Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 16

Kritikos žurnalistams turėjęs N.Čanakas: „Tai nėra gerai nei Rubštavičiui, nei „Lietkabeliui“

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas nenumaldomai artėja. Stipriausios čempionato komandos jau baiginėja komplektaciją ir pradeda ruoštis kovai dėl medalių. Ne išimtis – ir Panevėžio „7bet Lietkabelis“.

Trenerį Nenadą Čanaką dar praėjusio sezono metu išsaugoję panevėžiečiai vasaros metu stipriai pakeitė savo veido kontūrus – komandą papildė net 8 nauji krepšininkai – Dominykas Stenionis, Oleksandras Kovliaras, Georgios Kalaitzakis, Mantas Rubštavičius, Grantas Vasiliauskas, Danielius Lavrinovičius, Marko Pecarskis ir Justinas Briggsas.

Visi jie – 26 metų amžiaus arba jaunesni. Komanda stipriai atjaunėjo.

„Norime žaisti geriau gynyboje, norime būti agresyvesni perimetre. Taip pat norime žaisti greičiau puolime, – apie naują komandos viziją 15min portalui kalbėjo N.Čanakas. – Visi kalba apie greitas atakas, todėl norime būti greitesni, dinamiškesni, žaisti jaunatviškesnį krepšinį. Taip pat reikia susitvarkyti su atkovotais kamuoliais, manau, kad turime puikią medžiagą tam. Net tokie gynėjai, kaip Rubštavičius ir Kalaitzakis turi puikius įgūdžius kovojant dėl kamuolių. Tada atsiras šansai bėgti į greitą puolimą.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Nenadas Čanakas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Nenadas Čanakas

Viena iš didžiausių tarpsezonio netekčių – Deividas Sirvydis. Įspūdingą žaidimą praėjusį sezoną „7bet-Lietkabelyje“ demonstravęs Lietuvos talentas pakėlė sparnus į Kauno „Žalgirį“ ir su LKL vicečempionais pasirašė ilgalaikę sutartį.

Visgi N.Čanakas interviu metu atskleidė, kad nenori, jog visas šūsnis į Panevėžį atvyksiančių jaunuolių pernelyg koncentruotųsi į save ir didžiulį norą pakilti aukščiau.

„Nenoriu, kad žaidėjai manytų, jog „Lietkabelis“ yra tramplinas į Eurolygą. Kodėl? Noriu, kad žaidėjai negalvotų, kaip pasidaryti statistiką, kad pakiltų aukščiau, o į pirmą poziciją statytų komandą. Tai skirta ir Pecarskiui, ir Rubštai, ir Georgios, ir Kovliarui – visiems. Jei komanda laimės, visiems tikrai bus daug geriau“, – sakė panevėžiečių vairininkas.

„Betsafe-LKL“ nuotr./Deividas Sirvydis
„Betsafe-LKL“ nuotr./Deividas Sirvydis

Vienas iš labiausiai intriguojančių ir įdomiausių „7bet-Lietkabelio“ papildymų – M.Rubštavičius. Labai solidų sezoną Australijoje turėjęs ir NBA G lygoje žybtelėjęs 22-ejų jaunuolis šią vasarą pasirašė ilgalaikę sutartį su „Žalgiriu“, tačiau buvo paskolintas Panevėžio ekipai.

Ir „Žalgiris“, ir Lietuvos krepšinio sirgaliai, ir turbūt pats „Lietkabelis" tikisi iš M.Rubštavičiaus dar vieno proveržio sezono. Ne vienas krepšinio apžvalgininkas ar žurnalistas kalba apie tai, kad panevėžietis turėtų tapti naujuoju D.Sirvydžiu tiek savo įtaka komandai, tiek taškais.

Į M.Rubštavičių dedami didžiuliai lūkesčiai, kurie sukelia nemažą spaudimą jaunam lietuviui, tačiau N.Čanakas, kalbėdamasis su portalu 15min, perdavė žinutę visiems, kurie stato 22-ejų panevėžietį į D.Sirvydžio vietą.

„Nenoriu prisikalbėti. Aš labai pasitikiu Mantu. Jis tikrai mums labai padės. Jis yra dviem metais vyresnis lyginant su tuo metu, kai jis 2022 m. atvyko į „Lietkabelį“. Pasakyti, kad jis bus toks, kaip Sirvydis, ką jūs,

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas