Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 30

Krepšinio rinktinėje neįprastomis aplinkybėmis buvo atsiradęs žinomų politikų sūnus

Dovydas Pinskus buvo praslydęs pro Lietuvos krepšinio federacijos radarus, bet dviejų žinomų politikų – Živilės Pinskuvienės ir Jono Pinskaus – sūnus buvo patekęs į Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) krepšinio rinktinę, kai ji rengėsi Europos pirmenybėms.
Žinomų politikų Živilės Pinskuvienės ir Jono Pinskaus sūnus Dovydas žaidžia krepšinį.
Žinomų politikų Živilės Pinskuvienės ir Jono Pinskaus sūnus Dovydas žaidžia krepšinį.

Kai prieš Europos jaunimo (iki 20 metų) pirmenybes talentingiausi šalies dvidešimtmečiai susirinko į pratybas Druskininkuose, netrukus prie jų prisidėjo iki šiol mažai kam matytas ir girdėtas krepšininkas.

D.Pinskaus nebuvo tarp 24-ių žaidėjų, kurių pavardės įrašytos išplėstiniame komandos kandidatų sąraše.

Tačiau Vilniaus krepšinio mokyklas lankiusiam, o pastaruosius ketverius metus JAV studijavusiam ir krepšinį žaidusiam dvimetriniui puolėjui rinktinės durys atsivėrė.

„Mes paprašėme, kad Lietuvos rinktinės treneriai pasižiūrėtų mūsų vaiką, nes kažkas kažkiek buvo girdėję, bet niekas jo dorai nebuvo matę – realiai Lietuvoje jis nebuvo žaidęs, – pasakojo krepšininko tėvas J.Pinskus. – Tad pasiūlėme federacijai – pasižiūrėkite, pamatykite.“

Informavus apie sūnų Lietuvos krepšinio federaciją, buvusio Seimo nario ir dabartinės Širvintų rajono merės Ž.Pinskuvienės sūnus prisidėjo prie stovyklą Druskininkuose pradėjusių žaidėjų.

24sek žiniomis, kiti rinktinės kandidatai buvo nustebę naujoko atsiradimu stovykloje, bet komandos treneris ir rinktinių vadovas tvirtino, kad tam buvo priežasčių.

„Paprasčiausiai iškilo tokia pavardė, mūsų paklausė, ar žinome tokį žaidėją. Nenorėjome pražiopsoti ir nusprendėme pasikviesti pasitikrinti.

Vis dėlto jis žaidė užsienyje, nelabai kas jį buvo matęs pastaruoju metu – nusprendėme pasitikrinti patys“, – sakė Lietuvos dvidešimtmečių jaunimo rinktinę Europos pirmenybėse treniravęs Donaldas Kairys.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Donaldas Kairys
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Donaldas Kairys

Talino „Kalev“ vyrus praėjusį sezoną treniravęs krepšinio specialistas teigė, jog vienas viso jaunimo rinktinės kandidatų rato aprėpti nepajėgė, o D.Pinskus pratybose Druskininkuose atsirado, sulaukus talkininkų rekomendacijų.

Už žaidėjų administraciją atsakingas Lietuvos jaunimo rinktinių vadovas Justas Kalinauskas sakė, kad naujo žaidėjo įtraukimą paskatino ir kitų krepšininkų traumos.

„Nedidelių traumų buvo patyrę keli pagrindiniai žaidėjai, tad reikėjo kelioms dienoms per stovyklą tą vietą užpildyti. Be to, nenorėjome praleisti potencialių talentų, iki šiol nematytų žaidėjų. Mes žinojome, kad toks žaidėjas yra, žaidžia JAV, bet niekas nebuvo matęs.

Stovykloje jis dalyvavo savo kaštais, dalyvavo keliose treniruotėse, bet paskui paaiškėjo, kad jam reikėjo paaugti krepšinio lygiu“, – sakė J.Kalinauskas, pridūręs, kad nepažinojo puolėjo tėvų.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jonas Pinskus ir Živilė Pinskuvienė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jonas Pinskus ir Živilė Pinskuvienė

D.Pinskus su Lietuvos jaunimo rinktine treniravosi savaitę. Su juo ir dar dviem rinktinės kandidatais buvo atsisveikinta iki pirmųjų kontrolinių rungtynių.

„Jis – vidutinio lygio žaidėjas, neišsiskyrė išskirtiniais gebėjimais. Nors fiziškai stiprus, toje amžiaus grupėje pernelyg neišsiskyrė, o jo pozicijoje konkurencija buvo per stipri“, – paaiškino D.Kairys

Tačiau pats krepšininkas, šiuo metu esantis Jungtinėse Valstijose, savo artimiesiems perdavė kiek kitokius įspūdžius.

„Komanda jau buvo suformuota, deriniai paruošti – kaip suprantu, sūnus netiko ir jam buvo padėkota už dalyvavimą, – sakė J.Pinskus. – Man sakė, kad komanda yra susiformavusi nuo 16 metų, mažai kas keičiasi, vaikai susižaidę.

Aš pats esu ne krepšinio, bet irklavimo specialistas (1980 m olimpinis prizininkas ir pasaulio čempionas).

Tačiau, kai paklausiau sūnaus, jam susidarė įspūdis, kad 4–5 rinktinės žaidėjai yra labai neblogi, o kai kurie nesuprantama, ką ten veikia.“

Jaunimo rinktinė, kurios lyderiais buvo Kauno „Žalgiriui“ priklausantys Arnas Velička ir Lukas Uleckas, Europos pirmenybėse Tel Avive šį mėnesį užėmė penktąją vietą.

D.Pinskus praėjusią savaitę sugrįžo į Jungtines Valstijas, kur ateinantį sezoną atstovaus Sietlo universiteto „RedHawks“ komandai, pasiūliusiai nemokamas studijas ir žaidimą stipriausioje JAV studentų lygoje (NCAA).

Prieš tai lietuvis atstovavo „Sunrise“ krikščioniškajai akademijai ir Čikagos „De La Salle“ aukštąjai mokyklai. Praėjusį sezoną jis pelnė po 13 taškų ir atkovojo po 5 kamuolius, bet tikrasis krepšininko pajėgumas turėtų tapti labiau aiškus kitą sezoną, kai jis debiutuos NCAA.

„Aš norėčiau, kad sūnus savo ateitį labiau sietų su mokslais, nors jam pačiam stogas yra nuvažiavęs dėl krepšinio, – sakė J.Pinskus. – Tegu pats sprendžia. Gal ir suderins abu, nes mokslai jam labai gerai sekasi.“

D.Kairiui lengvojo puolėjo perspektyvos krepšinyje nėra aiškios.

„Jį ir visus šios kartos žaidėjus labai sunku vertinti – turbūt labai daug lems keleri ateinantys metai. Kažkokia karjera yra įmanoma, bet nežinau, ar galėtų būti aukšto lygio“, – svarstė treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento