Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kuklus pergalę nukalusio K.Evanso džiaugsmas: „Lietuviams žaidėjams tai yra svarbiau“

Vilniaus „Ryto“ problemų užliūliuotas Kauno „Žalgiris“ tik dėka stebuklo susitikimo pabaigoje ištraukė pergalę sausakimšoje Nemuno saloje. Lietuvos čempionus ištraukė dar kartą supermeno kostiumą užsivilkęs Keenanas Evansas, pelnęs keturis kertinius taškus, tačiau po mačo dideliu džiaugsmu jis netryško.

Permainingame šalies derbyje pirmaujanti komanda keitėsi daugybę kartų, o susitikimo pabaigoje situacijos kontrolė priklausė Vilniaus „Rytui“.

Neskaičiuojant epizodiškai žaidusių jaunųjų Oskaro Pleikio ir Ganto Križanausko, sostinės klubo strategas Giedrius Žibėnas naudojo vos septynių žaidėjų rotaciją, kadangi dėl traumų ir ligų sekmadienio akistatai nebuvo pasiruošę RJ Cole'as, Margiris Normantas ir Gytis Masiulis, kai Kauno „Žalgiriui“ padėti jau galėjo į rikiuotę sugrįžęs Dovydas Giedraitis, o rungtynėse nedalyvavo Karolis Lukošiūnas ir Kevarriusas Hayesas.

Vis dėlto likus 30 sekundžių iki rungtynių pabaigos, po Luko Ulecko keturių taškų iš eilės puikų puolimą sekmadienio dvikovoje rodžiusio „Ryto“ pranašumas siekė 94:91.

Tuomet Keenanas Evansas pelnė dvitaškį, kitoje atakoje Vilniaus komandos lyderis Marcusas Fosteris suklydo, o šią klaidą K.Evansas konvertavo į dar du taškus ir antrą šio sezono „Žalgirio“ pergalę prieš „Rytą“.

„Susitelkėme ir kovėmės iki pabaigos. Buvome atsilikę 10 taškų skirtumu, bet galiausiai pabaigoje iškovojome pergalę, – po pergalės kalbėjo K.Evansas. – Mūsų gynyboje buvo labai daug miskomunikacijos. Su kai kuriomis rizikomis galime gyventi, bet nesusikalbėjimo buvo per daug. Turime tai susitvarkyti. Kitas dalykas – „Ryto“ atkovoti kamuoliai puolime, kurie suteikė jiems papildomas progas atakuoti krepšį.“

„Daugybę kartų esame žaidę prieš „Rytą“, tad pasiruošti nebuvo sudėtinga. Šį darbą atliko treneriai, o mes turime sekti žaidybinį planą“, – miglotos traumuotų „Ryto“ žaidėjų situacijos prieš rungtynes nesureikšmino K.Evansas.

Šiose rungtynėse K.Evansas per 27 minutes pelnė 16 taškų (4/9 dvit., 2/5 trit., 2/2 baud.), atkovojo kamuolį, perėmė 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 3 kartus suklydo ir surinko 12 efektyvumo balų.

„Tai nebuvo geriausios mano rungtynės, – sakė K.Evansas. – Padariau keletą klaidų gynyboje, keletą kartų pamečiau kamuolį, bet komandos draugai prižiūrėjo mano užnugarį bei sugrąžino mus į rungtynes. Tai yra gera komandinė pergalė.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Keenanas Evansas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Keenanas Evansas

Tai – antroji „Žalgirio“ pergalė prieš „Rytą“ šį sezoną, ne tik leidusi atitrūkti nuo artimiausio persekiotojų per vieną nesėkmę, bet ir suteikusi tarpusavio mačų pranašumą.

Vis dėlto Kauno ekipos lyderis iš JAV kukliai džiaugėsi pergale.

„Turėtumėte to paklausti lietuvių žaidėjų, – apie pergalės prieš „Rytą“ saldumą sakė K.Evansas. – Mums reikėjo šios pergalės. Svarbiausia, kad dabar esame priekyje „Ryto“, o lietuviams žaidėjams tai yra reikšmingesnis mačas, nes jie nuo jaunystės žino šį derbį. Aš džiaugiuosi, nes lietuviai žaidėjai ir sirgaliai yra laimingi. Bjauri, bet pergalė.“

Tai buvo pirmasis mačas, kai ištikimiausi „Žalgirio“ sirgaliai mylimą komandą palaikė iš naujos tribūnos, esančios už varžovų krepšio. Tokio pokyčio K.Evansas nebuvo linkęs sureikšminti.

„Neturiu apie tai nuomonės. Jei jiems taip tinka ir sirgaliai galvoja, kad tai padės iškovoti mums pergalę, viskas yra gerai. Jie buvo garsūs, kaip ir kiekvieną vakarą. Ačiū jiems už tai“, – sakė „Žalgirio“ vedlys.

VIDEO: PIKENROLAS: dužusios „Žalgirio“ viltys, T.Sedekerskio kontraktas ir diskusija dėl „Ryto“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas