Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krizę sezono pradžioje išgyvenantis brangiausias „Žalgirio“ žaidėjas: „Man reikia susiimti“

Kauno „Žalgiriui“ ir vėl nepavyko įveikti savo didžiausio priešo Vilniaus „Ryto“. Iš 20 taškų deficito išsikapanoję Andrea Trinchieri auklėtiniai galop krito po netaiklaus lemiamo Sylvaino Francisco metimo (88:91). Didžiąją mačo dalį „Žalgiris“ atrodė nemotyvuotas, lėtas ir išsikvėpęs, o tuo naudojęsis „Rytas“ lengvai rinkosi taškus bei kūrė vakarėlį „Twinsbet“ arenoje.

„Nežaidėme taip kietai, kaip turėjome. Atėjome į šį mačą po geros pergalės prieš „Barcelona“. Buvome atsipalaidavę, mums reikia grįžti į ritmą, pradėti žaisti kaip komandai, – po mačo nusivylęs kalbėjo „Žalgirio“ aukštaūgis Alenas Smailagičius. – Pažiūrėkite, kiek stipriai jie laimėjo kovą dėl kamuolių...

Kalbant apie pabaigą, jie pataikė sudėtingą metimą, atkovojo kamuolį, mes praradome kamuolį. Nieko daugiau nepapasakosiu.“

Puikus pasirodymas prieš „Barceloną“ ir labai slogus prieš „Rytą“. Kaip galima tai paaiškinti? Serbas atskyrė Eurolygos ir LKL kovas bei pripažino, kad Vilniaus ekipa rodė didesnes pastangas ir buvo alkanesnė.

„Tai tiesiog Eurolygos rungtynės, LKL mačai yra kitokie. Buvome tokie pasiruošę prieš „Barcelona“, kad pamiršome, jog reikia šiandien atiduoti viską. Tokiose rungtynėse laimi tie, kas nori labiau. „Rytas“ norėjo labiau nei mes. Bet ateityje viskas pasikeis“, – sakė 24-erių krepšininkas.

Viena labiausiai pastaruoju metu aptarinėjamų temų Lietuvos krepšinio bendruomenėje – A.Smailagičiaus forma. Serbas kol kas sulaukia labai mažai Andrea Trinchieri pasitikėjimo, yra rotacijos pabaigoje, o kai žaidžia – krenta iš konteksto. Pavyzdžiui, prieš „Barcelona“ A.Smailagičius ant parketo praleido vos 4,5 minutės ir taškais nepasižymėjo.

Prieš „Rytą“ serbas taip pat neblizgėjo: sužaidė 11 minučių, pelnė 5 taškus ir nuolat buvo stumdomas Gyčio Masiulio, kuris tikrai nepasižymi kaip kietas krepšininkas.

Aštrios kritikos po mačo A.Smailagičius sulaukė ir iš A.Trinchieri.

„Jis žaidžia blogai. Jis lėtina viską, turi rasti savo žaidimą ir turi pasivyti komandą, mes jo nelauksime“, – spaudos konferencijoje sakė italas.

Pasak lietuviškos žiniasklaidos, A.Smailagičius yra brangiausias „Žalgirio“ krepšininkas ir per sezoną uždirba apie 780 tūkst. eurų, bet kodėl tai neatsispindi ant parketo? Kodėl dar sezono pradžioje aukštaūgis išgyvena krizę?

„Skirtingi vaidmenys, viskas skirtinga. Man reikia susiimti ir pradėti žaisti taip, kaip tai dariau anksčiau. Tai anksčiau ar vėliau nutiks, nejaučiu nerimo dėl to“, – sakė A.Smailagičius.

Lukas Balandis / BNS nuotr./ „Betsafe-LKL“ rungtynės: Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“
Lukas Balandis / BNS nuotr./ „Betsafe-LKL“ rungtynės: Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“

– Kaip gali paaiškinti, kad „Rytas“ nori labiau nei „Žalgiris“, kuris atrodė nemotyvuotas?

– Nemanau, kad neturėjome motyvacijos. Tiesiog pasijutome gerai, atsipalaidavome. Negalime to leisti. Mums reikia būti savimi, susikoncentravusiais, stovėti abiem kojomis ant žemės ir padaryti viską, kad laimėtume.

– Kaip galite paaiškinti slogią „Žalgirio“ gynybą?

– Prasileidome daug lengvų taškų vienas prieš vieną, per lengvai galėjo veržtis. Po krepšiu negalėjome prieš juos apsiginti, negalėjome paimti kamuolių, kažkodėl neatsitverdavome. Bet viskas bus geriau, mes vis dar esame nauja komanda, dar tik sezono pradžia, pasimokysime iš savo klaidų. Bus geriau.

– Kaip komandos veteranai prieš rungtynes pristatė šį derbį?

– Jie sakė, kad bus provokacijų, kaip ir kiekviename derbyje. Bet tai dienos pabaigoje vis tiek yra krepšinis.

– Kaip galėtumėte palyginti „Partizan“ ir „Crvena zvezda“ dvikovas su „Ryto“ ir „Žalgirio“ derbiu?

– Šis derbis net nėra arti Belgrado derbio. Ten yra daug žiauriau.

– Kaip jautiesi „Žalgiryje“?

– Puikiai. Tai yra nuostabi komanda su nuostabiais žaidėjais, treneriais, viskuo. Dar reikia laiko prisitaikyti. Manau, kad viskas stos į vietas ir pradėsiu žaisti geriau.

– Kokia buvo trenerio žinutė po rungtynių?

– Tu nenori, kad tau pasakyčiau.

– Jis buvo piktas?

– Nepasakosiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas