Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 04

Krepšinio specialistai nustebę: „Pabandykite dabar pabūti Rimo Kurtinaičio vietoje“

Rimo Kurtinaičio laukia papildomas psichologinis iššūkis per lemiamas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) kovas. Pranešimai apie tai, kad po sezono Vilniaus „Lietuvos ryte“ jį pakeis Dainius Adomaitis, nugriaudėjo Vilniaus komandai kovojant dėl bilieto į LKL finalą.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

R.Kurtinaitis pirmadienio vakarą Klaipėdoje turi susitelkti ypač svarbioms rungtynėms, bet tai nebus paprasta padaryti nujaučiant, kad jo dienos „Lietuvos ryte“ yra suskaičiuotos.

Sostinės klubas pirmauja pusfinalio serijoje 2-1 prieš „Neptūną“ prieš ketvirtąją akistatą kelyje į finalą, bet ir patekus ten finalinių kovų rezultatai gali nieko nepakeisti 58 metų stratego karjeros etape Vilniuje.

„Nesu tikras, ar tai faktas, bet jei taip – tai didžiausias absurdas. Pabandykite pasijusti R.Kurtinaičio vietoje, – sakė buvęs Kauno „Žalgirio“ treneris Algirdas Brazys, šį sezoną analizuojantis LKL kovas televizijoje. – Aš esu prieš tokius dalykus. Tai labai nesolidu iš „Lietuvos ryto“ ar žiniasklaidos pusės.“

Basketnews.lt pranešė, kad „Lietuvos rytas“ jau sudarė susitarimą su Dainiumi Adomaičiu dėl kito sezono. To 24sek nepaneigė ir pats Lietuvos rinktinės treneris bei jo agentas.

Vilniaus klubo direktorius Darius Gudelis pirmadienį išreiškė pasitikėjimą R.Kurtinaičiu, bet žinios apie derybas su kitu treneriu nepaneigė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Darius Gudelis ir Rimas Kurtinaitis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Darius Gudelis ir Rimas Kurtinaitis

„Anksčiau jau yra buvę panašių istorijų, kai Gedvydas Vainauskas paneigdavo informaciją, kuri paskui virsdavo tiesa. Kai „Lietuvos ryte“ pasikeitė vadovai, klubas žengė didelį žingsnį į priekį ir nuveikė didelių darbų. Nesinorėtų, kad vėl būtų einama senomis pėdomis“, – kalbėjo A.Brazys.

R.Kurtinaičiui liko pabaigti sezoną, kuriame dar reikia iškopti į finalą – jame „Lietuvos rytas“ nežaidė nuo 2015 metų.

„Jei tai tiesa, ji pasirodė labai netinkamu metu – blogai, kad klubas neišlaiko informacijos, – sakė anksčiau „Lietuvos ryto“ trenerių štabe dirbęs Rūtenis Paulauskas. – Viešųjų ryšių prasme, tai yra labai didelė klaida.

Aišku, Rimas jau buvęs itin sunkiose situacijose. Dabar jam reikės pereiti dar vieną.“

R.Paulauskas priminė, kad net ir Maskvos CSKA po praėjusio mėnesio fiasko Eurolygoje, kur reguliarųjį čempionatą laimėjęs Rusijos klubas liko tik ketvirtas finalo ketverto turnyre, sugebėjo nuraminti kalbas apie trenerio Dimitrio Itoudžio likimą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dimitris Itoudis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dimitris Itoudis

Krepšinio rinkoje namų darbai vyksta tyliau, nors jų tikrai būna sezono metu – „Žalgirio“ pratęsta sutartis su Brandonu Daviesu sezono viduryje tik vienas iš įrodymų.

Garsiausias Vokietijos futbolo klubas Miuncheno „Bayern“ nelaukęs sezono pabaigos balandį pristatė naujo sezono trenerį Niko Kovačą, tuomet užsitraukęs priekaištų iš kroato darbovietės Frankfurto „Eintracht“ klubo, kuriam buvo likę penki svarbūs mačai. Kita vertus, tuometinis „Bayern“ strategas Juppas Heynckesas jau anksčiau buvo paskelbęs, jog paliks bavarų komandą vasarą.

„Sutinku, kad klubai gali ruošti namų darbus, bet tai privalo daryti labai tyliai. – sakė A.Brazys, prisiminęs, kad prieš kelerius metus vienas Eurolygos trenerių pats paskambino kolegai ir įspėjo, kad klubas jam siūlo stoti į jo vietą. – Geriau pradėti derybas po sezono, o ne tokiu svarbiu komandai metu.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis

Algirdas Brazys: „Rimui turėtų skaudėti galvą“.

R.Kurtinaičio treniruojamas „Lietuvos rytas“ braunasi per sudėtingą pusfinalio seriją su „Neptūnu“, o prieš akis dar bus finalas su Kauno „Žalgiriu“, arba, nesėkmės pusfinalyje atveju, – kova dėl trečios vietos su Panevėžio „Lietkabeliu“.

„Rimui turėtų skaudėti galvą, – mano A.Brazys, kadaise pats žaidęs su R.Kurtinaičiu „Žalgiryje“, o paskui ir treniravęs jį Kauno klube. – Gerai jį pažįstu, nujaučiu, kaip jis dabar jaučiasi.

Tačiau taip pat žinau, kad jis kovos iki pabaigos, nepaisant nieko. Toks jo charakteris.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai