys / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

47 taškų skirtumas tarp ekipų – didžiausias „Žalgirio“ ir „Ryto“ mūšių istorijoje.

Tai buvo pirmasis sostinės krepšininkų mačas po trijų savaičių pertraukos, kai lapkričio 14-ąją Utenoje vilniečiai 100:79 parbloškė neseniai koronavirusą įveikusią „Juventus“ ekipą.

Antrajame Vilniaus ir Kauno komandų mūšyje Vilniaus „Rytas“ galėjo remtis tik septyniais pagrindo žaidėjais. Dėl piršto bei peties traumų žaisti negali Arnas Butkevičius ir Rokas Gustys, neigiamo testo laukiantis Ryanas Boatrightas grįš kitą savaitę, Ruandoje užtrukęs Maurice'as Ndouras išvykti į Lietuvą gali rytoj, neaiški situacija su kojos mikrotraumą patyrusiu Andrew Goudelocku.

Galimybės pirmą kartą užsivilkti „Ryto“ marškinėlius sulaukė dublerių komandos žaidėjai Adas Šimonis ir Rokas Jocius. Pirmasis per 15 minučių pelnė tašką, o antrasis per 10 minučių pasižymėti nespėjo.

Išsibalansavę „Ryto“ žaidėjai realizavo vos 25 proc. dvitaškių, 19 proc. tritaškių, 62 proc. baudų metimų bei surinko 32 naudingumo balų.

„Nekokie komentarai, nes žinojome, kad rungtynės bus sunkios. Bet tikėjomės geresnio žaidimo. Nedaug kas pavyko, bent išvengėme traumų, kas buvo labai svarbu. Norėjosi kietesnio žaidimo, bet užbaigti rungtynes su 14 baudų yra per skysta“, – po mačo komentavo Donaldas Kairys.

Vilniečiai norėjo, kad rungtynės būtų nukeltos, bet LKL nerado priežasties tam padaryti. Antradienį „Rytas“ namuose susigrums svarbiame Čempionų lygos mūšyje prieš Rygos VEF.

„Nieko nenoriu pasakyti lygai. Pasistengsiu taip, kad šie skaičiai mus motyvuotų kuo geriau sužaisti antradienį“, – sakė „Ryto“ strategas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Rytas“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Rytas“

– Kokia tikimybė, jog traumuoti ir sergantys žaidėjai į rikiuotę grįš prieš antradienio mačą?

– Maža tikimybė išvysti kažką, kas šiandien nežaidė. Bandysime, žiūrėsime, kaip jie reaguoja. Bet tikimybė tai labai maža.

– Ar nesvarstėte dvikovai registruoti Martyno Pacevičiaus, kuris būtų praradęs NKL licenciją?

– Mes šį variantą gal dar svarstysime, bet šiai dienai tokio sprendimo dar nepadarėme. Jis padėjo treniruotėse, bet nusprendėme, kad toliau žais už „Perlą“.

– Kaip sekasi Maurice‘ui Ndourui ir Ryanui Boatrightui?

– Jie sveiksta. Dar neturime neigiamo testo rezultato. Laukiame Ryano. Jis jaučiasi neblogai, simptomų kaip ir nebėra. Mums tik reikia sulaukti neigiamo COVID-19 testo atsakymo. Maurice‘o situacijos pakomentuoti negaliu, nes informacija vaikšto lėčiau. Testą jis darėsi vakar, ko gero, reiks atlikti dar vieną. Galbūt rytoj galės skristi į Lietuvą, bet čia geriausiu atveju.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Augustas Marčiulionis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Augustas Marčiulionis

– Kaip rasti žodžius, kurie motyvuotų komandą tokioje sunkioje situacijoje?

– Visa ši situacija mums yra sunki, nes net negalėjome treniruotis. Kiekvieną dieną vis nauja sudėtis, perlo žaidėjai vis pasijungia ir išeina, nes patys turi daug rungtynių per šią ir praeitą savaitę. Matyti, kad kažkokių žodžių nepataikiau, nes galvojau, kad tikrai galime geriau.

– Kaip vertinate A.Šimonio ir R.Jociaus debiutą?

– Neturiu daug ką pasakyti. Sunku vertinti, nes jie nedaug žaidė. Nedaug situacijų turėjo, kur galėjo pasireikšti. Gerai tiek, kad sudalyvavo treniruočių procese, leido pasportuoti, leido kažkiek žaisti keturiese prieš keturis, leido pailsėti pagrindiniams žaidėjams. Išlaikėme normalų skaičių minučių, tikiuosi, kad neiššvaistėme ekstra jėgų ir galėsime susikaupti antradieniui.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Adas Šimonis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Adas Šimonis

– Ar ieškote papildymo priekinėje linijoje?

– Mes kalbamės apie tai.

– Ar matote šansų su septyniais žaidėjais iškovoti pergalę antradienį?

– Žiūrint kas tie septyni, kokie septyni ir kaip jie žais. Laimėti įmanoma, taip.

– Ar nesvarstote užpirkti mišių, kai nesiseka taip stipriai?

– Nieko nepadarysi, taip jau yra. Piršto trauma Echodui, piršto trauma Arnui. Nieko nepadarysi, tai atsitiktinumas. Roko trauma buvo senesnė, čia jau rimčiau. Rimtas reikalas, praradome jį veikiausiai visam sezonui. Kalbant apie COVID-19, tai nuo jo niekas neapsaugotas. Mes laikomės taisyklių, saugomės save ir vieni kitus. Bet atsitiko ir mums taip.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas